İç Ege ve Batı Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Afyon’da ecm nin salı akşamı beklediği yağış gerçekleşseydi 10-15 cm alırdık. Buna da şükür diyelim. Boş geçmedik en azından. :)

  • Şu azoru biraz itmemiz gerekiyorr ne kadar nefesi kuvvetli insan varsa toplayıp üflettirelim böyle olmayacak :S . Şaka bir yana sistemler silsilesinden azor konumu yüzünden faydalanamıyoruz direkt doğuluyor eminimki azor bu kadar sokulmasa bu silsileden çok iyi yağışlar çıkarttırdık üzücü..

  • Şu azoru biraz itmemiz gerekiyorr ne kadar nefesi kuvvetli insan varsa toplayıp üflettirelim böyle olmayacak :S . Şaka bir yana sistemler silsilesinden azor konumu yüzünden faydalanamıyoruz direkt doğuluyor eminimki azor bu kadar sokulmasa bu silsiden çok iyi yağışlar çıkarttırdık üzücü..

    Çok üzücü gerçekten. Ocağı da kaybettik gibi. Şubat-mart-nisan'da çok bir şey yağmaz artık. 2022 kışı RE-ZA-LET.

    31 Aralık 2014

  • Afyon yine 2 sistemdir bişeyler kaptı. Kütahya olarak yokları oynuyoruz bu sene :( 18 19 sistemindende çok ümitli değilim ama yaşayıp görücez

    Eskişehir yokları da oynamıyor. Bomboş burası. Ne yağmur ne kar. Dünkü "sistem" de sadece 2-3 dakika hafif kar gördüm.

    31 Aralık 2014

  • Afyon yine 2 sistemdir bişeyler kaptı. Kütahya olarak yokları oynuyoruz bu sene :( 18 19 sistemindende çok ümitli değilim ama yaşayıp görücez

    Hocam son yıllara bakınca en iyi yer Kütahya. 2019-2020-2021 kışında gayet güzel sistemler aldınız. Durun bakalım ocak 2. Yarı hareketlilik var bir şeyler olacak İnşaAllah. :)

  • Hocam son yıllara bakınca en iyi yer Kütahya. 2019-2020-2021 kışında gayet güzel sistemler aldınız. Durun bakalım ocak 2. Yarı hareketlilik var bir şeyler olacak İnşaAllah. :)

    Aynen hocam bi sefer işler kötü gitti diye Kütahya sevdasından vazgeçilmez. Bir sevdadır Kütahya :)

  • Öncelikle konumum adına yazdığımı belirteyim .

    Aralık başından beri oldukça güzel , bol yağışlı , zaman zaman su oranı yüksek karlı bir dönem geçirdik. Ama ne yüzey sularında ve de tabii olarak pınarlarda bir artış yok. Tabii yeraltı sularında da bir artış yok .

    Sondajlarımız var ,geçen yıl bir çoğu kurudu , su seviyesi inanılmaz bir hızla düşüyor ki yağış iyi olduğunda bu sondajların bir kısmında su dışına akardı ...

    O kadar yağışa rağmen , yani uzun süreli ve toprağa sirayet eden toprağın emebildiği yağışa rağmen yüzeyin 60 cm. altı kupkuru . Mezar , ev temeli vs kazılırken görebiliyoruz .

    Ortada yani platonun ortasında bir gölümüz ve zamanında bir aklı evvelin yaptırdığı gölü drene eden bir kanal var, ki bence kanal acilen kapatılmalı . Neyse bu gölde su yok olma aşamasında, besleyen ufak tefek derelerde de akışa geçen bir su yok , tabii drenaj kanalında da yok , eskiden yaz kış akardı, az veya çok ama akardı , dikkat edin lütfen bol yağışa rağmen su yok .

    Ülkenin oldukça büyük bir bölümünde bu kadar yağış olmadığını da biliyoruz .

    Olay meteorolojik kuraklığı çoktan aşmış vaziyette çok büyük bir hidrolojik kuraklık var .

    Görüyorum Afyonda , Uşakta , Konyada silajlık mısır ekiliyor, şeker pancarı ekiliyor , meyvecilik yapılacak diye uğraşılıyor , Zaten berbat durumda olan yeraltı su kaynakları hoyratça tüketiliyor , nüfusu yüzbinleri aşmış şehirler aynı şekilde su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor ,


    Yukarıda yazdığım gibi konumum bu kadar yağışa rağmen kuraklığın etkilerinden kurtulamadık, toprağın yüzeyi bile suya doymadı , sular göllenmedi

    .Çoktan çok yağmalı ve uzun süre yağmalı ki o zaman bile belki birazcık düzelebilir , geçmiş yıllardan süregelen bir kuraklık var yani ez cümle bu ülkenin en büyük derdi susuzluktur .Kışın geri kalanında olacak yağışların bu durumu düzeltebileceğini maalesef umamıyorum , çok sert tedbirler ve önlemler alınmalı ama bu durumun ne halkın ne de ülkeyi yönetenlerin bırakın gündeminde umurunda bile olmadığını da üzülerek görüyorum .

    Allah sonumuzu hayır etsin .