GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Kasım 2018)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Şimdi Kutup yükseği Barents Kara denizinin üstüne oturursa; soğuklar sağdan gelir. Sol taraf koptu çünkü.

    Hocam kopsa ne olacak ki ülkenin doğusundan batısına Yb lerle sarılmışız alttan libya baskılıyor soğukların girişine bu şartlarda sistem girişi zor gibi bence. Bu arada bizi bu sene iskandinavya yüksegide kurtarmaz..

  • Hocam kopsa ne olacak ki ülkenin doğusundan batısına Yb lerle sarılmışız alttan libya baskılıyor soğukların girişine bu şartlarda sistem girişi zor gibi bence. Bu arada bizi bu sene iskandinavya yüksegide kurtarmaz..

    Altyapı oluşuyor. Geldi mi pir gelecek o zaman modellerde o soğukları gördüğünüzde çıldıracaksınız. Birazcık daha sabredelim.

  • Sağlam Yağışlar var

    Mevsime uygun hatta daha soğuk bir hava da var

    Ülkenin çoğu yeri 850’de 5 derece civarında ve Sıfırlar dolaşıyor yer yer ikiyüzlü saatlerde bile

    Ayrıca ilerisi için kutup-Sibirya bölgelerinde altyapılar oluşuyor

    Zevkle takip ve şükretmek

    Hocam model devam etse idi muhtemelen çok güzel görüntüler sunacaktı ecmwf. Bence asıl bundan sonra model takibi zevkli olacak gözükmekte.

  • şimdi birinci etmen, kutup yuksegi olusursa konumu neresi olacak.ikincisi dogumuzda ki yb nin gelmesi muhtemel sisteme.etkisine bakacagiz.üçüncüsü ise, azorun mutlaka yukardaki ablerin doguya hareketlerini tamamladiktan sonra yükselisini gerceklestirmesini görmek. Takip etmemiz gerekenler kalip olarak simdilik bunlar. ( tabiki bu yazdiklarim muhtemel polar sistemle alakalidir)

  • Sağdan da soldan da gelebilirdi. İkisinde de gelemedi. 2 modelde Pazartesi sendromu bizlere yaşattı. Değişecektir diyerek ümitlerimizi sağlam tutalım. Kışın 90 günü kar alan bir memleket değiliz. 2017 yılında da Godzilla'ya kadar çok çile çekmiştik. Bu sene de sabırlı olmak zorundayız ve sabrımızın karşılığını alacağımıza inanıyorum.

    hocam ne godzilladayız nede 90 günün tamamında kar istemiyoruz... çok sabırlı bi milletiz aslında 1 günde olsa 2 senedir kar bekliyoruz.. Bu senede geçen kış gibi kanser olmayız burda umarım.. saygılar sevgiler iyi forumlar.

  • hocam altyapı olmadıktan sonra ülkede ne kadar yagmur yağarsa yagsın etkisini göremiyoruz barajlarda ne yazıkki ülkemizde suya pekte deger verilmiyor açıkcası. ileri yıllarda meydanlarda yine yağmur duasına çıkan insanları görmeyiz inş ALLAH yar ve yardımcımız olsun.

  • Gfs az verdi ecmwf çok verdi orta yolda buluştular soğuma ve yağış da iyi

    Beklentiyi yüksek tutunca hayal kırıklığı yaşamak bizleri üzdü daha bu başlangıç kapı gibi Aralık Ocak Şubat ayları var kardaşlar eps paşayı da bi görelim

    Hedef 7 Aralık ve sonrası :)

  • daha önceki yorumumda gfs nin özellikle ortavadeli tahminlerinin daha tutarlı ve takip edilmesi gerektiğinden bahsetmiştim, ecm ısrarla mevsime göre kuvvetli soğuğu indirmesi biraz düşündürücüydü,, olamaz mı ? olabilirdi tabiki ama modellerin hem fikir olmamaları gfs sürekli bu sistemi vermemekte ısrar etmesi gözardı edilemezdi, son durum trakya yine kar alacak çanakkale yüksekleri kar alacak, ancak bölgemizin diğer kesimleri için kar olasılığı kalkmış durumda, kısa ve orta vade için gfs yine çok dikkatli takip etmemiz lazım biliyorsunuz 850ph marmaranın kıyı kesimleri dahil -6 demek kar demek ve çok uzakta değil trakya ya kadar sokuluyor salınım yapabilir ecm den ziyade yine son sözü gfs söyleyecek daha herşey bitmedi

  • arkadaşlar kar haritalarına çok takılmayın şimdiden daha modeller çok takla atar önemli ülkemiz için soğukları modellerde görmek ve istikarı yakalamak.nasılki akşam efsana bir sinoptik görmüştük ama sabah kestaneye çevirdi.