GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Ekim 2018)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gfs den vadesi uzun olduğu için ileriki tarihlerde sistem için sinyal verebilir ancak Ecmwfnin sinyal vermesi için zaman var

    Haftaya haftasonundan itibaren modellerde hareketlilik başlayacağını düşünüyorum

  • Paniğe gerek yok arkadaşlar hiç unutmam 2004 efsanesinden önce halkalıda şimdiki TOKİ’nin olduğu arazide papatya toplamıştım ve içimden şöyle demiştim.ocağın ilk haftasına kadar kar yağmadı ve papatyalar çıkmış bitti bu iş demiştim ancak 2 tane efsane sistem aldık.daha ekimdeyiz ama herkes gibi bende tribe girdim.(ayrıca konu dışı olduğu için kusura bakmayın)

  • 2016 kışı öncesi de havalar bunalttı. Kasım ve Aralık ayında komple pus vardı. Hava kirliliği nefes almayı zorlaştırıyordu. O zaman tıpkı şimdi sizin düşündüğünüz gibi düşünüyordum. Sonra harika bir yılbaşı sistemi gelmişti. Bu sefer o kadar beklemiycez. Sadece az daha sabır, Modeller yavaş yavaş rayına oturacak.

  • Vallaha sayfayı kalabalık ediyorum ama arkadaş nedir bu karamsarlık. İçimi baydınız resmen. Hepimizin beklentisi kar yağması ama ekim ayında olduğumuzu ve coğrafyamızın konumunu ve şartlarını da unutmayın. Aralık ayına kadar beklentiyi düşük tutun Aralık-mart arası beraber oflayıp puflayalım.

  • Kalıplaşmış cümlelerle bilerek yada bilmeyerek sürekli bir mesaj verilmeye çalışılıyor.Yüksek basınç gören farklı triplere giriyor.Atmosfer de her şey sırasıyla aylardır yağış almayan yerler yağış aldı hem de iyi yağış aldı.Bazı arkadaşlarımız farklı rüyalara dalıyor.Biz 4 mevsim yağış alan bir konumda değiliz.Alpler gibi Ekim ayında kar başlayıp Hazirana kadar kar yağmıyor.Ya da yağmur konusunda her bölgemiz her zaman şanslı olmuyor.Uzun yıllar ortolaması diye bir kavram var.Bu kavramdan bi haber arkadaşlar bu ortalamayı sözleriyle aşağı çekeceklerini zannediyor.Çok ekstrem durumlar dışında batıdaki şehir merkezlerine bu ay da çok nadir kar yağar yada çok soğuk dönemler geçer ama bu arkadaşlar sanki Ocak ayındaymışız gibi değişik triplere giriyor aynı mesajları görmekten gerçekten sıkıldım.Kasım ayına adım atmadan kasım ayını bitiren mi dersin ne ararsan var.Amaç ne?Bana mantıklı amaç söylesin birisi.Madem kendi iç dünyanızda bu sıkıntıyı çekiyorsunuz bunu lütfen başkalarına bulaştırmayın.Bu mevsimde kar görmek isteyen var ise yurt dışında daha uygun yerler var oralara gidebilir.Olmadı yurt içinde 1000 metre üstü yerler kar aldı oralara gidebilir.Rakımı sıfır yerde yaşayıp bu mevsimde bu durumdan şikayet etmek biraz abesle iştigal.

  • Bjk123 tekrar ediyorum kar beklentim yok benim aynı zamanda kış için de umutsuz değilim ekime girdiğimizden beri YB'in etkisinden doğru düzgün çıkamadık ve belli süre daha da devam edicek bu durum.Beklentiler farklı olduğu için herkes farklı düşünüyor.6 aylık sonbahar-kış periyodunda 1 tane sağlam kar sistemi alalım yeter kafasıdan değilim,her ayı olduğu gibi yaşayalım yeterli benim için.

  • Valla 6 Ocak 2017 yada 18 Şubat 2015 gibi bir sistem gelsin varsın kışın geri kalanı kötü geçsin.Benim aklımda kapımın önüne yağan kar kalır.O yüzden umutsuz değilim.Her şey uygun bir sinoptik dizilime bakar.