GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Ekim 2018)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Artık öyle duruma geldi ki son 24 e kadar hiç bir görüntü gerçekçi gelmiyor.

    Son 24 saat bile sıkıntılı

  • ecmwf güncellemesi kaçta

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Gfs öğlen güncellemesinde batı kesimlerin çoğuna hiç yağış vermemekte ısrar ediyor. 48 saat önceki verileriyle şu anki verileri arasında efsane fark var.

    90.saatte ödemiş /nazilli 30 kg 300. saatte 27 kg bu nasıl oluyor ?

  • Ve öğrendikki modeller eskisi gibi bize bir hafta öncesinden fikir sunamadığını.Son yıllardaki gibi sisteme 1 2 gün kala ancak netleştiğini.Bu da dışardaki herhangi bir insanın bizim gibi amatör meteoroglardan bir fark kalmadığını sağlamış duruma getirmektedir.Sezon başlangıcına yakışmayan bir model başarısızlığını daha görünce acaba bi sezonda böyle bizi fitil edecek durumlaramı başlangıç yapıyoruz acaba diye düşündürmüyor değil. :|

  • arkadaslar yine bir suru sikayet..subat sonu sanki su an..bizim cografyamizin kosullari belli..2 guncellemede havaya girmemeyi hala bir cogunuz ogrenememis af edersiniz..sonra ben acemi degilim bilmem ne diyen bile vardi.gecen sene cok daha ilikti.her sey yolunda.kis donemindede bu gibi seyler yasayacagiz..

  • genele baktığımızda önümüzde bir sistem var ve ülkemizin doğu kesimlerinde birçok lokasyon kar alacak. yağışa hasret güneydoğu anadolu iyininde ötesinde yağış alacak bu sistem sayesinde. ben bunu yazınca bölgecilik yapmış oluyorum fakat siz bu sayfadan marmara vs. bazlı genelleme yaparak konuşunca doğal oluyor. lütfen burda ülke geneli için yorumlar yapalım yoksa bölge konularından devam edelim. ekim ayında şu strese bakarmısınız arkadaşlar bir kasımı görelim hocalarımız neler söylemiş iyi okuyalım mevsimlik tahminlerde herşeyin lehimize olduğunu göz önünde bulunduralım. duygusallığı bir kenara bırakalım yeter artık.

  • Konu dışına tam çıkmamakla beraber.Çünkü bir nevi modellerin performansından konuşuyoruz. divane kardeşimde bu duruma kendini alıştıranlardan.Ama bi gerçek var son yıllarda 2017 Ocak hariç.Bu iş artık keyif vermemeye başladı gerçekten.Daha çok zamanımız var.Kış başlamadı ama kendimizi bu şekilde karsmsarlığa odaklayalım.Inşallah düzelir.

  • arkadaslar yine bir suru sikayet..subat sonu sanki su an..bizim cografyamizin kosullari belli..2 guncellemede havaya girmemeyi hala bir cogunuz ogrenememis af edersiniz..sonra ben acemi degilim bilmem ne diyen bile vardi.gecen sene cok daha ilikti.her sey yolunda.kis donemindede bu gibi seyler yasayacagiz..

    aynen öyle hocam. Sevgili forumdaşlar,ekimin sonundayız henüz. Bu ayda kar ihtimali olan yerler karadeniz yüksekleri, doğu Anadolu yüksekleri Toroslar ve diğer bölgelerdeki bazı rakımı yüksek yerler.

    Ve bu alanlarda da ayına göre ciddi kar yağışları olacak. Tam olarak ne beklendiğini anlayamıyorum. Beklenti sahillerde kar görmekse uzun yıllar ortalamasına göre Kasım 25 i beklemek gerek. Tabi ki daha önce de olabilir bazen. Ama ülkemizde kış Aralıkla başlar Şubat la biter. Bekleyecek arkadaşlar bu dönemde ciddi sistemler beklesin naçizane tavsiyem.90 gün bulunduğumuz enleme bakarsak ciddi bir kış süresi bence.

  • yani yapacak bir sey yok.ahlamak vahlamak neyi degistiriyor anlayamiyorum..vahladiginizla kalirsiniz.ayrica mevsimine gore muazzam bir soguk yaklasiyor degerini bilin.ekimde kiyilara kar dusuncr mi mutlu olunacak?

  • Mülk Allahındır;

    dilerse yağmur yağdırır dilerse kar yağdırır arkaya yaslanıp kademe kademe keyfine bakın önce. Yüksek dağlar,yaylalar nasiplensin sonrada düşük rakımlı ve yüksek rakımlı yerler hakında konuşursunuz.

    Soba daha kendini ısıtmamış oda niye sıcak değil daha, dememek lazım.