Türkiye'de Kasırga İhtimali: "Kırbaç"

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu tropik fırtına aslında gelecek için çok önemli mesajlar veriyor . Bu sistemler , gelecekte hava artık böyle olacak diye bas bas bağırıyor ve ileriki tarihlerde artık bizim için bu sistemler normalleşecektir . Bu yüzden de ülkemizde her şeyin baştan tasarlanması gerekir bence .

  • Arkadaslar tehlıke ve rısk enuz soz konusu bır cok veri bunu gosterıyor dıkkatlı olmakta fayda var.Ben sahsi tahmınımı soyleyım pazar gunu gercekten sıkıntılı bır gun olacak kıyı ege canakkale ıcın hem kuvvetlı sıddetı fırtınalar v cok asırı yagıslar alacagız pazartesı ogleye dogru sıstem kıyı egeden marmaraya cekılıyor

  • bugun İzmirde önlemler basladı palmıye agacları budanıp celık halatlar baglandı.Tedas elektrık dıreklerı kontorol edıyordu bugun sahsen gordum tedbıı elden bırakmayalım ve mumkun oldugunca evde gecırelı pazar gunun umarım can kayıpları yasamayız..

  • Bu sene Accu Akdeniz havzasının hareketli ve fırtınalı geçeceğini söylemişti şimdilik iyi gidiyorlar bakalım sonbaharın geri kalanı nasıl geçecek. İlk fırtınamız Kırbaç olsun :)

  • Sıcak su konusu bir varsayımdı.Daha önceki medicanelere bakınca önce bir güneye gittiğini gördüğümü söyledim.Bunda da oldu oluşum başlangıcında Libyaya kadar gitti.Ama dün bir bilgi paylaştım.Atlantikte akıntı yönü batıya doğru iken akdenizde doğuya doğru diye.Sadece kuzey gitmesini jet akımları olabilir mi diye bir varsayımda bulundum.Kıyaslama aşağıdadır.Silinen mesajlarda ne oldu bilmiyorum ama bir yerde isim geçtiği için paylaşayım dedim...

    9b7d63c4.png

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

    Einmal editiert, zuletzt von 4 Şubat ()

  • @4 şubat hocam adinizi ben andım. Siklonun sicak suya yönelmesi adi altinda bi konu gecti.daha dogrusu boyle bir durum olmali fakat tam hakim degilim. 4 subat hocam buna benzer bisey yazmisti dedim. Adamin biri cikti uydurma dedi .bende uydurmuyorum 4 subat hoca boyle biseyin uzerinde durmustu dedim .ama nedense laf anlamakla anlamamaya israrla calismak arasinda ciddi fark var.

  • baştan beri bende kasırga yönünün ''jet akımları'' ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum.çünkü medicane'in hareketine paralel.ancak buda bir varsayım.doğrudur denemez

  • Forumun twitter hesabında sıcak su ile beslenerek büyüyeceği yazıyordu. Burada tersi söyleniyor. Kesin olarak hangi bilgi doğru ?

    Günlük güncellenen modellere göre sistemin gücü değişebiliyor

    Ulu önderimiz, ebedi ve ezeli liderimiz, alemlerin sultanı Hz.Muhammed Mustafa (SAV)'ya salat ve selam olsun.

  • tahminimce kanimca vs seklinde baslayan, grafikleri ve uzun yazilari alintilayan, konuya bambaska seyler yazan her ileti silinecektir.Bu konuyu sadece sizler degil misafir olarak gelen insanlarda okuyor ve bu tur mesajlar yuzunden gerekli bilgilerin paylasildigi iletiler arada kayniyor...Lutfen bu hususlara dikkat edelim..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Forumun twitter hesabında sıcak su ile beslenerek büyüyeceği yazıyordu. Burada tersi söyleniyor. Kesin olarak hangi bilgi doğru ?

    O şu demek sevgili arkadaşım. Eğer siklon sıcak su üstünden geçerse güçlenir. Yani deli dana gibi sıcak su aramaz. Bir bilinci yoktur. Soğuk suya gelirse güçsüzleşir veya karaya çıktığında güçsüzleşir. Canavarımıza sıcak su lazım ki büyüsün. Ege denizinin tamamı şuan tabiri caizse kaynadığından, o bulamayacağı soğuk su etkisini Mora yarım adası üzerinden alacak. Anlatabildim mi? Yani Kırbaç'ı dizginlemenin tek yolu Mora yarım adası. Onu da akışına bıraktık.

  • ben bosuna zorbas yapmislar bizde Zorbaş yapalim demedim :D delibas resmen modeller karar vermekte zorlaniyor habire yon degistiriyor. ama arpageyi tebrik etmek gerekir en başından beri fazla sapma gostermeyen tek model eğer dedigibi gelirse bu tur modellerde bize guvenirligi arttirir tahminlerimize ek tahmin yaptirir.