Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İlginç geldi cidden.Binlerce yıldır Dünya'nın geri kalanında soyut şekilde yaşıyorlar.


    Dünya'nın En İzole Toplumlarından Biri 'Sentinel Kabilesi'nin Esrarengiz ve Vahşi Yaşamı!


    Hint Okyanusu'nda küçücük bir adada yaşayan Sentinel Kabilesi yüzyıllardır modern toplumla ilişki kurmayı reddediyor. Hem İngiliz hem de Hintli antropolgların çalışmalarına konu olmuş fakat tam anlamıyla bağlantı kurulamamış sıradışı Sentinel Kabilesi'nin dosyasını sizler için Business Insider'dan derledik.


    Burası Hint Okyanusu'nun ortasındaki Büyük Adaman Takımadaları'nın kıyısında bulunan Kuzey Sentinel Adası.


    249e06a7.jpg


    f6046c47a56cd352f28b3.jpg


    35cb5d2930521733da4cb3262.jpg



    Adanın diğer kıyılardan uzak olduğu kesin, fakat Amazonlar'ın ücra bir köşesi gibi ulaşılamaz bir nokta da değil. Fakat ada halkı kayıtlara geçen tarihin başından beri dış dünyayla bağlantıyı reddetmiş.Amazon Yağmur Ormanları'nda ulaşılması zor alanlara gizlenmiş kabilelerin aksine, aslında Sentinelliler yüzyıllardır bilinen bir toplum. Fakat dışarıdan gelen bağlantı kurma çabalarını oklarla saldırarak uzaklaştırıp herhangi bir yabancı toplumla bağlantı kurmak istemediklerini yüzyıllardır açıkça belli ediyorlar.


    Avrupalı sömürgecilerin daha büyük Andaman Adaları'na yaptıkları ziyaretler ve batık gemiden kurtulup vahşi Kuzey Sentinel Adası'nda hayatta kalmaya çalışanlar haricinde, Sentinel Adası büyük ölçüde bakir kalmış.


    0c1834ba.jpg



    1880 yılında İngiliz bilim insanı M.V Portman liderliğindeki bir keşif ekibi 6 yerliyi adadan zorla kaçırdılar. Bu 6 yerlinin bir kısmı hastalıktan öldü. Hayatta kalanları ise keşif ekibi yanlarında hediyelerle adaya geri bıraktılar.


    74a478d74.jpg



    Bu ziyaretin dışında ada halkı 20. yy'ın ortasına kadar bir daha rahatsız edilmedi fakat Portman fotoğrafta görülen Andamanlı kabile üyelerinin üzerinde antropolojik çalışmalarını sürdürdü. 1960'larda Hint Hükümeti Sentinel Halkı'yla bağlantı kurma görevine kalkıştı ve 1967'de adaya düzenli ziyaretler yapılmaya başlandı fakat bu ziyaretler adalılara hediyeler bırakıp oradan ayrılmanın ötesine geçemedi.


    1981 yılında Primrose isimli Panamalı yük gemisi ada kıyısındaki resiflerde çakılı kaldı. Sentinel yerlileri, gemideki silahsız mürettebat kurtarılmayı beklerken üzerlerine oklar yağdırdı.


    ca4b3822869a8c.jpg


    Primrose'un batık kalıntısı bugün hala Sentinel kıyısındaki resifte duruyor.


    'Sentinelese' adı verilen Kuzey Sentinel Adası'nın sakinleri dış dünyayla neredeyse hiç bağlantı kurmuyorlar ve kurulması adına yapılan girişimleri de saldırılarla engelliyorlar. Bu yüzden adalılara ait fotoğraflar genellikle uzaktan veya havadan çekilmiş fotoğraflar olabiliyor. Sentinel Kabilesi tarım yapmıyor ve 10000 yıl öncesindeki toplumlar gibi 'avcı ve toplayıcı' olarak yaşıyorlar. Bundan 10 yıl sonra, Hint antropolog Madhumala Chattopadhyay yaptığı bir kaç ziyaret sırasında adalılarla dostane iletişimler kurmayı başardı.


    9934a7726b8.jpg



    Fakat daha sonra ada halkını dış dünyadan geçebilecek olan hastalıklardan korumak için Hint Hükümeti bu antropolojik gezileri durdurma kararı aldı.


    O ziyaretlerden sonra Sentinelliler arkadaş canlısı tavırlarından tekrar uzaklaştılar. 2004 yılında Hint Okyanusu'nda meydana gelen tsunami sonrasında bölgede incelemeler yapan helikoptere oklarla saldırdılar.


    db704701891d9d5d757.jpg


    Bir başka ilginç nokta ise; Sentinel Halkı bu fırtınayı önceden tahmin etmiş ve adanın yüksek bölgelerine kaçarak tehlikeyi atlatmışlardı.


    Günümüzde bu ada hala hem ada sakinlerinin hem de ziyaretçilerin güvenliği için 'girişe kapalı bölge' olarak tutuluyor. Bölgeye herhangi bir bilimsel gezi çalışması yapılmıyor ve Sentinel Kabilesi modern toplumdan uzak olarak yaşamına devam ediyor.

  • Cezaevinden izin almak nedir ya? Suçlu adamı bu kadar basit salarsan tabi suç işler. İnsan canı bu kadar değersiz olmamalı

    http://www.hurriyet.com.tr/gun…igi-gun-oldurmus-41325236

    İki kuruş için insan canı alan bu canilere kimler nasıl izin veriyor? Çok yazık ailesine yetiştir sen çocuğunu 2 tane haysiyet yoksunu gelsin çocuğunun canını alsın. Ölen arkadaş başarılı bir kişilikmiş ülkenin geleceği ilede oynadılar

  • Yazık olmuş pırıl pırıl çocuğa

    yazık o ananın babanın emeklerine

    Besle büyüt yetiştir sonra şerefsiz mahlukatın biri gelsin herşeyi bitirsin iyi halmiş izin ver başlarım onun iyi haline

    idam şart kardeşim haberler de her akşam cinayet haberleri var birilerinin dur deme vakti geldi de geçiyor

    İdam idam idam:cursing:

  • Yazık olmuş pırıl pırıl çocuğa

    yazık o ananın babanın emeklerine

    Besle büyüt yetiştir sonra şerefsiz mahlukatın biri gelsin herşeyi bitirsin iyi halmiş izin ver başlarım onun iyi haline

    idam şart kardeşim haberler de her akşam cinayet haberleri var birilerinin dur deme vakti geldi de geçiyor

    İdam idam idam:cursing:

    Bir can alanın canını almak, onun yaptığının aynını tekrar etmektir. Bu tür trajedilerin neden olduğuna odaklanmalıyız, bu trajedilerin hıncını nasıl çıkaracağımıza değil. Ha, tabii cezasını çekmesin demiyorum ama idam hiçbir zaman çözüm değildir.

  • Bir can alanın canını almak, onun yaptığının aynını tekrar etmektir. Bu tür trajedilerin neden olduğuna odaklanmalıyız, bu trajedilerin hıncını nasıl çıkaracağımıza değil. Ha, tabii cezasını çekmesin demiyorum ama idam hiçbir zaman çözüm değildir.

    Haklısın o kadar kızdım ve üzüldüm ki anlatamam hepimiz çocuk yetiştiriyoruz ya da yetiştireceğiz. İnsanın kanına dokunuyor...