İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Yalan söylüyorsunuz bana bu sistemle ilgili bir tane efsane sözümü gösterin şu dakika tahminciligi bırakırım. Bu sistemle ilgili açtığım konuyu açıp okuyun bakalım istanbul için ne yazmışım! Yalan ve iftira çok kötü şeylerdir uzak durun!



    • istanbul için bu sistemde benim acimdan bir belirsizlik var önceki iki sistemde kullandığım net ifadeleri bu sistemde kısmen kullanamayabilirim!

      Öncelikle sistemin soğuk hava ile buluştuğu noktada rüzgarın yönü karayel değil. Avrupa yakasında yıldız poyraz anadolu yakasında ise poyraz esiyor olacak. Izobarlarin sıklığı DEK için çok çok elverişli değil, bir önceki sistemde beni yanıltan izbobarlara karşı bu kez temkinliyim. Yağış muhtemelen Salı günü öğleden sonra sadece Avrupa yakasında değil il genelinin yükseklerinde kky a dönüşmeye başlayacak. Yağışın kara dönüşmesi tahminimce akşam 18:00 den sonra olabikir

      Enes Güleç(17), Vintersaga, keane ve 6 diğerleri beğendi.
    • 3658-463d561f6184a82385f21e0023ee7358a228dc60.pngÇEVRİMİÇİ wildleo1907 Yazar / Tahminci yildiz.pngyildiz.pngyildiz.pngyildiz.pngyildiz.pngyildiz.pngyildiz.png

      Ancak yağış Avrupa yakasında yer yer kesintiye uğrayabilir Salı geç saatlerden sonra özellikle. Anadolu yakasında Çarşamba sabahına Ataşehir Ümraniye Çekmeköy gibi ilçelerde ince bir örtü bekliyorum. Avrupa yakasında örtü ile ilgili şüphelerim var.

      Vintersaga, Seyyah, Tahminkolik ve 3 diğerleri beğendi.
    • 3658-463d561f6184a82385f21e0023ee7358a228dc60.pngÇEVRİMİÇİ wildleo1907 Yazar / Tahminci yildiz.pngyildiz.pngyildiz.pngyildiz.pngyildiz.pngyildiz.pngyildiz.png

      DEK çalışması olacaktır illa ki ama kuvvetli DEK olmaz diye düşünüyorum. 850 hpa da -10 ve üzerini görmedikçe rüzgar hızı da 40km saat ve üzerinde olmadıkça kuvvetli DEK beklemek hayalcilik olur. Tabi yarına da bakmak lazım. Küçük bir detay şehri komple 5-6 cm ortalama ıle kara da gömebilir ancak şu an öyle bir emare net olarak yok.

      Bu mesajın kaydedilmiş eski sürümleri var.

  • Arkadaşlar forumda yeniyim 1 ay kadar oldu, herhangi bir bilgim yok hava tahminine karşı sadece havayı takip etmeye calısıyorum fakat anlamadığım birşey var neden birbirinize sürekli birşey söyleyip takışıyorsunuz? Hava tahmini yapıyorlar cıkar veya cıkmaz devlet yönetircesine bu sert mizac ne için? Ne işin var bu forumda diyenler için merak ediyorum bazı şeyleri yeni terimler öğrenmek hoşuma gidiyor.

  • Avrupalı ılıkçı tayfası yine siteye doluşmuş akılları sıra burada eğleniyorlar. Sitede yazıyorsunuz gerektiğinde millete sataşıp iftira bile atıyorsunuz üzerine üstlük üyesi olduğunuz forumun art niyetine tüm bunları yapıyorsunuz. İnsan ait olduğu,üyesi olduğu foruma kötülük edermi ? Hocalara söylemediği bir şeyi söylemiş gibi göstertmeye çalışır mı ? Siz bu foruma üyesiniz ama bu forumdan değilsiniz. İçimizdeki İskoçyalılarsınız siz.

  • Yalan söylüyorsunuz bana bu sistemle ilgili bir tane efsane sözümü gösterin şu dakika tahminciligi bırakırım. Bu sistemle ilgili açtığım konuyu açıp okuyun bakalım istanbul için ne yazmışım! Yalan ve iftira çok kötü şeylerdir uzak durun!

    Hocam trolleri ciddiye almaniz bile hata

  • Hocam trolleri ciddiye almaniz bile hata

    Ben bu sitede kimseyi önyargılı olarak bir yazdığı ifadeye bakarak troll yerine koymadım. Makul ve anlamlı yanıtlar vermeye çalıştım ama belki de haklısınız bundan sonra böyle davranmak gerekecek en iyisi kayıtsız kalmak!

  • wildleo1907 hocam sizi takip edenler olarak biliyoruz sistemle ilgili yazdıklarınızı. Trolluk amacıyla forumda bulunanlara takılmayın lütfen.

    Onları yazdıklarından tek tek bulup raporlamak birazda bizim görevimiz. Bundan sonra elimden geldiğince daha dikkatli olacağım bu konuda.

  • burdaki en eski üyelerden biriyim forumdaki hocalara tahminci arkadaşlara saygılı olun birçok şeyi burda herkezden önce görüyorsunuz sonra medyada efsane olcak birçok sistem fos olmuştur efsane adayı olmıyan sistemlerde umdugumuzdan ıyi çıkmıştır atmosferi dengeliycek hali yok kimsenin