İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kardeşim burası tahmin yeri. Tabi ki daha doğmadan çocuğa don biçeceğiz

    Konuyu anlamadım galiba don biçen arkadaş olumlu bir yıl diyor daha ne olumlusunu gördün diyorum bende sürekli geçen yılla karşılaştırma yapmaktan kışın anlamını unutmuşuz. Geçen yıl yaşanan kış ekstrem biçimde kötüydü hatta sonbahardı neredeyse herkes geçen yıla göre şöyle iyiyiz geçen yıla göre böyle iyiyiz diyip duruyor geçen yıl bu takım küme düştü bu yıl PTT'de Play Off oynuyor anlatabildim mi?

  • Atmosferde tatmin veya şükür sözcükleri geçersizdir. Hiçbirimiz atmosferi kontrol etmiyoruz ve atmosfer için de hırs yapacak değiliz. Lütfen hiç tatmin olmuyorsunuz cinsinden mesajlar yazmayın. Sadece günler içerisinde oluşan diyagram kötüleşme sürecinden bahsediyoruz. Gıdım gıdım nasıl lehimize oluyorsa aleyhimize de olabiliyor.

    kendi adınıza konuşun

    İnsanların inanç ve duygularıyla , hayat felsefeleri ile ilgili yüce bir kavram olan “şükür” ile ilgili böyle dandik tartışma meyilli cümleleri yazmayın

  • Neden bu kadar sevinildi anlamadım ama olabilir tabii. 29-30 salınımı tamamen yok olmuş. -6 lardan -2 lere gelinme durumu var. Sadece 1 günlük max 2 günlük yağış söz konusu o da maksimum 5-10 cm örtü yapar gibi görünüyor. 29-30 salınımını kaybetmek yılbaşı sistemine de zarar verdi. Diğer sistem 2-3 Ocak ve 9 Ocağa doğru olacak gibi duruyor.

  • Tamamam sistem doğuya kaydı anlıyoruz ama bunu da yapmamak lazım hep bizmi alacağız biraz onlar alsin daha önümüzde ocak şubat ayları var ocak ayında gelecek olan stratosfer ısınması daha fazla olacaktır....

  • Neden bu kadar sevinildi anlamadım ama olabilir tabii. 29-30 salınımı tamamen yok olmuş. -6 lardan -2 lere gelinme durumu var. Sadece 1 günlük max 2 günlük yağış söz konusu o da maksimum 5-10 cm örtü yapar gibi görünüyor. 29-30 salınımını kaybetmek yılbaşı sistemine de zarar verdi. Diğer sistem 2-3 Ocak ve 9 Ocağa doğru olacak gibi duruyor.

    Bir güncellemede gitti diye üzelecek degiliz ya tabiki sevinecegiz çarşamba günü kar ver 29 sistemi gitti diye üzülmeye ne gerek var ?

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • Bir güncellemede gitti diye üzelecek degiliz ya tabiki sevinecegiz çarşamba günü kar ver 29 sistemi gitti diye üzülmeye ne gerek var ?

    Bir güncellemede gitti diye değil. Gidiyor diye üzülüyorum. Çarşamba kar var evet ama maksimum yağacağı belli. 29 sistemi gtti diye üzülmeye ne mi gerek var ? Şaka galiba. 26-27 sinde ne yağacak zannediyorsunuz acaba ? 40-50 cm mi ? GFS sürekli efsane verip patlatıyor geçen seneden beri buna alıştık zaten. Artık kış ayındayız. Her geçen sisteme tabii ki üzüleceğiz. Yılbaşına karsız girme ihtimalimiz de yüksek. 26-27 si karın doyurmayacak bir kar olcak İstanbul'da. Ortalamayı ne kadar aşağı çekersek o kadar kardır bizim için. 29-30 sisteminin gitmesi demek ortalama yükselmesi demek otomatik olarak.

  • Geçen sistemlerde 0 lardan -6 Lara kadar gelmiştik arkadaşlar onuda düşünün bence yılbaşı sistemi düzelecektir.

    0 lardan hatta + lardan gelen ortalama -6,5 gördü 29-30 sistemi için şimdi ise günler kala -2 dolaylarında. bunu anlatmaya çalışıyorum arkadaşlara. Yılbaşı sistemi de yalan olmak üzere o yüzden. Klasik bir GFS R si izliyoruz bu sene de maalesef.

  • Demekki gfs ile fazla kafa yormamak lazım 144 sonrasına en fazla 168 gerisi 10 kere değişiyor diagram da zaten modele göre değişiyor bu yönde yaklaşmak daha az yorar gibi düşünüyorum

  • Kötümser olan arkadaşlara kızamayız bence, zira yaşadığımız coğrafya maalesef ki ılıman ve kötü yöndeki gelişmelerin gerçekleşme oranı iyilerden çok daha yüksek. Bir diğer soru işareti ise, şu an soğuk taraftayız ama çok sağlam bir sistem yok görünürde, bu da insanları umutsuzluğa itiyor olabilir. Aralık ayından sonra sıcak tarafta kalıp kışı o şekilde tamamlamayacağımızın bir garantisi de yok, o yüzden bir sabırsızlık var insanlarda ve bu anlaşılabilir bir şey.


    Bu sene bütün yazarlarımız güzel bir kış bekliyor, ben de onlara güvendiğimden bu kış hakkında olumlu düşünüyorum ancak asla beklentimi çok yükseltmem çünkü hava olaylarının garantisi yok ki ben kişisel özellik olarak bir şeye umut bağlayıp, sonra hayal kırıklığına uğramaktan nefret ederim, hayat bana bunu öğretti şimdiye kadar. Ne kadar az beklenti, o kadar çok mutluluk👍


    Yukarıdaki tartışmaları görünce ben de bir iki kelam edeyim dedim. Umarım tüm ülke olarak kara gömüldüğümüz bir kış yaşarız.

  • Neden bu kadar sevinildi anlamadım ama olabilir tabii. 29-30 salınımı tamamen yok olmuş

    Muhtemel salınımın bize ulaşmasına 168-192 saat aralığı kadar bir zaman varken bu kadar peşin hükümlü nasıl olabildiniz? 72-96 saat arasında o görüntü değiştiğinde hiç mi pişmanlık duymayacaksınız?

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.