İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Katılıyorum ama bir şey hariç. Karayel olmasaydı Kar göremezdik bugün. Yükseklerden bahsetmiyorum tabii...

    Beni yağışın güçlü olması şaşırttı. Zayıf olsaydı hiçbir yerde kar yağmazdı. Dikkat ettiyseniz yağış hızlandıkça kar; yavaşlayınca yağmur yağdı. Bu sistemi hiç takip etmedim ve incelemedim. Günlerce takip edip zaman ayıranları tebrik ederim.

  • Bir İstanbullu olarak söyleyebilirim ki, hiçbir zaman anadolu yakası daha şanslıdır lafını duymadım, aksine rakımı yüksek olduğu için karşı taraf hep şanslıdır deriz ve dendiğini hem etrafımda hemde forumda duydum,okudum. Bu tür yazılar sadece ve sadece 2 yaka arasında gerginlik çıkarmaktan başka bir işe yaramaz.

    Hayır aksine neredeyse her sistemde Anadolu yakası daha fazla şanslı denir, kar haritaları v.s Anadolu yakasını şanslı gösterir ama Avrupa ile aralarında fark olmaz çok fazla.

    Alemde şer, Oğuz'da er tükenmez !

  • Anadolu yakasının son yıllarda Avrupa yakasından daha şanslı olduğu benim hatırladım tek sistem 6 ocak 2015,Taşdelende 30-40 cm kar var iken bir işim yüzünden Avrupa yakasına geçmiştim.Hava açıktı YB'nin çok yakın olması yüzünden.

    Ben bariz bir fark olmadığını düşünüyorum. Ayrıca Anadolu yakası totalde yüksek ilçeleri az olsada merkezi olarak. En fazla yükseltiye sahip noktalar Anadolu yakasındadır. (aydos, pendiğin yüksek kesimleri, kayışdağı). Sistemlerin geliş yönü ve rüzgar rotası şansı belirliyor. Ayrıca Bafralı üstat 2016 yılbaşı sistemindede Anadolu yakası olarak epey fazla kar almıştık :)

  • Haritalı tahminin en zor olduğu yerlerden biri bence kesinlikle İstanbul. Kendi içinde birçok mikroiklime sahip. Şanslılık sadece yaka anlamında değil ilçeler bazında bile fazlaca.


    Bu sistem birde öğretmiştir ki kesin konuşmak havada kalıyor. Sınır sistemlerde olasılıklar nedeniyle kesinlik olmaz. Bugün fazlasıyla gözlendi.


    Birde illa kesin konuşacağım deniyorsa ihtimallerden bahsetmek isteyenlere "neye göre böyle birşey diyorlar" tarzı söylemler hiç hoş olmuyor. Polemik yaratmak istemiyorum; bir rahatsızlığımı belirttim.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



    Einmal editiert, zuletzt von Vintersaga ()

  • Hayır aksine neredeyse her sistemde Anadolu yakası daha fazla şanslı denir, kar haritaları v.s Anadolu yakasını şanslı gösterir ama Avrupa ile aralarında fark olmaz çok fazla.

    alakası bile yok diyebilirim, hiçbir zaman anadolu yakası şanslı denmez, he aralarında fark olmaz lafına katılırım, genelde önce avrupa alır daha sonra anadolu alır. Sınırdaki sistemlerin hepsinde avrupa öncedir,rakımı yüksektir, 36 yaşımdayım büyüklerim uzun zamandır istanbulludur ve her zaman dedikleri avrupaya yağar buralara zor derler..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Anadolu yakasını şanslı gösteren tek şey kar haritaları oluyor. Son yıllarda gelen nerdeyse tüm sistemlerde, anadolu yakasındaki birikinti daha fazla görünüyordu haritalarda. Ama kar haritaları asla tam olarak güvenilir değildir, işin içine dek girmedikçe anadolu ve avrupa genelde hemen hemen eşit yağış alır ki benim dek sevmeme sebebim bu(geniş ve kesintisiz baba denk bantlarını tenzih ederim^^)

  • Bu sistemde patlayan sanırım sadece "ben" oldum ...Utanç içindeyim;(;(;(

    öyle bir durum yok

    Sistemi bazılarımız öngördü bazılarımız öngöremedi

    Bu çok normal , bu işlerin doğasında var

    Ama kesin yağmaz, bu sistem izlandik, boş hayal gibi net cümleler sıkıntıydı

    Sizin iddiaya girmeniz ise sadece gereksiz lükstü, atmosferle iddia macera , malzemecilik de iyi bir sektör ayrıca hocam 😀

  • Cold.EFso bu işi senin gibi bilenlere bırakmak en iyisi devam edip kuru kalabalık yapmanın bir mantığı yok takipçileri yormaktan başka.Sessizce bir kenara çekilip işi bilenleri takip edip öğrenmeye çalışmak en iyisi.Semih hocanın seviyesi için 40 fırın ekmek yemem lazım demiştim bu sistemden sonra 80 fırın bile az gelir....

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...