İstanbul Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Allah zarar,ziyandan korusun,afetten korusun.Yagis ve serinleme güzel olur ama dolu buyuk zarar yaratır.Ins zararsiz,ziyansiz barajlarin ve bizlerin beklentilerini karsilayan ve sorunsuz atlatilabilecek sekilde geciririz..

  • Gündüzde belirtmiştim arkadaşlar amacımız dolu görmek değil dolu istemiyoruz zararı büyük ülkemize insanımıza, ama arka arkaya etkili 3-4 fırtına hattı görsek süper olmazmı?

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Gündüzde belirtmiştim arkadaşlar amacımız dolu görmek değil dolu istemiyoruz zararı büyük ülkemize insanımıza, ama arka arkaya etkili 3-4 fırtına hattı görsek süper olmazmı?

    olur olur zarar vermesin can kaybı olmasın yeterki

    :gun_bandana: 2022 MART EFSANESİ :hfyeni (29):

  • geçen sene 27 temmuz'dan önce bunu söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama umarım dolu, sel falan olmaz. malımıza canımıza zarar gelecek diye o günden beridir her sistemde stres yaşıyorum.

  • Aslında o dolu fırtınası 50-100 yılda bir olacak olaydı fakat o olayı yaşayınca; insanın aklına ister istemez her yüksek kararsızlık dendiğinde o fırtına geliyor..

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Bundan sonra bu tür afetleri beklemek için çok fazla zaman gerekmeyecek zira küresel gidişat iklimlerdeki değişim bizde de büyük dolu riski shelfcloud downburst vb sıradışı hava olaylarının daha sık aralıklarla görüleceğinin göstergesi. Tedbir almak lazım ha tedbir takdirin önüne geçemez o da ayrı biz üzerimize düşeni yaparız o kadar.

  • Orası öyle tabii, daha önce 50-100 yıl evvel olmuş olması; 2 sene üstüste olmayacağı olmayacağı anlamına gelmiyor kesinlikle. Her potansiyel sistem kendi içinde güzelce incelenmeli, olasılıklar konuşulmalı tabii ki.

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • 500 hpa diyecektin sanırım siber tiger.

    Daha önce de söylediğim gibi; iri taneli dolu için Donma noktasının yere en yakın seviyede olması lazım. Bu sebepledir ki rakımı yüksek yerler dolu yağışı konusunda avantajlıdır. 500 hpa değil. 500 hpa 5.574 mt. Yüksekliğe denk gelmektedir. Dolayısıyla ben 500 hpa'yı kastetmedim. Kastım 696 hpa'dır. Diyelim ki 700 hpa; yani 3.013 mt. 500 hpa'yı unutun! Eğer dew point orada olsa dolu tanesi yere eriyerek su şeklinde iner. Tekrar söylüyorum; hem oraj'da hem de dek'te 700 hpa çok kritiktir.

  • Hocam bu dediğiniz terimlerin Türkçesini ve konuyla alakasını da belirtebilirmisiniz?

    şiddetli hava olaylarında geçen terimler türkçelendirildiğini sanmıyorum hocam.(yüklü silah gibi bir benzetme) kapat etkisini incelerken karşıma çıktı sorayım istedim...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • şiddetli hava olaylarında geçen terimler türkçelendirildiğini sanmıyorum hocam.(yüklü silah gibi bir benzetme) kapat etkisini incelerken karşıma çıktı sorayım istedim...

    iyi yaptınız hocam benim gibi bilmeyenlerde var bu tür terimler eğer önemliyse bizimde bilmemizde fayda vardır diyerek size sordum

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN