GFS-ECMWF-UKMO Yorumlamaları (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağ​ustos-Eylül 2018)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Hocam 5 gündür takip ediyorum GFS bozdu sistemi ECM ise vermeye devam ediyor.EPS çıktılarını incelediğimde Azor YB si ay sonuna doğru İzlanda'ya doğru sırt oluşturuyor.Sistemin gelmesi muhtemel ama ne kadar etkili olur onu vade kısaldıkça söylemek daha iyi olur.

    Sonuçta 10 günlük bir süre var.Daha çok takla atar..:)

  • Bayramın bitişi ile beraber Ağustos ayının sonu itibariyle atmosfer de hareketlilik artacak.Özlenen yağışlar ile inşallah ülkemizde bereketli yağışlar ile Ağustos ortalamalarını yakalarız.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Bu basınç dizilimi ve vorteksin hareketleri Eylül ilk hafta itibariyle hissedilir bir serinlemeye gebe gibi yaşayıp göreceğiz.

    Fakat gidişat göreceli olarak daha serin bir eylüle doğru en azından geçen yıldan daha serin olabilir

  • Bu basınç dizilimi ve vorteksin hareketleri Eylül ilk hafta itibariyle hissedilir bir serinlemeye gebe gibi yaşayıp göreceğiz.

    Fakat gidişat göreceli olarak daha serin bir eylüle doğru en azından geçen yıldan daha serin olabilir

    Geçen yılın Eylül'ü zaten ekstremdi sıcaklık açısından.İki üç kere 35 derece ve üstü görüldü Batıda.Bu Eylül tahminlerde normaller civarı sıcaklık ve normaller üstü yağışlı gözüküyor.

  • tarih vererek,öyle bir hadise olacaktır falan demedi.zaten demezde bilirsiniz..türkiyede sel ve asırı yagıs riski yılın her döneminde zaten olabilir..örneklerini yılın her mevsimi defalarca gördük..bunun için tahmin yapmaya zaten gerek yok..

  • Bu eylülde ekstrem sıcaklık olmasın Kasım da pastırma yazı olmasın her ağustos sonunda bu iki şeyi düşündüğüm gibi yine aynı şeyi düşünüyorum..

    Ateş etmek en büyük vizyonumuz.

    rk223_kgigf-12351

  • burada bir genelleme yapılması gerektiği kanaatindeyim. uzun yıllar ortalamalarına bakılınca eylül ayı ortalamasının giderek yükseldiği görülüyor. yani eylül, sonbahardan daha çok, yaz mevsimini andıran sıcaklık değerlerinde olduğu aşikar. bir zamanlar eskilerin dediği gibi ağustosun yarısından sonra artık sonbahar geldi gibi şehir efsanesi sözcükleri tarih oldu....

  • Agustos son yillara gore tartisilsa bile bence gecen seneye gore birazdaha serin geciyor gibi. Sadece bu bolge icin degil. Guney bolgelerde de oyle fazla sicaklik yok. Gecen sene daha cok sicakti . Karadenizde 30 lu dereceleri gordukmu bu bolge icin nem de hesaba katildigi zaman ortaya inanilmaz bir sicak olusuyor. Neyseki bu sene gecen sene ki gibi degil kendi yorumum böyle.

    Yagis konusunda hala yetersiz kaldigimizi dusunuyorum. Ama ve yine gecen seneye gore bir tık fazla yagis aldigimiza inaniyorum.


    Önümüzdeki kış coğu kişiye umut olmuş durumda . Sonbaharin gidişatini gorecegiz.


    Yagisli ve serin sonbahar olması dilegiyle..


    Not: Accuweather işimize gelmedimi saçmalıyor, işimize geldi mi koca bir kurum oluyor. Bu konuda biraz daha nesnel olmak daha önemli.

  • Eylül ayında tamamen sonbahar beklentisi olmamalı zaten ama geçen yıl anormal sıcaktı hem de çok ısrarlıydı.İstanbulda 20 eylülde 39.5 ölçüldü.En azından 27-29 bandını geçmesin..