GFS, ECMWF ve UKMO Yorumlamaları (Şubat 2018)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • kuzey ve orta avrupadan tren geldi ,gecti hatta konakladi.biz yedek kulubesindeyiz.oyun sonlarinda oyuna girersek gireriz.Olmadi haberlerde, avrupadaki bol bol kar, firtina, buz haberleriyle idare edicez.herseyin hayirlisi..ins degisir ve yüzümüz guler..

  • @divane Bunalıma girmiştim o kaçan sistemden sonra... Buda gitmez umarım.

    hocam bunalıma girecek ne var..canumız sag olsun..bu sıstemin gelmeme ihtimalı bir tık daha olası gibi duruyor..top ortada...gelirse belki 30 40 sene unutulmaz..lakin gelmeme ıhtımalinide unutmamak gerek..saygılar..

  • ben bu sene sadece 3 4 dk havada kar gördüm:)sıcaklık 0 ı bıle göremedi..ne gece ne gündüz..yağıs olarak değide,sıcaklık olarak 2007 bile cok daha iyiydi..o kadar yani:)saygılar..

  • Daha 21-23 dönemine 240 saat varken o dönemi önemsemiş ve sistem beklentisine girmiştik bazı arkadaşlarla
    Bazı dostlarımızda o sistem gelmesin mümkünse Ispanyaya gitsin ve hemen peşinden YB desteği ile 24-25 sistemini alalım daha iyi demişlerdi
    İkisi de görüştür tercihe göre
    Ama şu vardı 300 lü saatlerde görünen sistem yaklaştıkça değişebilirdi ve o risk geçmedi halen
    Onun için önce yakın vadedeki güçlensin onu kurtaralım istedik bazılarımız ama görünen o ki işimiz mucizeye kaldı 96-168 saat arası için
    Ama hala 24-25 dönemi sistemi için ışık olsa da Ecm ve Gfs nin bu akşamki hareketleri o dönemin de kolay olmayacağını , endişeler olabileceğini belki 26-28 dönemine yada daha ileri umutları erteleyebileceğimizi gösterdi
    Yani büyük konuşmak , sistem cepte demek zor , bazılarımız tam inansak da zorlu süreç devam edecek
    İngiltere’den Tataristan’a yayılan şu muhteşem soğuk bize inmese çok üzüleceğiz çok
    Hakkımızda hayırlısı

  • Vay arkadaş vayyy.. dün ateş edenler bugün yine isyanda. Yapmayın Allah aşkına daha pazar gününe kadar çok şey değişir bunu üstadımız @Efsane-Semih biraz önce söyledi şu karamsarlığı bir üstümüzden atalım, güzel düşünelim güzel olsun. Geçen akşam @catalcaradar cuma ve Cumartesi çıktılarının ülkemiz için çok saçma ve kötü çıkacağını söylemişti yanlış hatırlamıyorsam hala birşeylerin bittiği,gittiği yok.. sabırla bekleyeceğiz ve alacağız Allah’ın izniyle.

  • Bu sene her zaman gördüğüm hep eleştirdiğim ama hiçbir zaman da değişmeyen durum dün ateş etmek bugün ağlamak yarın ateş sonra tekrar ağlamak ..... Oysa ki çözüm belli temkinli yaklaşmak kendi fikrini eğer uzman değilsen karalama tahtasında belirtmek ve oradaki hocalardan fikir almak. Bazı şeyler artık gerçekten beni soğuttu.