Orta ve Doğu Karadeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Evet arkadaşlar görüyorsunuz ben bir şey demeyeyim diyorum ama iki yıl oldu, koyu maviler ordudan öteye geçmiyor. Her güncelleme aynı neredeyse, hep yeşil ve sarı tonları. Eğer patern böyle devam ederse bahar havasında kış geçiririz.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Daha kışa girmedik ancak ilk etapta sürekli balkanlar trakya batı kesimli senaryolar ağır olduğu için tedirginlik oluyor . Daha doğudan derli toplu sahil yolunu kapatacak cinsten beklentimiz olduğu için modele göre doğal olarak hissiyatlar değişiyor. Anlamdigim bu sinoptik sık sık doğu avrupa balkan marmara koridorunu mu kullanacak?Halihazırda bölgemizde elle tutulur bir soğuma gerçekleşmedi. Ocakta sibirya var deniliyor bu beni daha çok tedirgin ediyor sibirya bizi genelde sıcak tarafta kalmamıza neden oluyor. Bölgemiz için yakın vadede üstadların net görüşü nedir ?

  • 2 aralık örneği vereyim


    2013 aralık.Dedik Aralıkta böyle sistem geliyorse kışın çoşarız.Sonuç:Bomboş bir kış


    2016 aralık.Dedik sürekli Kafkas merkezli sistem geliyor kışın çoşarız.Bizden önce batı kesimler çoştu Balkan merkezli sistem ile.Sistem Samsun sınırında kaldı.Neyseki devamında 26 ocak ve 31 ocak geldi.


    Bu kadar enseyi karatmayın aralığın 2'sindeyiz daha bismillah sanki şubat sonundaymışız gibi yorumlar geliyor.Tedirgin olabilirsiniz ancak daha başlamamış bir kışa şimdiden "bitti" demek büyük haksızlık 2019 kışına.

  • Aralık 6-7'sinde 850 hpa da d. Karadenize ortalama 0-1-2 negatif değerler giriyor.Sicakkik 7-8 derecelere düşecektir .Aralık 17-18 gibi ise negatif -7-8'lere düşüş görünüyor. Muhtemel sahillerde +2- 0derecelere düşer ama etkili kar yapmaz. Mevsimine göre bunu ancak alkışlarız.Tabii ki her zaman olduğu gibi iyi ya da kötü yönde değişime açıktır...

  • Gerçekleşen olumlu durumlardan pay çıkarmayıp sürekli olumsuzu çağırırsanız bunun yanında gerçekleşen ilk olumsuzluğa kışı bitirmeye kalkarsanız tepki de görürsünüz sonra millet sizin gözünüzde kripto elemanda olur. Burda sıkıntıyı başkasında değil kendinizde aramanız lazım. Siz iki senedir bekliyorsunuz diğer yerler geçen ay yada geçen sene süper kış mı geçirdi? Oyle bir durum da yok ama kullanılan dil hep aynı. Hal böyle olunca bu konuda yazılanlar bana pek önemli gelmiyor. Kendinizde bir olumsuzluk var ise bunu herkese yaymak zorunda değilsiniz. En çok yazılan konulardan biriydi bu konu bana şöyle çok şikayet geldi. Konu da aynı kişilerin sürekli olumsuz konuşmasından konuya artık yazasım gelmiyor diyor üye ve yazmıyorda. Artık bu tip durumlarda şapkayı önümüze koyup düşünmek lazım. Her olayda karşı tarafı suçlamak olmaz.

  • Bu konu da veyahut hemen hemen her alanda bu böyle henüz kış'a yeni girmişken kış bitirenler var bu çok garip duygusal bir düşünce ve mümkünse duygusalk düşünlerinizi paylaşmamalısınız.

    Henüz kış mevsiminin ikinci günündeyken kışı bitirmek gibi bir karamsarlığa bürünenler bunu paylaşmazsa herkes için iyi olur.Yakın sistemler için gelmeyecek etmeyecek vs. sözler söyleyebilirsiniz ki verilerinizle birlikte buna burada kimse birşey söyleyemez.(söyleyenler oluyor tabi arada bir kaç çürük çıkacak tabi ki takmamak gerek)

  • Samet sizi seviyorum ve düşüncelerinize önem veriyorum. Ancak burada benim açığımı arayanlar var. Daha önce de yeni üyelik açan ve ilk mesajlarında beni hedef alan üyeler oldu. Muhtemelen bunlar yan hesaplar olabilirler. İp taraması yapılırsa eminim çıkar ortaya. Bu konuya da değinmek istedim.

    Söylediklerinize dikkat edeceğim hocam. Saygılar.

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Bugün Aralık ayının ikisi yani mevsimsel olarak kışa girmemize 19 gün daha var. Henüz sonbaharın sonundayken kar sınırında sıcaklık beklemek ve olmuyor işte bu kış sıcak geçecek demek en hafif tabirle cahillik. Geçen yıl da aynı arkadaş Kasım sonunda kendince tahmin yapıyor ve ocak 20 de kar yağacak diyordu bilimsel dayanak olmaksızın. Kendisini eleştirenlere de kripto falan diyordu:) bu psikolojik sıkıntıların olduğunun göstergesidir. Bu şekilde yazıları gördükçe tüm yazma isteği ölüyor içimdeki.

  • Samet sizi seviyorum ve düşüncelerinize önem veriyorum. Ancak burada benim açığımı arayanlar var. Daha önce de yeni üyelik açan ve ilk mesajlarında beni hedef alan üyeler oldu. Muhtemelen bunlar yan hesaplar olabilirler. İp taraması yapılırsa eminim çıkar ortaya. Bu konuya da değinmek istedim.

    Söylediklerinize dikkat edeceğim hocam. Saygılar.

    Bu konuda katılıyorum bu kişinin tüm yorumları burada birilerine salça olmaktan ibaret.İp taramasıyla özdeşleşen hesap ilişiği olursa bilgilendirirseniz teşekkür ederiz.

    Samet