GFS, ECMWF ve UKMO Yorumlamaları (Ocak 2018)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 500 hPa soğuğu yine berbat görünüyor. 500 hPa sıcaklığında -30 dereceye bile varamıyor, DEK koşulları adına rezalet durumun varolduğunu söyleyebiliriz. Tamam şimdi yağış adına erken dersiniz ama sinoptik için erken bir durum yok artık vade gittikçe daralıyor. Bu sinoptigin 500 hPa sıcaklığından bize havada gördügümüz kar dışında yerde örtü yapacak kar çıkmaz.

  • Model 120den belli etmişti kötü geleceğini 168de toparlar gibi oldu ama 192de batirdi sonrasına bakmaya gerek yok zaten akşama inşallah değişik bir senaryo karşımıza sunar ecm. Dua edelim de barı ukmo gibi olsun ilk 144

  • izlandaki a.b kuvvetli oldugundan daha zayıf olan kafkasa baskı uyguluyor buda sistemin güneye inmesini engelliyor birde afrika sanki gittikce daha baskın hale geldi.

  • Üzülmek için daha çok erken :) Bu kadar zaman arada denememesi ECM'nin anormal bir durumdu. Pazartesi gününe kadar bence vakti var tüm modellerin benzer konuşması için. Bu seferde GFS iyileşmeye ECM kötüleşmeye başlarsa şaşırmamak gerek. Sonunda ortak bir noktada buluşacaklar.

  • şu anda bir güncellemeyi konuşuyoruz
    192.saat ve ötesi değişime müsait bir vadedir
    Daha olumsuza gitme ihtimali de vardır ama kuzeyde yakınımızda soğuk oldukça , iyi ihtimaller var demektir
    Dün akşam ilk -12 görme senaryosuna ateşler edildi , tekrar görününce yine aynısı yapılır
    Önemli olan heyecanı yaşamak ve soğuk senaryoların artışı için takibe devam etmektir

  • Cumartesi veya Pazar günü bu sisteme göre model kıyaslaması yapacaklar için belli olur az çok hangi model çok iyi hangisi leş o yüzden yok bu daha iyi yok ötekisi kötü olayına girmeye gerek yok. Modeller hala mutabık değil.

  • Birazdan butun konu disi mesajlar silinecek. Bu ne arkadaslar burasi model yorumlama sayfasi beklenti ve karalama tahtasi degil..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Bu güncellemeler şunu da gösteriyor mermi sıkmayı bile kaldiramayanlar varmış onu da gördük bir model de değişen kişiler olmayalım. Afedersiniz de mermi sıkmayla güncellemenin ne alakası var.Siz kar felan almayın kardeşim alırsanız vallahi bize haksızlık gece gündüz burada vakit geçiren bize haksızlık bir güncelleme bozunca mantar gibi bitenler sistem gelince kara gömülüyor ben de bunu anlamıyorum.Sabretmeyecek kadar sabırsız olan ve hala daha kışın bittiğini çiçeklerin açtığını iddia edenler lütfen yazmasın bu konuya.

  • Arkadaslar oglen guncellemesine kadar konu kapali olacak.Şimdiden uyariyorum oglen guncellemesi esnasinda model ve o modelin yorumu disindaki butun mesajlar( gif, resim, ates edilenler, kendi kanaatiyle tahmin yapilanlar vs) silinecektir. Model takibi yapamiyoruz gereksiz mesajlar yuzunden.Mobilden bakanlar icin tam bir eziyete donuyor.Bu hususta dikkatli olalim lutfen.Iyi forumlar

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN