İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Allah bilir ama şu saatten sonra aydos da dahil sulu kar bile düşmez. modellerde gözüken soğumalar zamanla serinliğe ve ısınmaya dönüşüyor. artık Kar yerine oraja sıcak havaya adapte olmalısınız.


  • Böylelikle bahara ben daha önceden merhaba demiştim artık tamamen demiş olabiliriz. GFS yağışlı bir süreç vermiş ilkbahar hareketli geçebilir yağış açısından..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • soguk bir istanbul sabahindan gunaydin dun neydi bugun ne;)))

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İstanbul için uzmanından korkutan senaryo: 'Kadıköy'de metro girişi deniz altında kalacak'


    Hürriyet Haber
    19.03.2018 - 11:31 | Son Güncelleme: 19.03.2018 - 12:13


    Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "2050 yılından itibaren İstanbul’da hava sıcaklıklarının 45 derecelere ulaşacağını, deniz seviyesinin Kadıköy’de metronun girişini aşacak şekilde yükseleceğini" söyledi. Küresel ısınmanın turizme etkisine de dikkat çeken Prof. Kurnaz, "Bugünün kayak tesisleri, 20 yıl sonra yaz tatillerinin vazgeçilmezi olacak" dedi.



    İklim değişikliklerinin ağır etkilerinin 2050’den sonra daha fazla hissedileceğini belirten Prof. Kurnaz, turizmle iklimin her geçen gün daha fazla iç içe girdiğine, turizme bakış açımızı değiştirmezsek önümüzdeki yıllarda çok büyük sorunlarla karşı karşıya kalacağımıza dikkat çekti.
    İSTANBUL İÇİN KORKUTAN UYARI


    Prof. Dr. Levent Kurnaz, "2050 yılından itibaren İstanbul’da hava sıcaklıklarının 45 derecelere ulaşacağını, deniz seviyesinin Kadıköy’de metronun girişini aşacak şekilde yükseleceğini" anlattı. Prof. Kurnaz’ın verdiği bilgilere göre, 2070 yılından itibaren Erzincan’ın batısında kalan bölgelerde kar görme olasılığı giderek ortadan kalkarken, 2100 yılından sonra ise Türkiye’nin güney yarısı çöl olacak.



    Bugün turizmcilerin bir kayak tesisi kurmaya karar verirken geçmişten gelen bilgi ve deneyimleri dikkate aldıklarını anlatan Prof. Dr. Levent Kurnaz, küresel ısınmayla birlikte hava sıcaklıklarının en az 6 derece arttığına dikkat çekerek, bugün kar ve kayak tesisi kurmak isteyen yatırımcıların sürdürülebilir olması için tesislerin aynı zamanda yaz aylarında da kullanılabilirliğini hesaba katmaları gerektiğini vurguladı.
    '20-30 YIL SONRA TESİSLERİN ÖMRÜ DE BİTECEK'
    Prof. Kurnaz, “Türkiye’de 2070 yılından sonra Erzincan’ın batısında kalan bölgelerde kar görme olasılığımız ortadan kalkacak. Güney bölgelerimizde yaz aylarında bugün 38-40 derece olan sıcaklıklar, ilerleyen yıllarda 45-50 derecelere çıkacak. Bu durum, her şey dahil turizmini çok olumsuz etkileyecek. Bu nedenle şu an kış ve kayak turizmine yatırım yapanların, bundan 20 sene sonra aynı mekanda yaz turizmi yapılabileceğini hesaba katmaları gerekiyor. Eskiden insanlar yaz aylarında serinlemek için yaylalara giderlerdi. Bu örnekten yola çıkarak bugün yapacağımız kar ve kayak mekanlarını gelecekte insanların yaz aylarında ormanda yürüyüş yapma olanağı bulacağı serin ve keyifli tatil mekanları olarak planlamamız gerekiyor. Sadece bir kayak pisti ve buna özel tasarlanmış bir otel olarak bugüne yönelik planlama yapıldığında, 20-30 yıl sonra turizmciler için bu tesislerin ömrü de bitecek” diye konuştu.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Gelecekle ilgili olarak her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Gelecekle ilgili nasıl olsa opsiyonda uzun tutmasa da kim farkına varacak. Gündeme gelmek adına klasik türk haber sisteminde senaryo yazmak da kolay oluyor :D