İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ana çıktı yine sıcak tarafta dert etmeye gerek yok. 2 temennimiz var ,1.si soğuğun biraz daha erken girmesi.2.si ise siklonun biraz daha güneyden gelerek batı karaden,zden çıkması. işte o zaman tarih yazacak. bu mümkün çünkü ab nin sağı solu belli olmaz ve de sibiryanın ne sinsi olduğunu herkes bilir. ağır hareket eder belki ama uzanamayacağı yer yurt yoktur.

  • Muazzam görüntüler denebilir bu yıl düşünüldüğünde şu ana kadar kısa vade kala bu yıl gördüğüm en iyi görüntü İstanbul açısından kar görmemiz büyük ihtimal netleşti artık.

  • çok değil ya kontrol çıktısı gibi gelsin ben fitim 12-13saat güzel kar görürüz bu sene bakıldıgında yeter ve artar en azından kar gördük deriz adam akıllı bundan önce bir kaç kere yağdı ama kayda bile değer değildiler

  • çok değil ya kontrol çıktısı gibi gelsin ben fitim 12-13saat güzel kar görürüz bu sene bakıldıgında yeter ve artar en azından kar gördük deriz adam akıllı bundan önce bir kaç kere yağdı ama kayda bile değer değildiler

    Havada kardan kat ve kat iyi görüntüler sunabilir dinamik bir tablo var karşımızda statik değil. Yukarıda da değinildiği gibi sibirya ve ab ikilisi her görüntüye hazırlıklı ol demenin broşürüdür. Bu yıl adına kesinlikle tatmin edecektir en azından kuvvetle muhtemel kar göreceğiz herkes hem fikirdir diye umuyorum. Yağış kırpılmadığı müddetçe daha iyi görüntüler sunma potansiyeli her daim vardır.

  • bana göre 10 mm den fazlasını kar olarak alabiliriz ki buda ciddi birikim demekdir. burada -5 -6 bile yer seviyesini 0 a indirebilir karayelin arkasında güçlü sibirya mevcut. he derseniz ki poyraz ile gelseydi ne olurdu? evet sıcaklıkda bir nebze kırpılma olurdu deniz aşırı geldiği için. fakat bir aralıkda ki poyraz ile şubat arasında ki poyrazın deniz suyu sıcaklığında ki ısıdan dolayı etkisi farklı olur. aralıkda -10 bile poyraz ile sıkıntı yaparken bu durum şubat aynı etkiyi göstermez. burada deniz suyu ısısının önemi fazla. şimdi ki durum ie çok farklı karadan hereketli ve ayrıca yer seviyesi dondurucu bir soğuk ile geliyor bu yüzden modellerin size gösterdiği kar ikonları sizi yanıltmasın. gösterdiğinden çok daha önce ki saatlerde kar başlar tahminime göre.

  • Havada kardan kat ve kat iyi görüntüler sunabilir dinamik bir tablo var karşımızda statik değil. Yukarıda da değinildiği gibi sibirya ve ab ikilisi her görüntüye hazırlıklı ol demenin broşürüdür. Bu yıl adına kesinlikle tatmin edecektir en azından kuvvetle muhtemel kar göreceğiz herkes hem fikirdir diye umuyorum. Yağış kırpılmadığı müddetçe daha iyi görüntüler sunma potansiyeli her daim vardır.

    havada kalmaz zaten ya sıcaklıklar 1inde gece saatlerinede 0ın altına iniyor illaki tutar ama işte alcak basınclı sistemler cephe asılı kalır birşey olur soguk hızlı gelir inşallah böyle şeyler olur kış bitmeden en azından güzel bir kar görürüz

  • GFS, UKMO, GEM pek keyifli değil ama kısa vade modelleri hakikaten umut vermeye devam ediyor :) Umarım diğerleri yanılır yoksa son durumda çarşamba akşam 19.00 gibi anca kar görürüz. Gece yarısından sonra zaten yağış giderek hafifleyecek. Tüm ümidim @chronic53 :) doğru noktaya parmak basmış. Dediği gibi A.B haraket etmesi için dua etmekte fayda var. Yani anlayacağınız ufaktan yine pamuk ipliği :( Kar mutlaka hava da göreceğiz ama 6 saat süresince de olsa "Kar fırtınası" olma şansı var ilk defa bu sene :) azımsanacak bir süre değil. Eğer @chronic53 dediği gibi olursa tecrübe ile sabit 15-20 cm kar alırız yükseklerde.