İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İyi geceler değerli Hava Forum üyeleri


    3 gündür bir konferans için yurt dışındaydım formunuza bakamadım..! Lakin gördüğüm kadarıyla model takibinizde bir üzülüp bir seviniyorsunuz ve hatta @Efsane-Semih beyin bile ümidinin kırıldığını gördüm..! Arkadaşlar Cuma akşamını ve hatta Cumartesi akşamını bekleyin. Son 24 saatte bile çok şey değişecek biraz sabredin. Biz bunun gibi ne modeller gördük. Yıllar içerisinde bize geleceğini tahmin ettikleri modellerin son 12-18 saatlik dilimlerde nereler kaçtığını gördük bunun tam tersini de yaşadık.


    Girit açıklarında ab kıvılcımı yandı bunu farketmişsinizdir.Bu alçak basınç cuma en geç cumartesi ye kadar tabir-i caizse hortlayacak Azorun da itmesiyle sistem 360 derece D-Ö-N-E-C-E-K .


    Tekrar görüşmek üzere saygılar sevgiler

  • hocam bu kadar nasil emin olabiliyorsun insaAllah dedigin gibi olur ama zor

  • hocam bu kadar nasil emin olabiliyorsun insaAllah dedigin gibi olur ama zor

    6 Yıllık İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği
    2 Yıllık Akademik Kariyer
    2 Yıl Master ve Doktora
    7 Yıllık Mesleğimi icra etmek


    Emin olabiliyorsun kelimesine gelince . Herkesin malumudur ki takdir Allah'ın . Ama bu sistem ülkemize gelecek . Trakya-Marmara-Batı Karadeniz zaten garanti dileğimiz ülke sistemi . Dediğim gibi Cumartesi akşamını bekleyin.Pazar günü yağmurlu bir gün olurken ertesi sabah 10 cm karla uyanabilirsiniz Salı sabahı belki de 40 cm ile..Sabır sabır sabır . Geçmiş yıllardaki yazılarıda okudum bu kadar karalar bağladığınız günler olmamış . Evet bu sene sistemler çok oynak dansöz gibiler ve zaten böyle olacağı belliydi


    Son bir artı parantez 8 Mart 2.kırılım

  • Teşekkürler @catalcaradar ,
    Emeklerine, yüreğine sağlık.


    Meteoroloji bir tahmin bilimidir ve birçok bilim dalı gibi kesinliği yoktur. Ancak bu konuda uzmanlaşmış bilimadamları bilgi ve birikimleri ile gerçekleşmesi en muhtemel tahminleri günler öncesinden yaparlar.
    Tahmin ister gerçekleşsin, isterse gerçekleşmesin, Hem bilimadamlarına hem de amatör araştırmacılara saygı duymaktan başka söz hakkına sahip değiliz.


    Son söz olarak, bol karlı günlerin yaşanacağı sistem hatta sistem zincirlerinin geldiğine dair sinyaller hala çok güçlü bir şekilde devam ediyor. Sabırla bekleyeceğiz.

  • Emin ve gerçekçi yorumlar yaptığınız için çok teşekkürler @catalcaradar aramızda sizler gibi bu işin okulunu okumuş insanların da olması ayrı bir mutluluk. Hem sizlerin yorumları hem biz amatörlerin yorumu ile tabiri caizse o sistem buraya G-E-L-E-C-E-K Kaçısı yok. Önce Allah'ın izni ile sonra bizlerin duası ile o sistem 4 bir yanı çoşturacak inşAllah

  • Girit açıklarında ab kıvılcımı yandı bunu farketmişsinizdir.Bu alçak basınç cuma en geç cumartesi ye kadar tabir-i caizse hortlayacak Azorun da itmesiyle sistem 360 derece D-Ö-N-E-C-E-K .


    Tekrar görüşmek üzere saygılar sevgiler

    inşallah dediğiniz olmaz çünkü 360 derece dönerse güzelleşmiş olmaz

  • Günlerdir bunu diyorum işte. Bu sene bize gelen sistemler birden bire bozulduysa başkasına giden sistemler de onların aleyhine bozulabilir. Bozulursa bize gelir. Gelecek easy deasy...

  • Tüm modeller birbine benzer çıktılar sunuyor, 25-28 sisteminin tüm modellerin avrupa derken bize döneceğini düşünmüyorum, modeller Türkiye derken başka yere kaçtığını gördüm ama tersini hatırlamıyorum, umarım. @catalcaradar arkadaşımız haklı çıkar ve hasret biter.

  • Wmc , Gem güzel sinoptikler veriyor. Bence halen modeller arası mutabakatsızlık devam ediyor hatta sistem yaklaşıncaya kadar da mutabık olamayacaklar. 96 h kadar takibe devam etmeliyiz.