İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu aksam dahi belli olacagına ınanmıyorum sahsen. Çarsamba, sabah guncellemesıne kadar net konusamam ben olsam. Ecmw ,gayet iyi , gfs ise oldukça farklı.Ukmo ve ecmw nın ıyı olması tek güven veren kısmı kendi adıma. İnş ,adımıza sonuclanan goruntulerle sonlandırırız bu kışı,bukadar insanın emek ve beklentileride boşa cıkmaz. hersyin hayırlısı..

  • Yani bati avrupadaki yüksek basincin hafif dogulamasini bekliyoruz da gfsi zaten gectim ecmden de pek bir olumlu sinyal yok o konuda, ancak 2-3 gun gayet iyi kar verir ecmnin modeline gore. Benim üzüldüğüm bu kadar kuvvetli soguk salinimi uzun senelerdir olmuyordu ve sadece 400-500 km otemizden gececek merkezi, insan üzülüyor.

  • açıklayıcı bilgi için teşekkürler
    İstanbul için ayrıntı ve tahminlerinizi verebilirmisiniz ?

  • Diyagram da öğle soğuk senaryo yoktu şimdi ise tam tersi iş dalga boyutunu da geçti başka bir evreye büründü.Değiş babam değiş.Bu sefer olumlu anlamda ısrar olacak mı bakalım?

  • noldu gfs bu diyagramda nerden çıktı. Dün 1 tane soğuk senaryo yoktu . .biz bu sistemi avrupadan koparacagiz

    gfs başta olmak üzere birçok model bu sistem gelse de gelmese de başarısızdır
    Karambol ortamlarda çok kötü durumda maalesef bu bilim dalının en önemli yazılımları

  • gfs başta olmak üzere birçok model bu sistem gelse de gelmese de başarısızdırKarambol ortamlarda çok kötü durumda maalesef bu bilim dalının en önemli yazılımları

    hem bilimin yeteri kadar gelişmeyen dallarına hemde ecnebilere osmanlı tokatıni atmak istiyoruz hocam . %60 lik kısmını koparirsak tokati koyduk demekdir :)