İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Üstad değilim ama cevaplayayım. Kuzey amerika kıtasının doğu sahilleriyle ülkemizin bulunduğu doğu avrupa ve asyanın batı sınırları genelde zıt koşullarda mütabakata varıyorlar biri kardan yıkılırken diğeri sıcak patternde kalıyor.


    Ağır kış şartları amerikayı aralık son haftasına doğru vurdu daha sonra ise normallerin üstünde geçirdiler halada benzer devam ediyor. Ancak kış artık bitmeye yakın dolayısıyla önümüzde bir sistem belirtisi var bunu alırsak 2018 kışı adından söz ettirir ancak bu 2018 i muhteşem bir kış olarak geçirdiğimiz anlamına gelmez. Keza bölgelerimiz bazında bile değişmektedir kışın iyi yada kötü geçtiği.

    87de abd de çok soğuklar varken burada da soğuklar vardı bu nasıl oldu hocam

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • 87de abd de çok soğuklar varken burada da soğuklar vardı bu nasıl oldu hocam

    1.si benim yukarıda dediğim kesin bir olay değil genel kanı, 2.si ABD soğuklarından ne anladığımız, eski verilere bakmadım ama orta ve kuzey amerika yada abd nin batı sahilleri o soğukları almış olabilir. Bizim bahsettiğimiz ABD nin doğu sahilleridir

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 1.si benim yukarıda dediğim kesin bir olay değil genel kanı, 2.si ABD soğuklarından ne anladığımız, eski verilere bakmadım ama orta ve kuzey amerika yada abd nin batı sahilleri o soğukları almış olabilir. Bizim bahsettiğimiz ABD nin doğu sahilleridir

    anladımm teşekkürler hocam

    Merhaba ben Onurcan Aydın 27 yaşındayım fiziksel engelliyim açık lise mezunuyum yılardır hava forumda model takibi yapıyorum.

  • Ayrica suna da deginmek isterim 1987 kisi soguktu ama herzaman soguk olmamis olabilir bi cok soguk dalga gelmiştir ama ondan once cok sicak donemler de gecirilmis olabilir keza ABD de de bu durum gecerli

  • Görüldüğü üzere 24’ü 25’e bağlayan gece çok önemli , Ecm de 168 ve 192 saat bölgelerine denk geliyor
    Bakalım neler getirecek bize ileriki güncellemeler , çok heyecanlı oluyor bu dönemler çünkü artık son kozlarımız

  • Ben bir İstanbullu olarak ECMWF güncellemesini beğendim.Elbette kötünün iyisi olarak beğendim.Soğukların ana kısmını kaçırmış olsak da yeteri kadar dediğimiz kısmı dahi bize adam akıllı bir örtü şansını doğuruyor kar haritası 30cm'den biraz fazla kar vermiş.Ben burada efsaneyi değil kar yağışını kovalayan biri olarak bu çıktıya asla üzülemem ne istediğimi biliyorum beklentiler elbette efsane :)

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • ECM ilimiz adına gayet iyi.Arkadaş kış boyu kar görmemişiz,30 cm altındır altın.Böyle gelsin daha ne isterim.Ha fazlası olursa,onun da başımın üstünde yeri var.

    tabiki öyle Hugo abi , ama hem ölçüm için çok erken hem de Dek’leri 24 saat kala bile tam çözemezler

  • Muazzam bir potansiyeli olan bir sistem. 300 km sonrasında - 16 lar var. Hemde uzun soluklu. Bu sistemi alamaz veya kırıntılarla alırsak çok acı olur. Ama İstanbul sever sürprizleri sever efsaneleri. İnşallah böyle bir sistem gelir ve deriz ki çok çektirdin ama iyiki geldin 2018 kışı deriz..

  • Potansiyel var ama 3-4 gün sonra netlik kazanır ana hatları ile. Sistem otursun ilk önce geleceği netlik kazansın ki bunun için bence en azından 3-4 gün var detayları sonra konuşuruz detaylar ise son günde hatta saatler içerisinde değişebiliyor. Kısacası kritik bir dönemece girmiş bulunmaktayız bize ter döktürebilecek bir süreç. Dilerim ki istikrar çok çabuk sağlanır ve her güncelleme periyodik olarak bu istikrarı korur da bizlerde olabildiğince umutlu bir şekilde son dönemece gireriz ama dediğim gibi şu anda tüm modeller istikrar içerisinde olmuş ya da olmamış çok önem arz etmiyor. Şu an yapacağımız tek şey günlerin geçmesini ve eldeki verilerin her gün daha iyiye gitmesini beklemek.