İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Ömer kardeşim ılıkçı halin de en az soğukçu halin kadar atik ve keskin
    Bi sakin olalım , dünyanın sonu değil
    Ayrıca 12 sine kadar kapatmak da çok peşin yaklaşım
    240 saate sistem yok diyecek babayiğit yok bu değişken iklim yılında , sistem gelmese bile bilmiş olmaz , şansa denk gelmiş olur

  • hayır yaşamadık..2007 kışı çok kuraktı ama daha soğuktu..ayrıca öncesinde kasımda örtü yapabilecek kadar kar yağışı görmüştük..bende istanbuda yasıyordum o tarihte..

  • @Baybars hocam sizin vasıtanızla yönetime talebimdir.Yorumlarında kışı kapatan arkadaşların bahar ayına kadar bu konuda olmalarına gerek yok.Bu konudan uzaklaştırma sayfa işleyişini daha akıcı olacağını düşünüyorum...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • bugün martın 25 i sanki...ıkıde bır 87 kışını örnek veriyor bazı arkadaşlar..unutmayalım 1987 kış mevsimde mart basına kadar çok da soğuk geçmemiş.bugün şubat 2 yani...

  • @Cold.EFso Abi umutlara kapılmak istiyorum ama yaşadıgımız pattern ve devamındaki ışık buna engel oluyor.


    -Grönland dolaylarında ay ortasına doğru gerçekleşecek stratosfer ısınması kutup girdabını parçalıyor, fakat bölgede YB hakimiyeti olma ihtimalide var.
    -Üstelik bu ihtimal çok yüksek sebebi Grönland önümüzdeki günlerde -50 dereceye varan 500 hPa çekirdek var. Anomalide ortlamanında yaklaşık 15 derece altında sıcaklık var. Buda bölgede termik yüksek basınç alanını tetikliyor.
    -Zonal rüzgarlarında 60. Enlem (Izlanda dolaylarında) ay ortasına doğru sezonun en hafif kuvvetine iniyor. Zonal rüzgarlarının hafiflemesiyle Atlantik üzetinde Azor yukarıya doğru Grönlabd civariba salınım yapıyor. Oluşması muhtemel blokajla soğuklar yine Avrupaya akabilir. İtalya ve İspanya denizleri bizden önce davranacaktır. Basinc dizilimiyle olusacak Jet akımlarından dolayi..

  • 1 hafta öncesinden efsane veren modeller 3 gün kala kestane oluyor. Bu sene böyle bir kış yaşıyoruz.


    GFS nin 384. Saatinde veya ECMWF nin 240. Saatinde -10 görünce ateş eden arkadaşlar 3 gün modeller sistem vermeyince kışı kapatıyorlar sonra sıkılıyorlar tekrar kepenkleri açıyorlar.


    Koca 3 ayı kapatıp açmak çocuk oyuncağı değildir. 3 gün sonrası hakkında mutabık olmayan modellere güvenmeyipte 1 ay sonrasını tahmin edip kışı kapatanlar 1 Nisan'a kadar tatile çıkabilir. Hiç bir şey belli değil 31 Mart'a kadar ne olacağını bilemiyoruz. Lütfen kışı musluk gibi açıp kapatmayın.

  • Sıkıntı yok ya bitirebilirsiniz, yalnız bu durum ilerde kar yağdığında birlikte kartopu oynamamiza engel değil bilesiniz.
    Kar kardeşlerim benim :D

  • Kışı bitirdiğini ısrarla söyleyen arkadaşlar neyin peşinde.Bitiren şöyle bir kenara çekilebilir biz takip edeceğiz bakın gidin demiyorum ses etmeyin yeter bize saygı gösterin bari bahar gelince tekrar konuşuruz aynı şeyi tekrar tekrar söylemekte amaç nedir?

  • Kis lastikleri kar yaginca faydali olur diye bir kural yok . 6.derece altinda yol tutus ve fren mesafesinde ,normal lastiklere gore daha iyidirler.istanbulda da 6 derece ve alti mutlaka gorulur.kis daha bitmedi.ben 1 nisanda cikartirim kis lastiklerini.