İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • @Baybars hocam sikloncu yapalım biz seni boşver sen deki meki keki en iyisi siklon emmi :)

    Almayayim bu yasima kadar gorusum degismedi dahada degismez siklon miklonla ugrasamam ben;)

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Almayayim bu yasima kadar gorusum degismedi dahada degismez siklon miklonla ugrasamam ben;)

    parti transferi yapmıyoruz hocam görüşün aynı kalsın bizde kendi başımızın çaresine bakarız:) siklonculari görelim hani bakim neredeler:)

  • Siklona olan bakış açım 6-10 Ocak 2017 sisteminden sonra değişti. Önceden bende sizinle aynı görüşteydim hocam, hatta hatırlarmısınız? Efsanevi 6-10 Ocak sisteminden 1 hafta önce yine siklonik sistem almıştık. Kıyılar 2 dereceyle 70-80 lik yağışı kaçırmıştı. Yüksekler resmen kara gömülmüştü. O hafta açık konuşayım siklona ağzımdan ne geldiyse saydırıyordum. Ne tesadüfdürki 1 hafta sonra sövdügüm şeye öve öve bitiremez oldum. Sıcaklık sıkıntısı yaşadıgımız sistemde çok derinden etkiledi. Sonra 6-10 Ocak efsanesi şifa gibi geldi.

  • Siklon sisteminde siklonun gözünde olursan geçmiş olsun etrafında kopar sen izlersin çok kötü o yani

    Fırtına ve Kar Avcısı

    #ThunderStorm hava-yagmusrs323hava-simsek3232

    #ThunderSnow hava-kars323hava-simsek3232

    #Snow uzays3271653126hava-kars323


  • Dek dek dek diyorum başka bir şey demiyorum siklonun ortası dekin hafifi gibi bir şey benim gözümde. şartlar daha iyi olsaydı birde kuvvetli dekler beklenseydi bi kaç saatte neler olurdu kim bilir

  • Siklona olan bakış açım 6-10 Ocak 2017 sisteminden sonra değişti. Önceden bende sizinle aynı görüşteydim hocam, hatta hatırlarmısınız? Efsanevi 6-10 Ocak sisteminden 1 hafta önce yine siklonik sistem almıştık. Kıyılar 2 dereceyle 70-80 lik yağışı kaçırmıştı. Yüksekler resmen kara gömülmüştü. O hafta açık konuşayım siklona ağzımdan ne geldiyse saydırıyordum. Ne tesadüfdürki 1 hafta sonra sövdügüm şeye öve öve bitiremez oldum. Sıcaklık sıkıntısı yaşadıgımız sistemde çok derinden etkiledi.

    1 söver 2 söver 3.de sevinçten haykırırsin siklon sıklon diye :) ayrıca uğraşması bas agirtsada zafere ulaşınca harika bir duygu yaşarsın:)

  • Anadolu yakasının doğusu bu sistemde şu ana kadar baya şanssız. Dün gece ve bugün tatmin edici değildi, gelen kütleler genellikle gücünü yitirmiş kütlelerdi. Bakalım bu gece de ayaktayım, şans işi tabii ama insan görmek istiyor. Kıskanmadım değil :D

  • Ben de dekten yanayım.Siklonik sistemler İstanbul için genelde sancılı olur.İnatla yağmur kara dönmez. Yağışın büyük yağmur olarak düştükten sonra cılız bir kar olur.Ama dek bantları oluşursa bölge uzun süre kar alır.

  • Valla isteyen istedigini dusunur dedim ya herkesin gorusune saygim sonsuz. Benimkide boyle..


    @chronic53 sikloncu yapalim lafina cevaben fikrimin degismeyecegini soyledim, bunda ters birsey yok sanirim?Yoksa kar yagsinda ne sekilde yagarsa yagsin herkes mutlu olsun.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • üstad @Efsane-Semih hocam da sikloncuydu yanlış hatırlamıyorsam
    Valla isteyen istedigini dusunur dedim ya herkesin gorusune saygim sonsuz. Benimkide boyle..


    @chronic53 sikloncu yapalim lafina cevaben fikrimin degismeyecegini soyledim, bunda ters birsey yok sanirim?Yoksa kar yagsinda ne sekilde yagarsa yagsin herkes mutlu olsun.

    hocam kar yağışını görünce siklon yada dek diye bakmıyoruz tabiki kar aşkı başkadır

  • Arkadaşlar hayırlı geceler, İstanbul konusu malumunuz çok fazla ilgi gören bir konu. Bende memnuniyetinizi, beklentilerinizi ölçmek ve genel bilgilenmek adına bir anket düzenlemek istedim. Sağolsunlar yönetimimizden de izin çıktı ve sizlerle paylaşıyorum. Anket sadece İstanbul konusuna özeldir, bunu belirtmekte fayda görüyorum.


    Sizden ricam azıcık vakit ayırıp ankete geri dönüş yapmanızdır. Özellikle son soruya istek, öneri, görüşlerinizi vs. belirtebilirsiniz ve bu soruya özenle cevap vermenizi isterim, hepsini tek tek okuyacağım. Çoktan seçmeli soruların sonuçları sizlerle süre bitiminde paylaşılacaktır..


    Anket Linki : https://goo.gl/forms/s3bzLxYn3t4Du8F63


    Bu mesaj ankete katılımı arttırmak adına; arada tekrar atılacaktır.


    Hayırlı geceler, iyi forumlar..

    Bara döda fiskar följer strömmen...