İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Forumda gerginlik hat safhada. Bu sene iyi gösterip bozan 5. sistemi de yaşamak üzereyiz gerçekten düzgün bir sistem yaşamamız lazım. Troller ayrı tabii fakat genel olarak bir gerginlik var.

  • @Okluzyon bakın kendinizde diyorsunuz ben çok şey öğrendim diye forumu 10 kişi kar yada yağmur yağarmı diye takip ediyorsa 10 kişide hava koşulları hakkında bilgi sahibi olmak istediği için takip ediyor ve bu siteye üye olan kişilerin sonuçta kendi akıl ve fikirleri var kimse zorla sitede vakit geçirin demiyor herkes modellerin saat kaçta güncellendiğini biliyor bitince 5 dk girer bakar çıkar eğer burada vakit geçiriyorlarsa demek ki bundan zevk alıyorlar

  • Konu çok basit. Elinizde bi veri yok ise kışı bitirdim hatta ve hatta çok kar yağıcak bile diyorsanız konu burası değil karalama tahtası.. anlamak zor değil arkadaşlar yönetim bunu defalarca söylüyor. Ama insanlara zorluk çıkartmakta 1 numarayız .

  • konuşup konuşup üstü örtülü bırakırsa burda bi karın ağrısı var demekdir . Mesele tahminlerin iyi kötü olması değil bence. Burada ki sorun kişisel yani forumun geneli ile ilgili değil kişisel bir sorun cünkü açık konuşulsun denildikce geri çekiliniyor nedense

  • @ldr1907 size açık açık diyorum açık konuşun diyorum yine kapalı kutu.Bana açık konuşun açık lütfen.Az önceki arkadaşa çok üzüldünüz galiba çünkü size göre olumsuz söylediği için banlandı dimi.Bakalım fikri neymiş;
    forum.havaforum.com/attachment/14940/Yetmiyor arkadaşa forumun yetkili yazarına laf atıyor yetmiyor bu arkadaş siteye laf atıyor yetmiyor bu arkadaş ne vurursam kar diyor mağdur edebiyatı yapıp kendini haklı çıkarmaya çalışıyor.Şimdi siz bu arkadaşa mı üzüldünüz?

    Attığı mesajı okudum zaten. Banı hak etti. Ben, banlamanız hoş değil derken genel anlamda sistem olmayacağını söyleyenleri hemen dışlamanızı kastettim. Trollük yapanları banlayın dedim zaten.

  • Konu çok basit. Elinizde bi veri yok ise kışı bitirdim hatta ve hatta çok kar yağıcak bile diyorsanız konu burası değil karalama tahtası.. anlamak zor değil arkadaşlar yönetim bunu defalarca söylüyor. Ama insanlara zorluk çıkartmakta 1 numarayız .

    hocam anlayanlara 1 kere söylenir anlamayanlara engelli denir ;) ;)

  • Abartanlar var dendi fakat bu iddaa da bulunanlar hala isim vermedi, bu şekilde çözüme ulaşmak zor.


    Birde olumlu yorumlar yapanların yorumu silinmiyor, olumsuz yapanların siliniyor gibi bir iddia daha var ortalıkta ama Karalama Tahtası konusunda ben sadece verili/verisiz olumlu yorumları görüyorum, bence olumlu yorum yapanlar bu konuda forum işleyişine yardımcı oluyorlar. Silinme durumuda olmuyor, olumsuz yorum yapanlarda buraya yazma inadından vazgeçip o konuda paylaşım yapabilirler. İyi forumlar, iyi geceler.


    @berkay_tuku @Cold.EFso Abilerim bahsettiğiniz modellerin; inşallah gördükleri şeyler gerçekleşecek. okeys13123

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Okluzyon denen şahsın Efsane Semih'e insanlara boş yere umut veriyor lafını kabul etmiyorum.Normal ve acemi model bilgisi olan bir üye olarak yılladır dışarıdan takip ettiğim bu üstada böyle denmesi kesinlikle haksızlıktır.Siz modellere bakıp +10 lar geliyor,kuzeyde soğuk yok,kış bitti derken adam sistem gelecek diyor.Modeller sistem indiriyor mu? %95 evet.Güçü ve nereyi daha iyi etkilediği tartışılır.Okluzyon adlı üye ad vermiyorum desede Efsane Semih'e aklınca laf atmaya çalıştığından özür dilemelidir.İnsanlar eleştirilir evet ama eleştirininde bir sınırı vardır ve siz o sınırı aştınız diye düşünüyorum.

  • @Cold.EFso


    Yarın benimde Ferhatpaşa'da hafif bir tabaka beklentim var özellikle yarın akşam Perşembe sabah ve akşamı daha etli butlu DEK bantlarının vuracağını düşünüyorum. Uzun vade için bir şey diyemeyeceğim GFS diyagramı şimdiden -4 ortalamada varsa umudu olmayan diyagrama bakabilir.


    @Snow03


    Sınırlı alan modelleri kar yağar diyor ama DEK için zaman belirtmek neredeyse imkansız canlı radar takibi tek çare ya da uydu görüntüleri.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • @Okluzyon bir saattir kısır döngüye sebebiyet veriyorsunuz?Önce başkası söylemiş ben söylemiyorum dediniz sonra yine aynı şeyi söylediniz.Sonra da eski gerçekçiliğe dem vurdunuz.Af buyurun gerçekçiliğimizin değiştiğini kim söyledi.Sistem gelince gerçekçi oluyoruz gelmeyince gerçekci olmuyoruz galiba size göre.Sorarım o zaman geçen sene 6 ocak da bir yada semih hoca gerçekci değil di o zaman öyle mi?Siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz bence başka bir şey değil.

  • forumu 3 senedir takip ederim daha yeni uye oldum bisey bilmem herkezin yazdiklarini okurum ogrenmeye çalışırım benim gibi bisey bilmeyen arkadaslar var ise bos bos yorum yapmasinlar arkadasim ben her zaman bakarim 2 yada 3 kişi gizli oluyordu şimdi ise yoklar , iyikide yoklar keyfimizi kaçırmayın kardeşim başka forumlara kış kış


    HRRKEZE HAYIRLI FORUMLAR..

  • Aslan tökezleyine çakallar kendini ormanın lideri sanarmış. Üstada sözde abartılı tahmin diye düşünüp laf göndermesi yapan şahıslar, tuttukları futbol takımlarında bile iyi gün taraftarcılığı yapıyorlardır. Kaç hafta önceden nokta atış yaparak medyaya meydan okudu üstadımız. Kimsenin abarttıgı yok, herkes bu sistemde havada hafif/orta kuvvette kar yağışı bekliyordu.
    Umarım üstadın öğlen yorumunu görmüşsünüzdür. Malum eğerki troll değilseniz o metreler sizede lazım olacak.

  • Konu çok basit. Elinizde bi veri yok ise kışı bitirdim hatta ve hatta çok kar yağıcak bile diyorsanız konu burası değil karalama tahtası.. anlamak zor değil arkadaşlar yönetim bunu defalarca söylüyor. Ama insanlara zorluk çıkartmakta 1 numarayız .

    Zaten biliyoruz bunu hocam. Benim ve diğer arkadaşların hoşuna gitmeyen durum sistem hakkında fazla bilgi sahibi olmayanların rahatça sistem geliyor şöyle olacak vs. deyip umut vermesi. Sistem olmayacağını söyleyenlerin yönetim ve forum üyelerince dışlanması ve tepki gösterilmesi. Sistem gelecek diyenler yanılırken eleştirilmez ancak gelmeyecek diyenler tebrik edilmez. Bu genel anlamda böyledir. Dengeli bir yaklaşım istiyorum.