İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Isı adası diye bir şey yok. Kesinlikle katılmıyorum. İstanbul ' da yeterli soğuma olduktan sonra gerisi vız gelir. Kar yolları eskisi gibi kapatır. Hayat durma noktasına gelir. Bunu daha önce bir çok defa yaşadım. Kısmet olursa bundan sonrada yaşayacağım inşallah.

  • İstanbul konum olarak çok güzel bir yerde 1987 kışında da olduğu gibi Kutup kökenli çok sert rüzgarlar ( jet akımı ) şeklinde isim veriliyor. İstanbul ' un sıcaklığını efsane değerlere kadar düşürebiliyor.
    1987 senesinde Gündüz - 7 gece - 12 dereceleri bizzat görmüş birisiyim. Şubat ilk hafta İstanbul bir sürpriz yaşayabilir. Sadece sabır ile beklemek lazım.

  • kendi adıma iki aydır güneybatı yönlerinden esen rüzgar nihayet kuzeye döndüğü için çok mutluyum.
    sanki kış yeni başlamış gibi geliyor, iki ay geri atarsak şu anda Kasım ayının sonlarındayız ve Aralık ayından çok ümitliyim :)

    forum.havaforum.com/attachment/14932/


    Daha önce atmıştım ama Mikdat hocanın çok hoşuma giden bir twitidir. Artık mevsimlerden poyraz.. :)

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • Kesin bir şey bilmeden 2-3 saat sonra başlayacak, şöyle olacak, gece böyle yağacak diyenleri de ben anlamıyorum. Yağmıyorsa zorlamaya gerek yok herkes yanılabilir. İşin uzmanları konuşmadan herkes atlıyor. Okluzyon acı ama gerçeği söylüyor sonra ılıkçı oluyor.

  • Yanlış anlamanızı istemem ama açıkça söylemek gerekirse forumda insanları tutmak için biraz gaz verenler olduğunu düşünüyorum. Gelmeyecek veya gelecekse de bir şeye yaramayacak sistemler çok abartılıyor. Her seferinde bilip bilmeden ileri tarihler veriliyor ancak o da tutmuyor, sonra olan bize oluyor. Hep bir umutla bekliyoruz inanıyoruz sonra üzülüyoruz. Bunu açıkça belirten üyelerede ılıkçı gözüyle bakılıyor bu çok açık. Sistem gelmeyecekse ve buna göre veriler varsa bunu belirtenler neden dışlanıyor? Merak etmeyin burası her zaman karseverlerle dolu olacak.

    Einmal editiert, zuletzt von ldr1907 ()

  • Söylediğim sözler herhangi bir şahsa ait değiller, kimsenin üzerine alınmasına gerek yok. Burada emek harcayıp bir şeyler üzerinde duruyorsak bunun sonucu hakarete mâruz kalmak olmamalı.
    @Samet_113

    Değillerse bu konuşma tarzı ney peki?Siz emek harcıyorsanuz başkası başka bir şey mi yapıyor?Size emek harcamıyorsunuz diyen mi oldu?

  • Çok özür diliyorum herkesten lütfen ama lütfen gerçekçi olalım birazcık neden doğruları söylemek bu forumda yasak ?

    Doğrudan kasıt nedir?31 Aralık'da kışı bitirip sonra buralarda dolaşıp sistem olasılığı çıkınca gelip olmayınca sürekli kışı bitirmek mi doğru konuşmak?

  • Bence gereksiz bir tartışma oluyor.Forumdaki yazar ve tahmincilerin hiçbiri önemli bir kar yağışı olmayacağını açıkladı.Kar sevdalı olanlar da sorumlu olmadıkları için bir tık yüksek beklentide olup paylaşımlar yapsalar da ki abartılacak paylaşımlar değildi.Şu an havada birkaç tane kar görmek isteyenler ısrarla paylaşım yapmaya niyetli hepsi bu..O kadar da tolerans gösterelim ne kaybederiz...

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...