İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 23- 26 Ocak sisteminin rüzgar yönü ile etkisinin değişme ihtimali var mı? Şu yönden eserse yaşadık demek mümkün mü?

  • Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar



    Bugün müdahele etmesemde özellikle model konusundaki bölgecilik ile ilgili mesajlar gördüm. Bu konuda tolerans yok her kim ki bencil bir şekilde oraya değil buraya yağar vs şeklinde yada model konusunu amacından saptıracak şekilde mesaj yazarsa bu arkadaşların hem model konusuna hemde bağlı oldukları il (bölge) konusuna yazmaları hakkında yaptırım yapılacaktır. Biz aynı ülkenin vatandaşlarıyız. Karadenizede kar gelse mutlu olmalıyız, iç anadoluyada ,marmarayada.. Ayrışmayın birleşin saygıdeğer üyeler..



    Bir diğer husus sizde biliyorsunuz ki giderek büyüyen bir siteyiz ve dolayısıyla foruma giren çıkan çok kişi var. Size göre yanlış bir mesaj mı var birisi hakaret yada küfür mü etti, cevap yazmayın,RAPORLAYIN. Boşu boşuna tartışmaya giriyorsunuz sonra iş hakarete varınca farkında olmadan kendinizi forum dışında bulursunuz, buna dikkat edelim lütfen.



    Son olarak İstanbul konusu önemli bir konu forumumuzda model konusunda sonra en çok takip edilen mesaj atılan konulardan biri. Bu konuda resmi tahmincilerimiz dışında yazan arkadaşların bunları verilerle desteklememesi durumunda tarafımızca uygun görüldüğü anda silinmesi kaçınılmazdır. "Bence", "bana göre", "şahsen" şeklinde başlayan tahmin içerikli yazılarınız için "karalama tahtası" konumuzu kullanmanızı defalarca söyledik yine tekrarlıyorum..



    Herkese hayırlı forumlar..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Forumda fake alıp ortalığı karıştırmaya çalışanlar olduğunu görmek HAVAFORUM yönetimine daha çok azim veriyor :) Adam yeni üye olmuş konumu Sarıkamış yapmış gelip İstanbul'da kar yağmaz yazabiliyor :D

  • tabiki..hoca gayet net 23 sistemi hakkında..geliyor dedi ve bu sistemi kapattı kafasında..o sanırım büyük balığı kovalıyor :) yinede yarın 23 ocak sıstmıyle ilgilide konu acacaktır.etkısı ya da ne kadar,nerelere etki yapabilecegı hususunda..

  • hocam biliyorum bu mesajlar alıntı yapılmıyor ama yazınızda ki son paragraf için çok ama çok teşekkürler LÜTFEN BU BÖLÜME DİKKAT!!

  • Semih hoca demişki , bu sene en yağacak en etkili kar. Bizde İstanbulda Kar 'ın K sini görmedik. Anladığınız üzere çok bir şey beklememek gerek. Bunda kimsse haklı veya haksız değil tabiki.

  • Semih hoca pimi çekti Bombayı bıraktı. Nereye çekersen oraya geliyor. Bu sene en etkili kar yağışı demiş. Bu sene kar yağmadı ki en etkili kar olsun. Bu kadar insan ağzına bakarken daha net açıklama yapması gerekir. Şimdi herkes ne demek istediğini düşünüyor.

  • Üstadlarıda doğal olarak zorlayan kış izliyoruz. Havada bile görsek razıyız ama gidişat hoş gitmiyor. 1,2,3,4 ve 5 derken neredeys 1 elin parmak sayısı kadar kıytırık sistem almış olduk.
    Tamam havada bile olsa kar potansiyelinde ama kabul edelimki son GFS-ECMWF çıktılarına göre ``kıytırık`` sistem. Bu zamana kadar aldıgımız sistemlerden tek farkı havada kar görme imkanın olabilmesi yoksa Ocak ayına kesinlikle yakışmıyor.

  • Bir şey dese suç demese büyük suç.Ne istediğini bilmeyen o kadar çok kişi var ki.Ne desek boş.Çok basit bir cevap verilmiş ama sanki böyle karmaşık şeyler söylemiş gibi tepkiler veriliyor.Bu mesajı bir kez daha yazma gereksinimi duydum arkadaşlar sağolsun.

  • @Ahmet Can Alanç
    Yani özür dileyerek söylüyorum, yaptığın yorumlardan bilgi birikiminin iyi oldugunu görebiliyorum ama anlamadığım tek nokta, İstanbulu cidden nasıl bir yer düşünüyorsunuz? İstanbul ilimiz yarı Akdeniz yarı Karadeniz, ılıman iklime sahip olan bir toprak parçası. Kışın zaten alırsa 1 iyi soğuk sistem taş çatlasın 2 olsun gerisi hep "kıytırık" diye tasvip ettiğiniz sistemler. İstanbul, kışın gelen soğuk havaların çoğunu zaten yağmur veya karla karışık yağmur olarak alır. Kışın bitimine de takvim gözüyle 1 aydan fazla var. Neden bu umutsuzluk çözemiyorum.