İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Kardeşler herkes sistem kuş kuş diyip duruyor neye gore diyosunuz? Burda ilk defs gordugum kisiler sistem kuş diyor

    kartallar da kuştur ve yüksek uçar ;) sen site görevlilerini takip et yeter ötekileri takma

  • Şehir merkezinde yaşayan biti olarak yarın bu saatlerse bulundugum yerde en fazla rüzgarın hamleleriyle KKY olur. Ama +200 metrelik Çamlıca veya Mescid i Selam dolaylarinda lapa lapa kar yagiyor olacak.

  • Beklenenden daha iyi olabilir yarın 2012 ile karşılaştırma yaparsak 0 izotermi ile o gün çok farklı olmuştu ben ümitliyim şahsen 23 sonrası için ise hiçbirşeye bakmıyorum sadece Efsane Semihin açıklamasını bekliyorum sizde öyle yapın yoksa tribe girersiniz

    Ateş etmek en büyük vizyonumuz.

    rk223_kgigf-12351

  • Arada bir konuyu kamikaze dalışıyla baltalamak istiyorlar ama burdan komik görünüyor. Bir Istanbul sakini olarak hoşlanmadığınız mesaj var ise raporlayın lütfen. okeys13123

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • @Merteoloji57 sadece ana senaryoya değil birçok etkene bakarak yorum yapanlar var. Haklı yada haksız çıkarlar da senin bu üst pencereden yaptığın konuşmalar, insanların tahminlerine saygısızlıkların, hepsini geçtim takındığın tavır ve bencilliğin artık sınırı aşıyor. Yaşın daha genç hayat ile ilgili öğreneceğin çok şey var yaşça senden büyük birisi olarak bunu söyleyebilirim.


    Bu tarz irrite edici insanları küçük gören yazılar yazıcaksan hiç yazma daha iyi, farkındaysan hiç olumlu tepki almıyorsun. Bu seferlik makul konuşuyorum bir dahakine sana yasaklar gelecek mesela bu konuya yazamamak gibi.


    Şu forumun kıymetini bilmiyorsunuz, sonra atılıncada dönmek için bin bir türlü özür diliyorsunuz. Kişi özür diliyorsa bir daha bunu yapmayacağı sözünü veren demektir.


    Buarada diğer üyelerimiz lütfen bu tür atışmalara girmeyiniz raporlayın mesajı biz gerekeni yapıyoruz.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Ya neden böyle oluyor? Yine bir sistem daha, vade yaklaştıkça soğumada kırpılma oluyor. Geçenki sistemde yağışta kırpılma oldu.
    Allah'tan ümit kesilmez yine şehir merkezo adına KKY olasiligi var, ama 2 gün önce örtü ihtimali bile vardi insan buna üzülüyor.

  • cidden kafayı yiyeceğim modellere bakmiyim diyorum dayanamiýorum bakıyorum 2 güne kadar gfs 18 için yogun kar diyordu sistemi kırpa kırpa ne hale getirdi yazıklar olsun ya dayanilcak gibi değil artık bir süre yokum arkadaşlar iyi forumlar. . .

  • Ya neden böyle oluyor? Yine bir sistem daha, vade yaklaştıkça soğumada kırpılma oluyor. Geçenki sistemde yağışta kırpılma oldu.
    Allah'tan ümit kesilmez yine şehir merkezo adına KKY olasiligi var, ama 2 gün önce örtü ihtimali bile vardi insan buna üzülüyor.

    Siklonik sistemler bu tarz yanilmalarin baş mimarlaridir. Eğer 985mb lik AB yönünü böylesine çabuk kuzeye cevirmeseydi daha farklı konuşuyor olacaktık. Ben halen İstanbul için hemen her yerinin lapa lapa çınar yaprağı büyüklüğünde zaman zaman rüzgarın hamleleriyle kar alacağını düşünüyorum.