İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Pazartesi sabahi dekli birgun olucak gibi. Eger -10 -11 lee uzerimizde olursa 500 hpa sogugu biraz daha duserse efsane dekler alabiliriz. Eski kislardaki gibi. Mgm nin hafif kar bekledigi ve dekle yarim saatte 15 cm oldugu gibi. Cok ozledim o gunleri.

  • 14-15 sistemi için ortalamaya yakın bir senaryo sunmuş, sistem ömrüde uzayabilir demiş diyagram.


    Uzun vadede ise şimdiden ortalama -3.5'a kadar iniyor, senaryolar çok güzel be.. :hfyeni (29):

    Bara döda fiskar följer strömmen...



  • 20 Ocak 528 dam ve -35 derece konusunda her iki global model uyumlu, alt seviye 850 mb biraz daha soğuk olsa iyi olurdu ancak çok soğuk olmaması da yağış miktarı açısından iyi basınç ta daha yavaş yükselir AB etkisi sürer 20 Ocak geliyor
    Murat şahin

  • İstanbullular bugün boşuna defalarca 1956 kışını paylaşmadık :D
    29 Ocak-10 Şubat kar afet
    Çok kısa değil mi :)
    İşte o yılla çok benzerlikler var hem döngü hem sinoptik olasılığı
    Daha beteri gelse afet olur ve istemem şahsen

  • Allah'ın izniyle bu süreç sonunda hiç kışçılar ile geç kışçıların düellosunu biz geç kışçılar kazanacağız. ama bana öyle geliyorki hiç kışçılar bu zafere bizden daha çok sevinecekler. varsın sevinsinler. biz bundan gocunmayız.


    ne diyorduk "come to Siberia"

  • GFS uzun vadede üzerimize soğukları indirmede ısrarcı. Birara neredeyse tüm ülkede yağış vardı. Önce izlanda ile kıyılar bol yağmur kayak merkezleri ve ilerisinde iç bölgeler sağlam miktarlarda kar, dahada devamında kuzey bölgelerimize sağlam soğuklarla beraber güzel kar yağışları geliyor. Modellemenin sonunda bozsada çok uzun vade ve unutmayalımki arkasında sibirya var bu işin. Azorun biraz hareketi farklı olursa sibirya destekli blokajla şahane bir sistem yaşayabiliriz.


    Burada birkaç senedir model takip ederim. Elbette benden çok daha bilgili çok daha takip eden arkadaşlarımız hocalarımız var ama şu sinoptiklerden çıkaracağınız 2 şey var 1. si ülke sistemi olmaz filan diyenlere güzel cevap oldu. 2.si ise bu seneki aralık-şubat arasındaki sinoptikleri ve modelleri iyi takip edip bilgili olan kişileri iyi anlayın. Derslik sinoptikler bunlar derslik..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Tepemizdeki -16'lara inanmıyorsunda İtalya'da ki AB'ye mi inanıyorsun ?

    inanıyorum demedim zaten,benden önceki hocamızın dediğine atıfta bulunarak ihtimal eşliğinde yorum yaptım. ki ağzımızı hayır açalım diyede açıklamada bulundum. Üstümüzde evet çok güzel soğuklar var ve işlerde şuan gayet rayında gidiyor ancak ben bu sayfaya üye olduğumdan beri öğrendiğim tek önemli şey herzaman temkinli olmak, ihtimaller eşiğinde konuşmak. bu demek değildirki olumsuz negatif karamsar bir düşünce. bukadar kişininde saçma triplere girmesininde anlamı yokt. sende düzgün okursan anlarsın


    Moderatör arkadaşlardan da her nekadar troll tiplerin, negatif-gereksiz yorum yapan kişilerin yorumlarını ayıkladığı gibi, bu tarz ufak şeylerde hemen parlayan kişilere karşıda ayrı önlem almasını istiyorum. belirli ''saygı sınırları içerisinde'' herkes istediği düşünceyi dile getirebilmeli . yoksa diğer türlü tek taraflı düz bir forum sayfasına dönüşür.


    iyi geceler...

  • Sabahki diyagramda 14-15 Ocak sistemi adına 11. senaryonun gerçekleşmesini çok isterdim. Bu şehri beyaza bürünmesine sebep olacak tek senaryo o görünüyor kısa vade de. :D Uzun vadeye kalsa godzillanın ayak sesleri bile var.
    500 hPa sıcaklık ortalaması -30 olmuş gözüküyor diyagramda. Son skewt diyagramına göre üst seviye 500 hPa sıcaklığının düşüşüyle bulutların tepe yüksekliği 3 Kilometreye kadar varıyor. Şehrin kuzeyinde ani örtülük kar görme şansımız bile var.