İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Fotolar için teşekkürler ama fazla fotoğraf gelmediğinden ve bende internette başka kaynaklar üzerinde olan fotoğrafları kullanmak istemediğimden video projesinden vazgeçtim :)

  • @Absolut estağfurullah biz de çok iyi anladığımız dan değil biraz ilgimizin fazlalığından az çok ahkâm kesiyoruz kendimizce :thumbup: işin hava tahmini tarafına gelirsek, 60 derece kuzey enlemleri civarına kadar inen ve orta-bati Sibirya ve iskandinavya - Baltık bölgelerini etkilemekte olan 850 hpa da -24 lerin yer yer altını gösteren sinoptikler beklentileri doğal olarak artırıyor. Bu soğuk hava birikimi son 1,5 aydır yaşadığımız basınç yerleşimlerini geri sarmadigimiz sürece üzerinizden çok farklı yerlere gitmek gibi bir durumunun olmadığını düşünüyorum. Azor'un kıta Avrupası içlerinde bulacağı ilk hakimiyet bize aradığımız sistemler silsilesinin ilk vagonunu getirecektir. Ocak ikinci yarısı birer hafta arayla iki sistem bekliyorum. Bunlardan özellikle ikincisinin Karadeniz ve Marmara bölgesi doğu ve güneyinde etkili olmasını bekliyorum. Tarihleri netlesir netlesmez konusunu açacağım. Bir taraftan da yanılma payimi hesap edip susmayi yegliyorum zaman zaman :yes: . Modellere yansidiktan sonra konusanlardan olmadı buradaki yazar arkadaşlarımızın hiçbirisi, bizi HF yapan da sanırım bu ozelligimiz. :/8103*

  • Son Detayları bana aktara bilecek yiğit varmı aranızda çok uzak kaldım 3 - 4 gündür Teşekkürler şimdiden :) Kısa ve öz söylemeniz yeterli " İyi Forumlar "

    Е́сли у вас есть вре́мя, что́бы ныть и жа́ловаться, зна́чит его́ доста́точно, что́бы всё измени́ть.

  • Merhabalar sabah bahcesehirde olan kiragi ve arabalarin camlarindaki buzlarin fotografini paylasmak isterken siteye erisimim engellendi hatasi aldim simdi duzeldi ancak site cok yavas aciliyor nereye yazacagimi bilemedim kusura bakmayin konu disiysa

  • Son ECWMF güncellemesi sönen ümitleri biraz ateşledi. Yarın önemli oldu şimdi. Ben bugünkünü gördükten sonra gelecek algısını kafama yerleştirdim. İnşallah gelecek bu sistem, görünen sinoptikte duacı olacağımız tek şey azor efendinin burnunu sokup sağlam durması, öyle olursa inanın tatmin olacağımız bir sistemi alacağız..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • ümidi kesmemek ve atmosferik olayların süprizlerini unutmamaktır bizi zinde tutan , modeller bu sene çözemiyor atmosferi , haksız da değilller bütün veriler hayda ninna oynuyor
    Ne kadar oynasada soğuklar tepemizde 96 saatte istifini bozmadı , biraz güneyleyip istifini bozmasa bi ah ah..

  • bu işler böyle gitmez illa bu döngü kırılıp bize dönücek ben olacağına inanıyorum ocak ayında hayra elamet değil bu havalar bir bomba etkisi yaratacak allahın izniyle ninelerimiz hala diyorlar bu havalar arkası hiç iyi degil çok fena kar gelecek diyorlar mahallede ^^ ;) 8)

  • Geçen yıl bu zamanlarda küçükçekmece olarak iyi kar aldık şimdi ise bahardan kalma hava yaşıyoruz yarın büyük ihtimal çoğu aile piknik yapacak

  • Yarın birçok kişi piknik alanlarının kışın ortasında keyfini çıkartıcak. Peki ya geçen sene? Geçen sene bırakın piknik yapmayı 7 Ocak günü millet dışarıdaki kardan dolayı evden çıkamıyordu.

  • Yarın birçok kişi piknik alanlarının kışın ortasında keyfini çıkartıcak. Peki ya geçen sene? Geçen sene bırakın piknik yapmayı 7 Ocak günü millet dışarıdaki kardan dolayı evden çıkamıyordu.

    şu geçen sene muhabbetini kapatalım artık iyice sıkılmaya başladık. Geçen sene geçmişte kaldı 5 gündür yok 6 ocaktı yok kardı kıyametti o gün kar vardı bugün güneş vs vs vs.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @Baybars
    İnsan çıldırıyor hocam. Heleki birde 6-10 Oak gibi efsaneyi yaşadıktan sonra ertesi kış böylesine berbat kar bakımından rezalet geçirdigimiz ilk yarı olunca yaşadığı mutlu günleri hatırlıyor. Allahım bize öyle bir sistem getirsinki geçen yaz mevsimindeki dolu fırtınasının kış versiyonu olsun.