İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu sene şöyle bir izledigimiz periyot var. Sistemler ya gün geçtikçe dahada güzelleşiyor [son 1 hafta kala modellere giriyor] yada gün yaklaştıkça dahada berbatlaşıyor. @Efsane-Semih hocamızın dedigi tarihler adına GFS son çıktılarında o tarihler için hareketlenmeler var. Ama beklenilen tarihlere daha 14-15 günlük süre oldugundan bizim gelecek hafta Pazar günü itibariyle istedigimiz senaryoları görmeye başlarız. [850 hPa -10 lar gibi] Tabiki önümüzdeki hafta ortasından itibarenden diyagramlarda -10 lara inen senaryolarda olacaktır yansımasını görecegiz.
    6-10 Ocak Sistemide son 1 hafta kala efsaneye dönüştü unutmayalım. :)

    Uzun vadeli tahminlerimde cozemedigim tek nokta. verdigim tarih sistem tarihimi patern degisimimi oluyor. bunu tam olarak cozemedim.


  • Şunu şuraya bırakayım da ikinci godzilla gelmiyor demesinler sonra

    Sinoptigine kurban !


    Ucretli uyelik sanirim bu. bulursaniz sagda solda paylasin yine:) Tam sistem tarihime denk gelmesi iskembe-i kubradan sallamadigimi gosteriyor. Insallah boyle birsey gelir. Dunku gibi sinirda sistemlerle ugrasmaktan gına geldi aldik.


  • Analog verileri gümbür gümbür 7-8 Ocak tarihlerini işaret ediyorlar. Belkide sistemler silesinin eşiği altında olacağız. İskandinavya Yükseğiyle ülkemizde soğuk ve karlı günler yeniden geliyor şehrimize örtülük kar yakındır! :)
    @Efsane-Semih Hocam tahmininize uygun bir Analog veriside buradan gelsin.

  • Analoga cok guvenmiyorum ben ama goruntu cok iyi olmasada fena degil.yb ispanya portrkiz italya taraflarinida ele gecirmeli. bu sekilde olursa birer bir sistem biraz batimizda kalabilir ana fikir guzel.

  • hocam ocak ayında dağlara yağan kardan dolayı sevinemem maalesef:)

    Dağlara kar yağmadan şehre yağması çok zor
    Şükür ki şu an Marmara’daki dağlar 1 metreye yaklaştı
    Ayrıca bu yılbaşı sistemi için avantaj olabilir hava çok ısınmazsa
    Dağlara ne kadar geç kar , bize o kadar zayıf sistem denektir
    Ayrıca içme suyu , kaynaklar tarım yani herşey o kar eriyiklerinden beslenir
    Er geç yada ister istemez dağlara sevinmek zorundayız

  • hocam dağlara 2 kere yağdı zaten..ocak ayında kıyılara kar yağsınki sevinebilelelim..ocak ayı..daha ne olsun..tabiki düşüncenize saygım sonsuz ama kış mevsiminde beni kar heyecanlandırır..

  • Ayrıca dağlara biraz kar yağması ile dağlara harbiden “Kar” yağması başka şey gerçekten , bu kış ilk defa dün adam gibi iyi yağdı ve yerinde gözlemledim
    Artık gönül rahatlığıyla sistem beklerim
    Ama bana yağmayacak kar dağa da yağmasın umurumda değil diyecek kadar da ileri gidip kendimi ve doğal gerçekleri riske atamam

  • tabiki..zaten sonsuz saygılıyım diye belirttim.lakin ben kış mevsiminde adam akıllı kar yağışını isterim ve onu takip ederim.zaten çok kısa bir süre sansımız var enlemimizden dolayı..

  • Kar almak istiyorsak öncelikle kışı tam anlamı ile getirmemiz lazım Kadıköy’de oturuyorum örnek vermek gerekirse henüz tam soğuk hissetmedim ara sıra soğumalar oldu ama yetersizdi.şimdi ilk önce hedefimiz uzun vadeli soğuk hava beklemek sonrasın da zaten alacağımız kar olacaktır ocak ayını bekleyelim.

  • @Cold.EFso sistem olsun tastan olsun farketmez benim icin dusuncesinde.saygi duymak lazim. benim icinse istanbulda ortu yapacak sistem kovalamak daha onemli.

    Evet hocam YB olacağına hareket olsun
    Sistem seçme şansımız yok , elbette ben de 40 cm kar isterim ve buna inanıyorum
    Uğraştığım çalışmalar ve sizden kış ikinci yarısı için olumsuz bir tiyo da gelmediği için ciddi beklentim var
    Ama 6 Ocak sisteminden önce 4 ucu ucuna sistemi ile ortam hazırlandı , şimdi belki 3 ucu ucuna sistem ile neden olmasın
    Dediğiniz tarih aralıkları için hem de çok heyecanlıyım