İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Diyagrama bakarsak 26 sında bile - 8 ler tutunabilir ama durum cok garip bu ull ne kadar garip bişe arkadaş son 6 ya kalcaz bu gidişle

  • Herkese hayırlı pazarlar



    Anlaşılan biz buraya uyarı yazdıkça birileri bunları ters algılıyor. Sistem gelir gelmez bu kadar yangın yerine çevirmeniz neyin nesi? Sanırsınız İstanbul her kış aralık 1 de başlar kar yağışı almaya taa Marta kadar devam eder.. Son 2 senede aralık ayını aktif geçirmemiz herkes de beklentileri bu yönde tuttu. Ama unutulan şudur ki İstanbulun kışı ocak ayıyla başlar. Evet bende farkındayım modeller istediğimiz gibi değil koskoca ocak ayını şuana kadar boş geçirdik. Ne yapalım memleket mi değiştirelim? Sabırlı olun arkadaşlar eğer kışı karsız kapatırsak bunun altında yatan sebepleri güzel güzel konuşuruz. Türkiyenin kar alan bütün bölgelerinde bu sene kar sıkıntısı var. 2014 yılında da 2007 yılında da benzer durumlar vardı.



    Dünde yazmıştım eğer garanti tahmin istiyorsanız bu forumu takip etmeyin mümkünse abuk sabukta yazmayın. Buradaki yazarlarımız gayet tecrübleliler. Garanti tahmin isteyenler mgm yada iphone hava durumu uygulamasından takip etsinler boşuna geli burada bizim sinirlerimizi kaldırmasınlar.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • @berkay_tuku bugüne doğru dürüst bir yağış bile görünmüyordu ayrıca sıcaklıklar da 12-13 derecelerde görünüyordu, rüzgar da lodostu. Ancak gerçekleşen bugün bambaşka.işte bu yüzden ne modeller ne iphone’un uygulaması ne de mgm garanti değil. Ben önümüzdeki 23 sisteminin bol sürprizli olacağı kanaatindeyim. Herkesi şaşırtacak bence.

  • Ecmwf diyagramı demiş ki ana çıktı ılıkçı ona kulak asmayın. Akşama en uygun en olabiliritesi yüksek çıktıyı sunacaktır bize. En azından 2 3 gün kar yağışımız var.

  • @Sefikayumru2


    Yer kartına göre yaptığım çıkarımda gece üzerimizden geçen soğuk cephe beklenilenden fazla süre etkili oldu tekrar lodosa dönmesi gereken rüzgar da dönemedi halen.
    Başka bir açıklaması da olabilir bu benim gözlemim.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • İstanbul diyagramına bakınca öğle çalıştırmasının açık ara en sıcak en saçma senaryo olduğu belli hafta başı en geç salı akşamına kadar modeller istikrara kavuşacak ve sistemleri verecek inşallah. Bu akşam modeli gece modeli de hiçbir anlam ifade etmiyor benim açımdan en net en güzel model çıktıları iyi de kötü de gösterse salıdan cumaya kadar ki modellerdir.

  • @Sefikayumru2


    Yer kartına göre yaptığım çıkarımda gece üzerimizden geçen soğuk cephe beklenilenden fazla süre etkili oldu tekrar lodosa dönmesi gereken rüzgar da dönemedi halen.
    Başka bir açıklaması da olabilir bu benim gözlemim.

    Tekrar lodosa dönmese de günbatısı ve sonrasında karayel yapması gerekiyor. Bu sene iyice doğru bildiğimiz yanlışlar senesi oluyor hayırlısı bakalım.

  • Hayırlı günler İstanbul sakinleri, mutlu pazarlar.


    İstanbul'da yaşayan biri olarak 1-2 birşey yazmak istedim, 2007 yazıydı sanırım İstanbul'a taşındığımda, ondan önce Tekirdağ'da yaşıyordum. O zamanlar tabii 10 yaşındayım, hava takibini o yaşlarda da hep yapardım ama o zaman internet vs. yok tabii, TV'de hava durumu saatlerini bekler, hepsini izlerdim. İstanbul'a taşındığımda tabii iklimin değiştiğini biliyordum ve İstanbul ilk kışımda bana 17 Şubat 2008 kar yağışını hediye etmişti, dedim İstanbul'da kardan yana sıkıntı yok galiba yaşadık diye. :)


    Seneler geçmeye başladı, yaşda büyüdükçe gerçekleri öğrenmeye başladım. Belki İstanbul efsane kar yağışları alıyor olabilir fakat sınırda sistemler bu şehrin kaderi diye düşünmeye başlamıştım. Ortaokul zamanlarında özellikle fazla teorik bilgide yok tabii; kıyıda yağmur yağarken; rakımı yüksek mahallelerden gelen arabaların üstünde karı görüp derdim ki hep neden bu oluyor ? Sonra yaş ilerledikçe bazı şeyleri anlamaya çalıştım, sonra Havaforumla tanıştım, birçok şey öğrendim vs.


    Yani şunu söyleyeceğim; kar hepimizin tatlı rüyası fakat sınırda sistemler bu şehirde sıkça hep vardı olmaya da devam edecek. Yıllardır İstanbul'da öğrendiğim bir diğer olay da sert kışın Ocak-Şubat'tan oluşmasıydı. Ocak şu ana kadar pek parlak geçmedi doğrudur, bu yöndede sistemleri takip edelim fakat bunu tatlı bir macera olarak düşünün, kendinizi kışı bitirecek kadar kaptırmayın. Soğukkanlılık bu dönemde önemli. 23 sisteminde bekleneni alamazsak aysonunu, o da olmazsa Şubat ayımız var. Ben bıktım takip edemiyorum derseniz ona karışamam tabii, o sizin özgürlüğünüz. Hocalarımızında söylediklerini dikkatle takip edin, geleceğe dair çok yararlı bilgi paylaşımında bulunuyorlar.


    Önümüzdeki sisteme de dair ECMWF vermediği için ULL konusunda hep şüpheliydim, hangi modelin kazandığı mühim değil. Modeller arası mutabakat önemli, biraz ders olsun bize. ULL bize gelmezse bile inşallah ülkemizin diğer coğrafyalarına gider ve inşallah optimum yarar sağlar ülkemize. Kafkaslara falan gitmesinde..


    Sevgiler ve saygılarımla, iyi forumlar..

    Bara döda fiskar följer strömmen...