İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu (2017-2018 Arşiv)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu arada arkadaşlar bazen bazı üyeler gaza gelip Bünyamin Sürmeli hocamızı hedef alan yazılar yazıyorlar. Birincisi Bünyamin Sürmeli sizin babanızın oğlu değil, hitaplarımıza dikkat edilim. 2.si kendisi bu forumun takipçilerinden rumuzunu bilmiyorsunuz ama takip ediyor ve bence değerli bir meteorolog,işi gereği uzun vade tahmini yapmayabilir bunuda normal karşılamak lazım. Sizlerde TV önünde olsanız 10 günlük tahmin filan konuşamazsınız. Biraz saygılı olalım. Benzer durum devlet kurumumuz MGM içinde geçerlidir. Bizde MGM nin eleştirilecek noktaları olduğunu biliyoruz ama kimsenin belden aşağı terbiyesizce eleştirmesine izin vermeyiz. Eleştirilerin dozu çok önemli.

    dostum yazdıklarına imzamı atarım amatör tahminciler arasında başta semih bey olmak üzere bir çok değerli tahminci arkadaşlar var ama sayın Bünyamin Sürmeli bu işin profesörü milyonlara hitap ediyor.
    Evet yanıldığıda oluyor ancak bu işin doğasında bu var.
    Keşke o yanılma hakkını kullansa önümüzdeki sistem ile ilgili ama çok zor bakalım...
    Saygılar iyi forumlar

  • baybars hocama katılıyorum. Seneler önce çocukken sabah hiç unutmam 7.55 de cnn e çıkıyordu sürmelim :) okula gitmeden izler öyle çıkardım. Kendisini yüzyüze tanımasam da benim için çok kıymetli ve değerlidir.


    Sosyal medya tahmini efsane semih
    Televizyon ve radyo tahmini bünyamin hocam



    Bu cihanda tek geçerim. Saygılar

  • Bünyamin Sürmeli fanı olarak ona yapılmış olan haksız eleştirelere söylenecek söz bulamıyorum. Klavye başına geçen profesör kesiliyor. Onun yerinde bu yorumları yapanlar ahmak şahıslar olsaydı, kameralar karşısında titreyerek halka hitap ederdi. İşi gerçekten çok zor milyonlara karşı güvenilir şekilde bilgiyi sunmaya çalışıyor. Sonuçta yıllardır bu alanda itibarı olan belkide alanın en uzman saygıdeğer kişisidir.


    24 Haziran 2016`da Geleneksel Meteoroloji Mühendisleri Mühendisleri ve Gönüllülerin buluşmasına bende katılmıştım. Malum semtim Kasımpaşa Sosyal Tesislerinde düzenleniyordu organizasyon. :) Orada açık konuşmak gerekirse en sıcakkanlı ve sevecen kişiyi sayın Bünyamin Sürmeli üstadımız olarak gördüm. Bizi içtenlikle karşıladı, gençlere tavsiyelerde bulundu. Muhabbet etmiştik, hatta yanımda telefondan facebook`a girdi. O kadar doğal bir insandı. :D Yorumumu belki okuyorsa, bu yılki organizasyonda yine Allah`ın izniyle görüşürüz üstad. :)

  • bunu nasıl cevaplıyabılırlerki? bu sene, suana kadar ıstanbul kısı tam olarak göremedik.Önumuzdeki maclara bakıcaz,tahmıncı arkadaslara baktıgımızda umitler dvm.ıns en azından saglam 1 sıstem bıle görsek sahsen bana yeterli.Bu sene ,amerıka show yaptı,batı avrupa show yaptı.Suana kadar yedek kulubesınde beklemedeyız.ins mart gelmeden bızde maca dahil oluruz..

  • bunu nasıl cevaplıyabılırlerki? bu sene, suana kadar ıstanbul kısı tam olarak göremedik.Önumuzdeki maclara bakıcaz,tahmıncı arkadaslara baktıgımızda umitler dvm.ıns en azından saglam 1 sıstem bıle görsek sahsen bana yeterli.Bu sene ,amerıka show yaptı,batı avrupa show yaptı.Suana kadar yedek kulubesınde beklemedeyız.ins mart gelmeden bızde maca dahil oluruz..

    Batı Avrupa'ya öyle ahım şağım bir sistem inmedi ki.Yüksek rakımlı yerleri götürüyor kaymağı misal Alpler


  • GFS ara çıktısı ne kadar dikkate alınır bilmem ama bu haliyle efsaneye ışık bile yakmıyor. GFS de ki gibi sallana sallana gelen henüz bir efsane görmedim. İyi bir sistemin hemen arkasından efsane gördüm ama. Yorumlarım GFS için ama UKMO ve ECM 120'ye kadar en azından 6'sı veya sonrası için ışık yakıyor. Bu akşam ECM ve UKMO belki biraz daha kıpırtı olur. Beklenilen görüntüler sanki Perşembe gününden önce modellere yansıyamayacak gibi duruyor. Son 120 saat içinde yansımasını bekliyorum.

  • Bu aksam forum ahalisi olarak toplaniyoruz. Modellerde 144. saat icinde mutabakat saglanabilir. Yani bu aksam modellerde gordugumuz goruntu yuzde 70 gerceklesecektir.