GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Aralık 2017)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Öncelik yağış
    Sonra soğuk ve kar
    Modellerde sabır ve değişik yönde esnemelere hazırlıklı olmak gerekiyor
    Gece güncellemesi 180.saat ve 270.saat arası Batı ve Kuzey kesimlere kısmi soğuma ve yağışı tekrar ön gördü
    Bu vadede daha fazla soğuma kesinlikle olmayacak demek bilimsel değil
    Evet bu olasılık biraz düşük ama önemli olan zaten bu durumlardaki süprizi yakalayabilmek ve heyecanlı olanda bu.
    Bakalım sabah en azından yağış için istikrar olacak mı

  • 174.saat itibariyle batı kesimlere yeni bir yağışlı hava geliyor.Anlaşılan o ki bu durgun dönem tamamen kurak geçmeyecek her güncelleme de azorun sürekli yer değiştirmesi 6 saat arayla farklı sinoptikler ortaya çıkarıyor.

    Allah aşkına be hocam ülkenin büyük bir kısmında yağış yok siz diyorsunuz durgun dönem yok kurak geçmeyecek yağışlar ege marmara ve batı karadenizle sınırlı

  • kurak geçecek diyerek atış poligonu haline getirmeyelim bu sayfayı arkadaşlar. veri sunalım lütfen. bakın burda çok değerli uzman arkadaşlarımız var her paylaşmımları veri ile oluyor. onlar bile buna rağmen kurak yada yağışlı demekten itina ediyorlar. öyle ki hiç bir veri de şuan için kuraklığı desteklemiyor.

  • @Elm02 sizin olduğunuz yere yağış gelmemesi memleketin durgun döneme geçeceğini göstermez.Her gördüğünüze inanmayın ona kalırsa öğle güncellemesinde de her tarafta yağış vardı nereye kayboldu o yağışlar.O kadar mesaj yazdım dün gece anlaşılan sadece buna takılmışsınız.Hatta her bir güncellemenin bir senaryo ürünü olduğunu anlattığım mesaj da yazdım ama anlaşılan o da görülmemiş.

  • İskandinav Yükseği başını kaldırıp tekrar yok oldu. En azından var olacağı ile ilgili ilk sinyali verdi. Benim şu sıralar takip ettiğim konu; beklenen 'Ani stratosferik ısınma'dır. İşaretler net. 1 gün geç veya erken, bu ısınma gerçekleşecek gibi duruyor. Bu ısınma ile Stratosfer soğukları kutup kapağına boşalacaktır. Boşalan bu soğuk sıkışarak ısınacak ve Troposferik polar vortex'te yüksek basınç oluşumunu destekleyecek. Bu durum Troposferik Polar vortex'in daha güneyde konuşlanmasına ve soğukların daha güney enlemlere inmesini sağlayacaktır. Ocak ayı ciddi sürprizlere açık. Sadece biraz daha sabır.



    :thumbup:

  • Güncellemede yorum yapılacak bir şey yok bana göre 1 hafta daha modele bakmayın demiş

    Hocam bize yağışlar gerek , belki siz 1 hafta modele bakmayacak kadar önemli görmeyebilirsiniz ama tarım biterse milyonlarca insan perişan olur , kar severiz , polar atak hastasıyız , ama her güncelleme önemlidir artık.
    Tabi sizin seveceğiniz güzel Sinoptik oluşumları da ilgiyle bekleyeceğiz
    Ama bize sinerji ile beraber yağış da gerek
    Modellere bakmaya devam
    15-20 Aralık arası yağış olasılıklarına selam

  • @sistemci tam 1 hafta sonra 23-25 Aralık'ta da ben Erzurum ve Palandöken'de olacagım. Bundan dolayı burayı heyecanla takip ediyorumB

    Biz geçen sene 4 aralıkta gittiğimizde 70 cm kar vardı şimdi 40 cm filan bizim şanssızlığımız kötü periyota denk geldi malesef son 2 gündür palandöken iyi kar almadı ve malesef 18-19una kadar kar yok ama sen gidene kadar taze kar gelmiş olacak senin adına sevindim biz dedeman palandökendeyiz üstteki otelde sana şimdiden iyi yolculuklar dilerim