Teleconnection Denklemleri, 2019/20 Kışı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Cold.EFso, önemli olan -10-15 girmesi değil ki. O sistem bizi yalayarak -15 ile girse ne olur. Buz gibi soğuk hava ve soğuk girişi ile 2-3cm kar. Bize bodoslama inmesi lazım. İnşaallah olur, ümidimi koruyorum bende sizin gibi.

    üzgünüm farklı dünyalardayız

    Daha önce de belirttim

    Lütfen daha fazla uzatmayın şu mevzuyu

  • Cold.EFso bana mı dediniz ? Siz benim geçmiş yorumlarıma bir bakın. Ben bu sistem hakkında ne demişim ve ne olmuş ?


    Eğer dediklerimin tersi bir şey çıkmışsa tamam, bende tahminci olmaz diyeceğim. Ama siz bulamazsanız ne yapacaksınız ? Bir şey olmaz her hafta sistem getirmeye devam. Hangi veri iyi gösterirse ona tutunursunuz, ertesi gün o veri berbat olur, onuda öbürü belirler dersiniz :D


    Eleştiri yok, sorgulama yok ohhh kebappp :D

  • Cold.EFso hocam gercekten anlamiyorum bunları. Bu kadar sinırda degerlerle bu kadar iyi kar aldık ki önümüzdeki sistemde cok daha iyi degerler de ülkemize girebilir. Ama buna ragmen herkeste bir endise var. Özellikle 23 24 sisteminden sonra efsane olasılıgı herkesin gözünde artmıstır diye bekliyordum ancak aksine ümidini kesenler fazlalaşmış

  • Samet, hayırdır niye böyle gerginsiniz ? Mesele Bay Hava değil ki ? Bay Hava'nın ne dediğini de yazmamışım. Onun böyle ufak tefek sistemlere verdiği bir isim var, "Hıdır". Başka bay hava ne demiş, ne dememiş onla ilgili bir yorumum yok. Kaldıki zaten kendim donanımlı biriyim, kendim tahmin ve analizler yapıyorum, kimsenin tahminine de ihtiyacım yok. Sadece sorarım acaba aynı görüştemiyiz değil mi diye ? Değilsek neden değiliz. Bizi farklı tahminlere götüren ne diye ?


    Ortamı germe gibi bir niyetim yok, bence siz artık paranoayak olmuşsunuz. Ya di bu forumda tartışma görüş alışverişinde bulunmak yasak ? Despotluk mu var yoksa ? Görüş, fikir ve beyanlarımızı belirtemiyecekmiyiz ? Sadece belli kişiler konuşacak da bizde koyun sürüsü gibi arkasından mı gideceğiz. Herkes aynı görüşte olmak zorunda mı ?


    Bence siz önce bunları gözetin. İşinize gelmeyen mesajı silmektense. Biz burada ülke sistemi nedir, ne değildir tartışıyoruz, siz var bunda bir art niyet diyorsunuz. Allah hidayet versin ne diyeyim :)

    Kış mevsininin olağan ayı olan Şubat ayında Kar peşinde koşmak Ümit vermek.Kış mevsimin en sert geçtiğinin bilindiği ayda insanlara gördüğünü söylemek ümit vermek ama biz paranoyak olduk öyle mi?Daha ne yazdığını unutan sizsiniz paranoyak olan biziz.

    Mesajlarınız sürekli eleştiri sürekli karşı tarafı suçlama ama biz paranoyak işimize geleni silmeyen,gelmeyeni silen kişileriz.Nerenize dokundu söylediklerimiz.Benim silme nedenim farklı sizin bana yazdığınız cevap bambaşka.Hayırdır paranoyak olan biz miyiz yoksa siz misiniz?Bu senenin trendi işine gelmeyen kişilerin ortak tepkisi "işine gelmeyeni sil, insanlar tartışamayacak mı, koyun sürüsü gibi , ifadeler çok gördüm sizin gibileri de sizin zihniyette olanları da. Madem bunlar yapılıyor bunların olduğuna inanıyorsunuz neden burdasınız?Neden bu hayal satılan,Ümit verilen eleştiriyi kabul etmeyen sitedesiniz?Ben böyle bir iddiada bulunacağım yada bunu hissedeceğim o sitede bir dakika durmam ya ama yok beylerimiz ağzına geleni sayacak 24 saat siteden çıkmayacak bazı şeyler için OMURGA gerek.Çok UMURGASIZ gördü bu sene bu gözler.

  • Benim derdim senle ya da bir başkası ile de değil.


    Ben her zaman tahminde pozitivizmi rasyonalizmi, realizmi savunurum. Entüisyonizmi savunmam. Yani duygu, sezgi ile tahmin olmaz. Yağmayacaksa yapmayacak, her önünde gelen sistem Godzilla diye çizilmez.


    Konudan çekiliyorum...

  • Cold.EFso bos ver hocam bazılarına göre kış bitmişti, 23/24 subatta hiç olmayacaktı, hatta kar tatili büyük ütopik bir hayalden ibaretti nolduuu? Bilimin bilgi olarak nitelendirdiği verilerin bazen yanıltıcı yada bazen yorumlanmasında yanıltıcı olabileceğinin idrakına varmayan bir kitle ile pozitif yaklaşımı pozitivizmi konuşmaya bile gerek yok kanımca 🤷‍♀️

  • Cold.EFso, benim bildiğim öyle.Yani şuan 7.fazdaysak bunun etkisi 10-15 günü buluyor. Bugünlerde 7.fazdayız. Bu da kısmen işimize yarıyor ki o da zaten 15-20 Şubatta etkisini gösteriyor. Ama ciddi bir şekilde işimize yaradığıda söylenemez. 8.faza geçiş görünüyor daha sonraki bu da ay sonuna yansır, 8.fazda işimize yaramaz. Yani gidişat pek iç açıcı görünmüyor ki, gröland blokajı tehlikesi ile karşı karşıyız. O da olursa Mart ilk 1 hafta 10 günde gider. Sonra elde de pek bir şey kalmıyor zaten.

    ne 23/24 , ne 27/28 sistemiyle ilgili tek gram başarı yok

    15/20 Şubat beklentiniz de boş çıkmış

    Faz yorumlarınız itiraf ettiğiniz gibi birilerinden alınmış sorun değil

    Mart 1/10 diye tahmin olmaz

    On gün demiş ama yine Grönland demiş batırmışsınız

    Şimdi benden tahminci olmaz demenizi bekliyoruz

  • İstatistiksel olarak "sistem gelmeyecek oturun takip etmeyin,zayıf gelecek" diyen birinin bu dediğinin tutması olasılık olarak daha fazla zaten, insanların sistem takip etmesi niye belli bir kesmi geriyor anlam veremedim.Mr hava,bay weather vb tarzı başka çöplüklerde takılanlar bu forumu ilgilendirmez.

  • Mart 15 olup havalar genelikle 20 dereceye çıkmadığı sürece benim için kış bitmemiştir model takibine devam:)

    İstikbal Göklerdedir -Mustafa Kemal Atatürk

  • Forumun hangi konusuna girerseniz girin mutlaka tartışma ile karşılaşıyorsunuz. karşılıklı mesajlar konuyu çözmez. Herkesin tahminine saygı duyulması gerekir. Üstünlük tartışması bir sonuç vermeyecektir.

    Cold.EFso hocamızın konusu hiçbir zaman böyle değildi. Son zamanlarda bir saldırı var gibi. Çok manidar değil mi sizce de?

    Kafkaslar'dan gelen soğuk hava dalgası...

  • Forumun hangi konusuna girerseniz girin mutlaka tartışma ile karşılaşıyorsunuz. karşılıklı mesajlar konuyu çözmez. Herkesin tahminine saygı duyulması gerekir. Üstünlük tartışması bir sonuç vermeyecektir.

    Cold.EFso hocamızın konusu hiçbir zaman böyle değildi. Son zamanlarda bir saldırı var gibi. Çok manidar değil mi sizce de?

    haklısınız

    Ama en sevmediğim şey kibir ve sinerji çalışmasına kendi dandik öngörüsüzlüğüyle ve karamsarlığıyla ket vurulmaya çalışılması

    Arkadaşa yazma diyoruz

    Tebelleş oldu sayfaya

    Ne yapalım , biz de gereken cevabı vereceğiz 😊☃️

  • beklenenden yüksek yoğunlukta kar almışız çoğu kişi mutlu önümüzdeki sistemlere bakıyoruz sinerji araştırma veri falan paylaşılıyor sonra hop birileri geliyor tartışma uzuyor böyle böyle bütün enerjiyi bozuluyor yapmayın etmeyin ya valla tuhafsiniz cidden. Biz sinerji ve hissoya devam edelim hocam Cold.EFso