Konu Dışı [Genel Sohbet]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Maalesef işgalci devlet siviller dahil saldırıya devam ediyor. Yaptırımlar artarak devam etmesi gerekirken ses seda kesildi bugün. NATO liderler zirvesi vardı fakat oradanda hayır çıkmaz.


    Ukrayna'yı ise kendime hep yakın bir ülke görürdüm hep, tarihi çok acılarla doludur. 1932-1933'de Stalin'in kıtlıkla terbiye etmeye çalışıp hala sayısı belli olmamak üzere nüfusun 1/4'ünün hayatını kaybettiği, 2. Dünya Savaşında yine Nazilere karşı milyonlarca insanın hayatını kaybettiği ve yakın tarihte yaşanan SSCB'nin hatalı reaktör tasarımı ve personel hatasıyla gerçekleşen Çernobil patlaması sonucu milyonlarca insanın yaşadıkları ilk akla gelenler. Ve tarihe yine kara leke olacak şekilde işlenecek olan bugünlerde Rusya'nın yaptıkları.


    Ukrayna halkına tüm iyi dualarımı gönderiyor ve tekrar savaşa hayır demek istiyorum. Umarım bu günleri de en az kayıpla atlatırlar.

    NATO dan hayır gelmeyeceği zaten belli, Macron ellerini ovuşturuyordur NATO nun görevini yapamadığını dile getiren avrupalı liderlerin başında geliyor. Ukrayna maalesef uzun yıllar huzuru bulabilmiş bir ülke olamadı. 2014 ten beri de durum dahada kötüleşti. Gönül isterdi süper bir güç olsakta bu rusyaya dur diyebilsek, maalesef ne ABD ne NATO şuanda buna dur diyemedi. Ekonomik yaptırımların etkisi olacaktır ama bu şu anda Rusya yı durdurmaz, görünen o ki sokak savaşı olacak Ukrayna buna doğru götürecek işi, işte orada ne kadar zorlayabilecekler Rusları göreceğiz. Dualarımız Ukrayna halkıyla

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • PergamoN 3. Madde nokta atış olmuş. Akaryakıtta 2.05 TL sabit ÖTV var ve yüzde 18 KDV var. Her zam demek KDV artışı,devlete yeni gelir kapısı demek. Araç fiyatları 2022 modeller b segmentleri bile 600 bin ile 1 milyon TL arasına geldi. İkinci eller 2015 modeller bile 400 bin üstünde. Belki ÖTV indirimi gelir satışlar durma noktasına geldi artık diyordum ama geleceğini falan beklemiyorum artık. Kur koruma adlı müthiş ekonomi planımızın zararlarını yine halk cebinden ödeyecek çünkü.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Eleştirinizi kabul ediyorum haklısınız zamları hayat pahalılığını biraz fazla konuşuyoruz ama başka şey konuşmaya pek fırsat verilmiyor malesef. Ben yaklaşık 2 veya 3 haftadır pahalılıkla ilgili mesaj atmıyordum ama bugünkü çok ağır geldi o yüzden yazdım.


    Hangi kullandığım kelime hoşunuza gitmedi mesela manipüle etmek mi? O kelime veya yazılanlar size karşı olmadığı gibi olayı kişiselleştirip üstü kapalı bana cevap verdiniz bende size verince dayanamadınız. Sadece rahatsız olduğunuzu belirtebilirdiniz bana laf göndereceğinize daha güzel uzamadan kırmadan bu işi kapatabilirdik.


    Yine son defa tekrarlayayım keman olayını biz hayat pahalılığını konuşurken araya girip bizi farklı bir açıdan cevao verilmesine yazdım. Yoksa forumun amacı belli. Rahatsızlık verdiklerimden özür dilerim.

  • icenow123 bizde bir laf vardır hocam "haklısın", bunu dediğinde akan sular dururmuş. Haklısınız diyerek konuyu kapatıp daha fazla meşgul etmeyeyim.


    İyi forumlar herkese

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Yapılan zamların şeffaf bir şekilde nedenleri açıklanmalı bu kadar basit. Aciklanamiyorsa zaten zamlarin amacı dünyadaki standartlara ve artan fiyatlara uygun hale getirmek değil kendi çıkarlarına göre ayarlamaktir. Yanlış düşünüyorsam duzeltebilirsiniz.

  • Yapılan zamların şeffaf bir şekilde nedenleri açıklanmalı bu kadar basit. Aciklanamiyorsa zaten zamlarin amacı dünyadaki standartlara ve artan fiyatlara uygun hale getirmek değil kendi çıkarlarına göre ayarlamaktir. Yanlış düşünüyorsam duzeltebilirsiniz.

    30 kuruş kdv indirimi yaptılar ardından akaryakıt zammına halka dayadılar.


    Alırken Avrupa verirken Afrika.

    I am not afraid of an army of lions led by a sheep; I am afraid of an army of sheep led by a lion.


  • Verilen destek şaka gibi. Manisaspor'a 1 TL bağış yapıp desteğimiz sürecek diyen bir adam vardı Almanya'nın verdiği destek tam anlamıyla bu. Dalga geçmişler resmen.

    kask mı? şaka yapıyorlar herhalde. Almanya benim gözümde tamamen bitti bu süreçte, şuanda en fazla duruş sergileyen İngiltere görünüyor.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • kask mı? şaka yapıyorlar herhalde. Almanya benim gözümde tamamen bitti bu süreçte, şuanda en fazla duruş sergileyen İngiltere görünüyor.

    Evet hocam almanya'da halk ve muhalif kesimler hükümete çok tepki gösteriyormuş almanya'da olanlar öyle yazıyor sosyal medyada. ABD'de aynı şekil çok büyük tepki var biden yolcu olur bu gidişle. Dün de dedim bir şey yapacaksa ingiltere yapacak boris çok tutumlu davranış gösteriyor boşuna brexit'ten falan çıkmadı. AB ve NATO güveni yitirmiştir tamamen. SWIFT'ten çıkartacak gibi duruyorlar Rusya'yı,ingiltere çok kararlı.

    Mustafa Kemal ATATÜRK 1881-19∞

  • Evet hocam almanya'da halk ve muhalif kesimler hükümete çok tepki gösteriyormuş almanya'da olanlar öyle yazıyor sosyal medyada. ABD'de aynı şekil çok büyük tepki var biden yolcu olur bu gidişle. Dün de dedim bir şey yapacaksa ingiltere yapacak boris çok tutumlu davranış gösteriyor boşuna brexit'ten falan çıkmadı. AB ve NATO güveni yitirmiştir tamamen. SWIFT'ten çıkartacak gibi duruyorlar Rusya'yı,ingiltere çok kararlı.

    Swiftten çıkartılarsa rusya ayvayı yer. Başından beri NATO sınavı diyorum ve evet NATO güveni kalmadı, Hareket konusunda maalesef zayıf bir NATO ile karşı karşıyayız, bunda ABD güdümününde etkisi çok..

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • Stoltenberg:


    Savunma amaçlı askeri harekat planlarını devreye soktuk. Yanlış anlaşılmaya yer yok, NATO topraklarının her karışını savunacağız.


    Asıl savaş şimdi başlıyor diyebiliriz yavaş yavaş herşey.