HF BEYİN FIRTINASI

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Bilim üzerine aklımıza takılı kalan soruları paylaşıp cevaplar bulmaya çalışalım.Oluşan sinerji ve bilgi paylaşımı ile bilgi dağarcığımızın genişliyeceğini umuyorum.Sadece bilim konularındaki dünyadaki gelişmeleri paylaşabilir ve yenilikler hakkında bilgi sahibi olabiliriz.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...


  • Kar üzerinde büyüyen algler(su yosunları) Alaska'da bulunan buzulları daha hızlı erittiği tespit edildi.
    Chlamydomonas nivalis, kutup bölgelerinde buz alanları oluşturan kar taneleri yaşarken hayatta kalacak kadar dayanıklı, taze su alglerinden biridir. Pembe renk tonundan dolayı, genellikle "waterlemon snow" (karpuz karı)olarak bilinen duruma neden olur . Renkli karın beyaz karınkinden daha az sıcaklığı yansıtması ve bunun, araştırmacıların alglerin buz sahalarında oluşturduğu etkiye bakmasına neden oldu.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Şarj kablo ve pedleri tarih oluyor...


    Pazartesi günü Silikon Vadisi genç Pi, cihazları şarj etmek için kabloları veya paspasları kullanmayan dünyanın ilk kablosuz şarj cihazını geliştirdiğini iddia etti.Şarj cihazını John MacDonald ile birlikte yaratan Pi baş teknoloji sorumlusu Lixin Shi, manyetik alanlar taşınabilir elektronik cihazlara enerji göndermek için ideal bir yöntem olduğunu söyledi.

    soru-isareti(1).jpgBir ihtimal daha var...

  • Teknoloji - Uygulamalar, Doğa ve Avcılık, Sağlık ve Konu dışından devam edebilirsiniz.Konu zaten bu konularda uygun bölümlerimiz olduğu için yönetimin ortak kararıyla kapatılmıştır.İyi forumlar.