- Official Post
Oraj / Dolu Takip Konusu [2024]
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ankara ve çevresi dikkat Ocak ayinda orajmi!!!
-
Kışın göbeğinde ankaraya 2 seviye vay arkadaş gittikçe tropik iklime kayıyoruz 😁😁
-
-
1-1.5 ay sonra burası canlanır 😁
-
-
- Official Post
bu sene kar görmedik bari oraj mevsimimiz aktif ve heyecanlı geçsin. Hoş daha oralar var ama anlaşılan batı ve güney batı sahiller için aksiyon zamanı..
-
Oraj sezonu Tam anlamıyla Nisan'da başlar gibi görünüyor ama Mart ayında da yer yer orajlar görülebilir.
Nisan - Haziran Ayları arasında daha çok denizden uzak yerlerde yağışlar görülecektir Haziran ayından itibaren deniz sularının iyice ısınmasıyla denize kıyısı olan yerlerde de özellikle Afrika ve Basra sıcak hava ataklarının ardından gelen serinlemelerde kuvvetli yağışlar görülmesi muhtemeldir.
Zararsız ve Afetsiz Bir sezon olması dileğiyle.
-
Oraj sezonu Tam anlamıyla Nisan'da başlar gibi görünüyor ama Mart ayında da yer yer orajlar görülebilir.
Nisan - Haziran Ayları arasında daha çok denizden uzak yerlerde yağışlar görülecektir Haziran ayından itibaren deniz sularının iyice ısınmasıyla denize kıyısı olan yerlerde de özellikle Afrika ve Basra sıcak hava ataklarının ardından gelen serinlemelerde kuvvetli yağışlar görülmesi muhtemeldir.
Zararsız ve Afetsiz Bir sezon olması dileğiyle.
valla cılız soğuklar gelmesindense 850 de +12/+16 aralığında sıcak ataklar gelsin artık. bir an önce, zaten soğuyamayan denizler ısınsın da mis gibi orajlarımızı alalım 💪🏼 en azindan oraj sistemlerinde kanser olmuyoruz heyecan tavan oluyor çoğunlukla bklenilen gerçekleşiyor
-
-
Ramazan ayıyla birlikte yavaş yavaş sezonu açacağız.
Özlediğim sistemlerden biri 30 Mayıs 2014 - Ankara'da süperhücre ve İstanbul Avrupa Yakasında dolu fırtınası
-
-
Yarın gündüz saatlerinde Yurdumuzun batı kesimlerinde yerel yağış geçişleri bekleniyor bu yağışlara şimşek, Yıldırım ve Gökgürültüsü de eşlik edebilir.
-
-
-
Oraj sezonu ve Kırkikindi yağışları başlıyor hafta sonuna giriş ile birlikte.
-
- Official Post
-
Güneydoğu sezona hızlı bir giriş yapacak gibi görünüyor, oraj sezonunda müsaitlik durumuma göre sadece bölgemle kalmayıp ülke genelini kapsayan tahminler yapmayı düşünüyorum yeni bir konu açacakdım ama gereksinim duymadım bu konu altında şahsi tahminler yasak ise yeni bir konu açmayı düşünüyorum.
Tahmin 3; 07.04.24 Pazar 05:00-23:59
Yüzey tabanlı alçak oluşumu oluşuyor ve İran/Irak sınırı boyunca ilerlerken 1000 hPa'nın altına derinleşmesi bekleniyor. Alçak seviyenin ön kanadında kuzey’de orta seviyeli sığ bir oluk güçlü konvektif kaldırma sunar,
Çok dik geçiş hızlarına sahip sıcak çöl havası (yüzeyden yaklaşık 3 km'ye kadar kuru )Anadolu’da var olan soğuk üst seviye ve Sıcak hava adveksiyon rejimi ile etkilişime girerek organize fırtınalar için sırasıyla 20m/s'ye kadar 0-3 km kayma ve +400 m^2/s^2'ye kadar fırtınaya bağlı sarmallık ile mükemmel rüzgar profilleri sağlar. Nem zaman zaman karışacak ve bu durum kuru hattın sıcak sektörde kuzeye doğru hareket etmesine neden olacaktır.
Güçlü sinoptik yükselme altında öğleden sonra dağınık fırtınalar başlayacak ve özellikle büyük dolu ve şiddetli rüzgarlar olmak üzere her türlü şiddetli hava koşuluyla hızla süper hücrelere dönüşecektir.
Düşük seviyedeki nemin karışıma karşı direncine ve nihai CAPE büyüklüğüne bağlı olarak iri dolu,sert rüzgarlar (+30m/s) görülebilir.
Muhtemelen 1500 m'den yüksek bulut tabanlarına rağmen, 10 m/s'nin üzerindeki 0-1 km kayma aynı zamanda güçlü süper hücreli bir veya iki hortumu da destekleyebilir.
Seviye1; Dolu,süperhücre,kuvvetli konvektif rüzgar.
Seviye2; İri dolu,Hortum,daha yüksek süperhücre ihtimali.
İki farklı güncelleme ve farklı templer birinde fırtınalar yüzey tabanlıyken diğerinde kaldırma üst seviyede başlıyor hortum oluşumunda kaldırmanın başlatıldığı seviye büyük önem arz eder özellikle ilk tempdeki düşük seviyeli kavisli hodograf’da oldukça iyi görünüyor.
Modeller arasında koridor ve değerler arasında farklar bulunsada gfs ve bazı sınırlı alanların ısrarı devam ediyor.
Dağınık birkaç adet süperhücre ihtimali oldukça yüksek bunların tabanları yüksek oluşacak olursa etkili dolu yağışları görülebilir.Alçak tabanlılarda hortumların görülme ihtimalide epey yüksek.
Revizelik bir durum oluşursa belirtmeye çalışırım.
-
- Official Post
Elinize sağlık teşekkürler. PergamoN
-
PergamoN eline sağlık. Gayet açıklayıcı ve güzel analiz olmuş. Radarı takip edeceğiz.
-