Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • kardesim ben baskalari uzulsun diye ates etmedim rabbim herseyin hayirlisini versin bugun yagmaz yarin yagar bunda uzulecek birsey yok bence

  • Bende kötü niyetli söylemedim.Ama gerçekten yanımız yöremiz 30 40 belki 50 cm kar alırken yağmur almak çok üzücü ve genelde Merkezde yaşayan insanlar var bu sayfada sağduyulu olmak lazım diye yazdım kişisel bakma lütfen.sanada bol eğlenceler :)

  • gercekten size birsey demiyorum Samet hocama devrediyorum ve de bu forumlarda bu durumda bu yorumlarda bulunanlara gercekten anlam veremiyorum adam kizilcahamam beypazari ankara konusuna yazmasin demis ya lafa bak inanilir gibi degil!!!!

  • Tabi Ankara forumuna yazacaksın güzel Ankara’nın güzel bir ilçesindesin ama işte insanların canı sıkkın böyle sevinç gösterisi olmaz dedim ilk sana insanlar gerçekten üzgün.neyse konuyu uzatıp birbirinizi kırmayın

  • Oturduğu ilçeye kar yağıyor diye sevinen adamı linç edeceksiniz. Kar yağıyorsa elbet sevinir, istediği smiley'ı atar. Sanki kötü bir şey yapıyormuş gibi yargılıyorsunuz, yanlış.


    Kar yağmıyorsa da sinirlenmenin alemi yok, kar yağmıyor diye sinirlenip etrafa çatmak çok komik gözüküyor buradan. :chinese:

    Einmal editiert, zuletzt von Wohan X ()

  • ben gercekten burada bugun okuduklarima yazilan yazilara anlam vere miyorum yazik gercekten ben hakliyim sonuna kadar ama burda beni haksiz cikaran coluk cocuk dolmus yanimda olup benim hakli oldugumu soyleyenlere tesekkur ederim

  • Sistemi iyi veya kötü yaşamak varken siz gereksiz polemik yaratıyorsunuz ortamı germenin kimseye bir faydası yok ankaraya bağlı olan tüm bölgelerin yorum sayfası da burasıdır.

  • Çocuk herhalde böyle saçma serzenişlerde bulunanlar. Çocuk değillerse durum vahim, adam yaşadığı yere kar yağacaksa sevinir tabi ki. Bu kadar bencil insanlar olmayın, sen Ankara'ya kar yağarken İstanbul'a, Bursa'ya yağmıyor diye sevinmekten vaz mı geçtin önceki sistemlerde?

  • burası hava tahmın sıtesı bu karı yetkılıler yagdırmıyor bu arkadalar sadece tahmın yapmakta bu arkadasları karalamak hıc yakısmıyor hesabına gelen yetkılılerın dusuncelerını dınler hesaplarına gelmeyenler kapı orada

  • Ben arkadaşla konuştum iyi eğlenceler diledim inşallah 2 metre yağar onların Sevinci bizim Sevincimiz güzel memleketimizin güzel insanları konu kapansın üzmeyelim birbirimizi odaklanalım merkezimizede güzel yağış alalım.hayırlı akşamlar herkese

  • Wrf de salı gecesine doğru vermiş kar yağışını,rüzgar yönünün değişmesiyle kar değerlerine iniyoruz,eskişehir ise akşam olmadan kar yağışını alacak gibi.Söylemek istediğim 2-3 derecelik 150 200 km lik farklar koca bir dünya için hiçbir şey,modellerin 200 km yanılması onları başarısız yapmaz ama bizi çok mutlu edebilir,yarın her şeye gebe.

  • Arkadaşlar bu kadar gerilmeye, üzülmeye gerek yok. Öncelikle gelen sistem ankara için çok sınırda bir sistem. gfs sistemi birkaç gün önceden çok güzel gördü, ancak ecmwf'den farklı olarak soğuğun erken gireceğini, eskişehir-boludaki siklonun ankara'ya merkeze doğru uzanacağını da varsaydı. zaman geçtikçe bu varsayımında düzeltmeler oldu ve şu anda ana beklenti merkezde gün boyu yağmur geceye doğru kara dönüşüp sabaha kadar 5-10 cm kar bırakması. Ancak meteorojide son anda bile işler değişir. Beklentileri lütfen düşük tutalım, anca yarın sabahtan itibaren günboyu sıcaklık/radar/rüzgar takibini yapmayı da ihmal etmeyelim, bütün tahminlerin ters köşe olduğu görülmemiş değil, gerçekten çok sınırda, sürpriz olursa seviniriz, olmaza da üzülmeyiz. şüphesiz ki kararı sadece Allah verir.

  • Ayrıca, işin duygusal boyutunda da izninizle şunu anlatayım, esnaf bir arkadaşım daha bugün anlattı. Giresunlu bir müşterisinin daha 1-2 ay önce gelip dalga geçtiğinden bahsetti. Adam 2 sene önce İstanbuldan Ankaraya taşınmış ve bizimkine "bize Ankara kışı fenadır, kar/soğuk ayaz dediler ama fena tırt çıktınız, İstanbul bile daha iyiydi" şeklinde konuşup durduğundan bahsetti, arkadaş da "bak Ankarada kışı çağırma fena olursun, bilmiyorsun" şeklinde cevap verince "yok gelmez artık küresel ısınma vs." demiş, esnaf arkadaş diyor en son bizim Giresunluyu geçen hafta görmüş, adam diyormuş "kardeş dediğiniz kadar varmış bu ne soğuk kar böyle şey görmedim diye" :))


    İşin kısacası bu sene kış bomba gibi Ankaraya geri geldi, ve daha ocağın ortasındayız bunu şubatı ve martı da var. benim moralim çok iyi, siz de moralleri bozmadan heyecanla takibe ve tahminlere devam ;)