Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ya arkadaşlar şu olayı anlamadınız hala bölge sorumlumuz bile kaç kere söyledi sonuçta modellerde bir tahmin özelliklede bu saatten sonra modellere takılmayın. Bundan sonra yapacağımız radar ve sıcaklık takibi olacağız mgm ye zaten takılmayın sıcaklıkları hep yüksek göstermeyi sever bu sene gerçekten güzel bir yıl oldu ankara için uzun zamandır böyle peş peşe kar yağışı almıştır buna şükür diyeceğiz. Rabbim bizim için ne nasip ettiyse onu yaşacağız. Moral bozmaya ve can sıkmaya gereke yok. :)

  • GFS son güncellemeye göre merkezde saat 23 te ancak sıfır dereceye iniyor, o saatte kadar yağışın çoğu düşmüş oluyor. Seyirlik güzel kar yağacak ama sanırım örtü 4-5 cm falan olur gibi. Kızılcahamamda sıcaklık sorunu yok, 25-30 cm kar alır gibi..

  • Mgm Ankara'nın kuzey ilçeleri için yoğun kar yağışı uyarısı vermiş. Bu arada kar yağsa da pek yerde kalmayacak gibi. Modeller uzun vadede ay sonuna kadar bir şey beklemiyor, değişmezse tabi.

  • Nallihan olarak bu sefer daha iyi kar alacagiz insallah

    Gecmis sistemlerde kuzeybati olarak pek tatmin edici karlar alamadik. Bu sefer yuzumuz gulebilir


    Keske il genelinde durumumuz parlak olsaydi

  • Benim şahsen başarılı bulduğum Havadelisi'nin öngörüsü. Ab'nin rotası hala belli değil, O da iki model arası farktan bahsedip son ana kadar takip etmekte fayda var diye de eklemiş. Tweeti aşağıda alıntılanmıştır.

    @DrHavadelisi

    "Şimdilik bu kadar, daha fazla ayrıntı akşama... Alçak basınç çok oynak, ne halt edeceği son saatlere kadar belli olmayabilir. Tedbir olarak, Salı günü ve gecesi iç bölgeleri kıyılara bağlayan karayollarına çıkmayın!"

  • Merhaba arkadaşlar. Son iki gündür sizlere bahsediyorum artık model takibi yapmaya gerek yok diye, yaklaşık her güncelleme sonrası bunu söyledim. Ama hala gelip bana cm soranlarınız oluyor. Daha dün akşam yatmadan önce paylaştığım yazıyı atayım size.

    Beklentinizi en düşük seviyede tutun. Hiç bir şey belli değil. Sonra üzülmeyin arkadaşlar.

    Hala model takibi yapmanız çok saçma çünkü bu tür ab'li sistemlerde son saatlerde modeller kör gibidir hiç bir şey öngöremez. Henüz hiç bir şey bitmeden karalar bağlamayın. Şu saatden sonra sıcaklık yağış rüzgar takibi yapacağız. Sınırlı alan modelleri de kötü şeyler veriyor zaten. Yarın Ankaradan atmosferden bir sürpriz gelebilir. Şu an ki verieler de kötü yaşayıp göreceğiz ne olacak bakalım.

    Einmal editiert, zuletzt von Xenthon ()

  • aldığımız 2 sistemi gfs gösterdi ecmwf değil ama adamlar hemen kötüleme moduna geçti vallahi doyumsuz bir milletiz

    Yanlışınız var. 25 Aralık sistemini en başından yaklaşık 1 hafta boyunca gösteren ecmwf idi, gfs değil. Gfs son iki gün uydu. Gfs 6 Ocak sisteminde daha başarılıydı. Geçmişe dönük tarayabilirsiniz. Son kertede bence ikisi de gayet başarılı. Modelleri ya da resmi kurumları suçlamaya, yarıştırmaya da gerek yok. Ecmwf bu kıta yani Avrupa merkezli olduğu için ileriye dönük tahminleri daha tutarlı olabiliyor, bu da gayet normal. Gfs ise öyle ya da böyle en başında veya sonunda olacağı veya olması gerekeni gösteriyor, bu da bence onları başarılı yapar. Onları yarıştıran biziz, yanlışı yapan da biziz bence.