Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • gfs de ecmye uydu. Tahminim tutacak. Tutmasaydı baya bir linç edilecektim. 3 gun once siber hoca zaten ankara icin ecm gibi gelecek dediğinde herkesin rahat etmesi lazımdı ama illa gfs beklendi. Ogke ciktisinda gfs yağışı daha bi coşturmus. Ecm yi de geçmiş yağışta. Anladığım kadarıyla bazi yetkiki arkadaşlar insanlarda hayal kırıklığı olmasin diye temkinli ve minimum kar seviyelerinde aciklama yapiyorlar. Dun dedigim gibi bu sistemde 15 ocak 2012 ve 9 mart 2011 efsanelerinin karışımı oraninda benzerlik var. Burada bizi costuracak olan okluzyin cephe ve dusey hareketler. Turuncu renkte radar kar yagisi ihtimali bile var. 1 saatte 3 4 cm birikinti olacak saatler bile gelebilir. Gökgürültülü kar ihtimali de var. Yarin aksam ve gece heyecanli geçecek.

  • Yağış için demedim hocam örtü için.3 derece sıcaklıkta yağdığı gibi erimez mi

    Mgm tahminini o yönde sunmuş ancak Mgm'nin kısa vadeli tahminlerde kullandığı wrf öyle düşünmüyor wrfye bakınca sıcaklığın saat 15:00 civarlarında 0 dereceye düştüğünü görebiliyoruz.Mgm nin klasik sıcaklık hatalarından biri olabilir.

  • Ecmwf bakıp ortalığı yıkmanın alemi yok. Gfs ile fark mevcut. Insanların beklentisini yükseltiyorsunuz sonra yeterli kar yağsa dahi o verilen cmler olmadığında insanlar hayal kırıklığı yaşıyor.

    Kimsenin ortalığı yikdigi yok . Bütün veriler bize zaten en az 10 15 cm kar sunuyor . Kendin kontrol edebilirsin . Düşünmeden , bilmeden sırf yazmak için yazma .

  • Mgm ye inanmıyorsunuz,diyagrama inanmıyorsunuz,kar haritasına da inanmıyorsunuz acaba nasıl bir veri lazım size.Çarşamba ve perşembe günü soğuklarının ne kadar önemli olduğunun da farkında değilsiniz galiba.Ankarada'daki arkadaşlar iyisiyle kötüsüyle sistemin tadını çıkarsın,son dönemler düşünüldüğünde bulunmaz bir Aralık oluyor.

  • Mgm ye inanmıyorsunuz,diyagrama inanmıyorsunuz,kar haritasına da inanmıyorsunuz acaba nasıl bir veri lazım size.Çarşamba ve perşembe günü soğuklarının ne kadar önemli olduğunun da farkında değilsiniz galiba.Ankarada'daki arkadaşlar iyisiyle kötüsüyle sistemin tadını çıkarsın,son dönemler düşünüldüğünde bulunmaz bir Aralık oluyor.

    inanıyoruz ama üzülmekte istemiyoruz

  • Eren525252 Sürpriz yağışlara sevinmekte(geçen sistemde olduğu gibi)Hayal kırıklığı yaşamakta bu işin doğasında var,diğer türlü olsa burda gün gün takip ediyor olmazdık zaten.Ama daha sistem gelmeden o kadar yağmaz,heyecanmayın demekte ayıptır.

  • Ankara’da Kuvvetli Kar Yağışı ve Buzlanma Bekleniyor!


    Beklenen Hadise

    Kar Yağışı


    Beklendiği Yer

    Yapılan son değerlendirmelere göre; 25.12.2018 Salı günü Ankara’da yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru kar yağışına dönüşeceği ve Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli (8-15 cm, yüksekleri 20cm) olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışının ardından Ankara’da hava sıcaklıklarının uzun bir süre gündüzleri dahi sıfır derecenin altında (Minimum/Maksimum Sıcaklıklar : Çarşamba -5/-2, Perşembe -11/-7, Cuma -9/-4, Cumartesi -8/-4 derece) seyretmesi bekleniyor. Kuvvetli kar yağışı ile kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği başta ulaşımda aksamalar, su sayaç ve borularında donma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


    Başlama-Bitiş Zamanı

    25.12.2018 16:00-26.12.2018 09:00


    Hadisenin Şiddeti

    Kuvvetli Kar


    Oluşması Muhtemel Riskler

    Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar


    Alınabilir Tedbirler

    Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri


    Uyarı Yapan Merkez

    Tarım ve Orman Bakanlığı Acil Durum Yönetim Merkezi



    Kar Yoğunluğu Sınıflandırması



    Hafif Kar


    1 – 3 cm



    Orta Kuvvette Kar


    3 – 10 cm



    Kuvvetli Kar


    10 – 20 cm



    Yoğun Kar


    20 cm ve üzeri