Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

  • Gfs öğlen çıktısı yağışı azaltirken son demlerinde (yağışın) ihtimalleri yüzde 60a çıkarttı . Yuksek kesimler için kar olasılığı hala devam ediyor . İlerleyen güncellemelerde Yuksek kesimler içinde bu ihtimal iyice düşebilir .

  • Bikaç yıldır bir türlü soğuk ile yağışı çakıştıramıyoruz. Ama şahsen ekim ayı için kky veya havada kar görmekte bence güzel bir başlangıç olur. Şahsen ben son 2 yıldır yaşadığımız talihsizliği bu yıl kıracağımız düşüncesindeyim. Kimse haddinden fazla heveslenmemesi gerektiğini unıtmazken karamsarlığa da kapılmasın.İnşallah "O sene bu sene" olacak. Herkese keyifli forumlar dilerim.

    Einmal editiert, zuletzt von HaKaN-EFE ()


  • Perşembe aksam ve cuma sabah saatleri arasında Elmadağ , Kızılcahamam , Çamlıdere gibi rakımı yüksek olan ilçelerimiz karayelinde etkisiyle kısa süreli kar yağışı alma ihtimali devam ediyor . Eğer yağış ilimize girdiğinde 850hpa sıcaklığı en az 0 , -2 civarlarında olsaydı karayelinde etkisiyle birlikte sıcaklıkta ani düşüş yaşanabilir merkez ilçelerde sezonun ilk karıyla tanışabilirdi . Ancak soğuk, yağış ilimizi terk ettikten sonra giriş yapıyor . Bundan dolayı Karayel'in merkez ilçelerde sıcaklığı yagis çıkmadan önce kar seviyesine indirecegini sanmıyorum . Bahsi konu olan yagiş zaten fazla bir miktar değil . Yani yağışda ilimizde fazla kalmayacak . Yinede az bir ihtimalde olsa ilimiz yağış alırken soğuk giriş yapar ve karayelinde desteğini arkasına alırsa hiç değilse kar yağışı daha düşük rakimlara inerek karla karışık yağmur şeklinde izlenebilir . Sonuçta suprizlerin şehridir Ankara :) henüz Ekim ayındayız kasım ayına girmedik bile . Moral bozmaya ve kışı erkenden bitirmeye hiç hiç gerek yok . Önümüzde koca bir kış sezonu var . İyi aksamlar :)

  • Ben şehir genelinde kky göreceğimizi havada da olsa kar görebileceğimizi düşünüyorum.Çankaya-dikmen-şentepe gibi yüksek semtlerde yer yer kenarda da olsa ince örtü oluşması çok mümkün.Geçen günde yazmıştım Ekim ayı için ihtimalleri konuşuyor olmak da benim için umut verici.Ve en önemlisi Ankara pek tahminlere uyan bir memleket değil ki meteoroloji için o kadar çok şey mümkün ki radar boşken yağış alan,radar doluyken kar göremeyen,gah sıcak gah yağış gibi bütün hava olaylarının talihsizliğini yaşayabilen Ankara için bu yıl güzel sayılacak herşeyi daha mümkün görüyorum.

  • Beklediğim uyarı geldi .


    Bu akşam saatlerinden itibaren Ankara ve Kırıkkale çevrelerinde görülecek olan sağanak yağışların, bu gece ve yarın (Perşembe) öğle saatlerine kadar kuvvetli (15-25 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


    Meteoroloji Genel müdürlüğü.