Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Arkadaşlar burada sürekli dile getiriyorum. Bizler bir aileyiz ve sizin düşünce ve fikirlerinizi belirtmeniz bizleri her zaman daha mutlu ediyor o nedenle hangi konuda olursa olsun lütfen fikirlerinizi, görüşlerinizi, beklentilerinizi dile getirin. Konunun uzun süredir pasif olduğunun farkındayız ancak özellikle Ankara özelinde konuyu bir türlü aktif göremiyoruz inanın buraya değil 3, 5 sorumlu arkadaş bile bulsak Ankara’da ki arkadaşların sorumlu olsun olmasın konuyu canlı tutmaları gerekiyor. Ankara Sorumlusu arkadaşlarımızın sayısını arttırabiliriz. Sizlerden varsa tahminlerine güvenen arkadaşlar özel mesaj yoluyla bizlerle iletişime geçsinler bir geçmişlerine bakalım ölçelim tartalım ama dediğim gibi bu iş ancak sorumlularla değil sorumlu dışındaki arkadaşlarında sürekli konuda olmalarıyla, yeri geldiğinde sorumlu arkadaşları sorularıyla bıkkınlık noktasına ulaştırmalarıyla mümkündür. :)


    Bilginize:

    HaKaN-EFE

    Seyyah

  • Herkesin fikirlerini paylaşmasını bekliyorum

    Malesefki dediğiniz gibi hocam yaz sezonu çok pasif kalıyor. Bir kaç kişi dışında konuya pek yorum olmuyor. Ben genelde aktif oluyorum ama bilgi paylaşımı için için pek vakit bulamıyorum iş saatleri içinde yoğunluktan. :) Hafta sonuda malum evli olunca çoluk çocuk igileniyoruz. Elimizden geldiğince birşeyler paylaşmaya çalışırız. :thumbup:

  • UmuTCaN hocam bir kaç yıl önce baya bir aktiftim ben aslında bazı kendini bilmezler yüzünden baya bir soğumuştum forumdan tabi sonradan ne oldukları ortaya çıkmıştı hatırlarsanız hepsi gönderildi düzeldi forum işte genç kardeşlerimizin büyüklerine karşı pek saygılı olmamıştı o zamanlar. Şimdi genelde günlük girip bakıyorum genelde yorumları okuyup çıkıyordum sadece bundan sonra vakit buldukça yazamaya çalışırız birşeyler artık ankara konusu pasif olmasın artık. Birde birde bir otomobil formunda mod luk yapıyoruz oda vakit alıyor biraz. :)

  • Ben de aktif olmaya çalışacağım bundan böyle. Aslında 2 sene öncesine kadar daha aktiftim. Ancak 2016-2017 sezonunda forumda yaşanan tartışmalar belirtildiği üzere üyeleri soğuttu. Şahsi olarak gerçekten kaba, seviyesiz tartışmalardan, atışmalardan imtina ediyorum. Bunlar olunca da mesaj yazasım gelmiyor. Hele bir de golü yemişsek pek çok kış sezonunda ya da sistemde olduğu üzere yuf borusu çalasım geliyor ama kendime frenleyip yapmıyorum. Kimin ne suçu var ki yapayım. Ama geçmiş yıllarda bunu yapan çok oldu maalesef. Devamında sorumluların fazla vakit ayır(a)maması, üyelerin ilgisizliğini pekiştirdi kanımca. Bu sene sorumlular üyelerden daha heyecanlı, aktif ve istekli. Ankara'nın monoton, meşgul, başşehir olmasının da etkisi büyük. Üyeler aslında diğer sayfalarda ve forumlarda olduğu gibi öğrenci ya da çalışan. Yani okul, iş, eş, çoluk çocuk ve AVM gezmesi. Ama bu şehrin havasından suyundan forum da payına düşeni alıyor. Ankara'da doğup büyüyen, yaşayan ne demek istediğimi çok iyi anlar. Gerçekten de stabil bir havası var Ankara'nın. Baksanıza 30 gündür hareket yok, öncesi de zaten yaz. Yağışlı gün sayısı Ankara'da ortalama 100 günün altına ha düştü ha düşecek, Mgm'ye göre 101.8. Artık merakla onu, yani tersini acaba yağışta, karda yapamadığımız istatistiği kuraklıkta yapabilir miyiz diye takip ediyorum. Bir istatistik yapalım da nasıl olursa olsun diye. E bu forum sayesinde herkes kendince model, diyagram takibini öğrendi, geliştirdi kendini. Herkes o sayfaları, başka bilgilendirici siteleri, yabancı hava tahmin sitelerini, forumlarını da takip ediyor. E modele bakıyosun 384h de bile tık yık, olsa aman vade uzun değişir nasılsa diye hayıflanıyorsun, ben de kendime diyorum ki yahu moderatöre ne sorayım. Adam olmayan yağmuru, karı mı yağdıracak, Hüda değil ki adam. Ezcümle bir şekilde mesajlarımızla, paylaşımlarımızla konuyu sıcak tutabiliriz ama bu konuyu gündeme getirenlere de çok teşekkür ederim.