Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Euzu Besmele
    Beher kar tanesine ayrı şekil veren Rabbim;
    Ermişlerin yüzü suyu hürmetine,
    Ölmüşlerin sükût dolu rahmetine,
    Evliyalar Diyarı şu güzel şehrine
    Top top kar yağdır Yarabbim Allahım (Amiiin)
    Ateş-ül kürreyi altı günde toprak eyleyen rabbim;
    Müminlerinin hayır duasına,
    Kâfirlerin mahşer azabına,
    Melaikelerin kanat çırpışına,
    Kulak ver de rahmetsiz koma Yarabbim Allahım (Amiiin)
    Âdemoğluna çamurdan şekil veren yüce rabbim;
    Pamuktan yorgan bekleyen damlara,
    Camdan semayı gözleyen yavrulara,
    İşten güçten bitkin düşen kullarına,
    O beyaz rızkını yağdır da mes'ud et Yarabbim Allahım (Amiiin)


    Kar duasina abanalim

  • Arkadaşlar zaten sistemin hafif ve orta kuvvette aralıklarla akşama kadar kar bırakacağını söylemiştik,sanki yeni ögrenmiş gibi yapıp kışı bitirmeyelim havada görulen her kara soğuğa şükredelim.GFS yağış için cok erken ama ay başı ısrarına devam ediyor, önemli olan ana fikir detaylar için takip etmek lazım.Tek siz değil ülke geneli kötüydü ama artık döngü bize döndü az biraz daha sabır ve takip gerekli.İyi Forumlar dilerim,seyirlik karın tadını çıkarın :) .

  • Benim de bir ricam olacak. Defalarca söylendi ama günde birçok kere güncellenen modeller üzerinden burada güncel duruma göre mesaj atılmasın. Şu tarihde bir şeyler var, iyi şeyler olacak, uzun vade, sinoptik güzel vs, vs. Modeller her güncelleme de farklı çıktılar sunuyor. Ben şahsım adıma bu konuda çok dikkatli davranıyorum. Mesaj geçmişimden ve sayısından da anlaşılabilir. Her güncellemeyi, diyagramı, forum sayfasını da takip ediyorum. Foruma giren herkes artık diyagram, model takip etmeyi de biliyor. Bilmeyenler veya yeni üye olanlar da buradan veya ilgili sayfalardan yetkililere hocam son durum nasıl, şurası ne olur şeklinde sorularını soruyorlar. Hem bilgi ve mesaj kirliliği hem insanoğlunun yapısı gereği beklenti oluşuyor. Örnek son iki güncellemede gözüken 3 şubat civarı sistem. Daha 11 gün var, gelmeyince önceden olduğu gibi burası isyanla dolmasın. Zira öyle oluyor. Ha gelirse parti bile veririz. Herkes görüyor, bakıyor o modele ve değişme ihtimalini de hesaba katıyor. Sakin olun, gaza gelmeyin, daha bin takla atar deniyor. Ama bunlar hepimiz için mesajlara da yansısın artık lütfen. Kırıcı olmamaya özen gösterdim olduysam da affola.

  • @afac benim söylemek istediğime çok yakın.Ben sistem tahminimde bile net konuşmuyorum çünkü sadece okuyarak,hava durumunu seven ama birsey bilmeden takip eden onlarca insan var.Eğer gerçeklesmesse beklentiye sokmuş oluyorum.Takibe devam diyorun,süpriz olur diyorum,tebrik ederim duyarlılığınız adına.

  • Size gecen haftada yazmıstım bi kac gun oncede..Yasları henuz öğrenci cagında olan arkadaslarımız.Heyecanlarını iclerinde saklayamadıgından enteresan yorumlara ev sahipligi yapıyorlar.Dun geceki yagıs muazzamdı ankaramız icin.Sabah 7 ye kadar aralıksız yagdı.Kar olsaydı 10 cm rahat yagmıstı.Ancak kar olasılığını olusmayacak sartlarda ortu bekleyenler goruyorum.Sıcaklık 4 dereceyken nerde gorulmus kar yagısı.Lutfen tahmnlerinizi kendinize saklayın.Kısın ılık gececegini subat 10 undan sonra kısın hissedileceğini soylemistik.Kosullar aynı sekılde devam ediyor

  • Ecmwf perşembe öğleden cuma öğleye kadar kar verdi. Ecmwf kaynaklı ilmeteodan baktım. Sıcaklık zaten ekside olduğu için rüzgarla beraber tutabilir kar eğer dediği gibi yağarsa. Toplam 5 cm falan ama kuru kar olacağı için kaliteli olur

  • Perşembe ve cuma günü için sıcaklıklar çok iyi görünüyor. Yağış alabilirsek örtü oluşur gibi. Benim artık tek dileğim, geç geldiğini de hesaba katarak kışın hiç değilse Mart 15'e kadar falan uzaması. Yoksa gerçekten kötü bir dönem olacak bizim adımıza.

  • Kurak bir kış olsaydı bu sene soğuk ayaz yağış yok der aksini düşünürdüm ama tecrübelerime dayanarak söylüyorum Ankara'da yağışlı kışlarda en az bir örtü bırakan tatminkar kar yağışlı sistem gerçekleşmiştir. Kar yağışının olmadığı dönemler genelde az yağışlı ya da kurak kışlardır. Bu sene Aralık ortasından itibaren çok sistem geldi şanssızlıktan hep kar sınırda kaldı. Bu sene de Şubat ayında gelecektir diye düşünüyorum. Ama elbette efsane kış rekor kar başka kışlara kalabilir. Ama 40 50 günlük yağışlı bir dönemde az ya da çok kar bırakan bir sistem olacaktır diye umuyorum. Enseyi karartmaya lüzum yok. Hayırlısı neyse o olsun.