Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ++Ankara değil konu Ülke geneli böyle biz daha İstanbulda havada bile kar göremedik,ama olurda hocalarımızin dediği gibi kışin 2.yarısı güzel geçerse.Bugun yazanlar sabırsız kalanlar ne yapacaklar merak ediyorum..

  • An itibari ile ayaşta kuvvetli batı kuzeybatılı rüzgar var orayı 15 dk için 6,1 den 5,6 ya geriletti.ve bala taraflarında dolu yağışı gözüküyor.Dolu yağışı üst katmanın aniden soğuduğunun bir göstergesi.

  • @slepless üzülmeyin demiyorum,bir kar sevdalısı olarak sizleri böyle görunce benimde icim ciz ediyor.Kendi şehrimde Ocak sonu olmuş havada kar göremedim.Ama yazilanlar yanliş,bu sekilde üzülme olmaz.Var olan birşeyi yeni olmuş gibi ve kıs bitmis gibi lanse edip burda hiçbirsey bilmeden okuyarak takip eden insanları yaniltmak doğru mu olur ?
    Tabikide hayır,sabredelim ve sakin kalalım.

  • @Hakan_ermeydan1907 hocam şöylede bir şey var sürekli sbrediyoruz sabrede sabrede kış bitecek. Evet küresel ısınma vs. ama Ankara için farklı her seferinde Ankara hariç Ankaranın bütün çevreleri kar alırken biz yağmur alıyoruz. Bizim asıl kızdığımız şey Ankaranın böyle olması.

  • Sistem İstanbul dahil Yavaş AB hareketi sayesinde 2-3 Saat gecikmeli ilerliyor,bakalim bu bize ne yönde etki edecek.Soğuklar Eskisehire kadar dayandı,Ankarada rüzgarın karayeli döndügü yerler mevcut.Bekleyip göreceğiz neler olacak.

  • @Hakan_ermeydan1907 hocam şöylede bir şey var sürekli sbrediyoruz sabrede sabrede kış bitecek. Evet küresel ısınma vs. ama Ankara için farklı her seferinde Ankara hariç Ankaranın bütün çevreleri kar alırken biz yağmur alıyoruz. Bizim asıl kızdığımız şey Ankaranın böyle olması.

      İste sorunda burda konu sadece Ankara değil Marmarada ilce merkezinin kar aldıği ya 1 il var ya 2.Doğru düzgün örtü alan ilce merkezi yok neredeyse batıda.Bundan dolayı Ankara evet daha iyi bir konumda daha iyi şeyler olabilir.Örtü olmasa bile 5,6 kez kar görüldü.Söylemek istedigim şu;Her şehir beklenen kötü bir kıs geçiriyor.İstanbulun hemen dibindeki Kartepede sov var ama bizim Yüksekliğimiz,Sehir yapımız vs gibi nedenlerden dolayi bizde kar göremiyoruz.Sabredeceğiz,isyan etmek yerine dua edeceğiz ve kışın 2.yarısını ülke olarak hep birlikte gülerek geçireceğiz.Tek temennimiz bu,bende bunu algilatmaya çalışıyorum sizlere :)

  • Hocam siz istanbullusunuz siz kar konusunda daha sabirlisiniz İstanbul'a senede bir kere çok güzel kar yağar 3 gün icinde erir . Biz ankaraliyiz kış ayında böyle yağmura pek alışkın değiliz . Kar konusunda daha sabırsız olmamız daha normal bence . Siz bütün sene boyunca 1 sistem alirsinjz oda hatrk sayılı derecede olur o sizi bütün kış tatmin eder . Ancak biz bu tür durumlara alışkın değiliz . Ankara'da 3 ay kışın yarısı beyaz geçerdi şimdi 3 ay kışın 3 ayı boz renkde geçiyor . Biz 12 ayın 7 ayı soğuk yaşarız Ayazli gecer hazirana kadar soba yakariz . Bir kar yağar erimez ustune tekrar yağar oda erimez. İstanbul'da öyle değil yılda 1 sistem gelir yarım metre bırakır gider . Ankara'da bütün kış her hafta 5 10 cm kar yağar . Ama son yıllarda anlayamadigimiz biseylrr var . Şimdi hocam biz uzulmeyelimde kim üzülsün . Üzerimizdeki Bolu yoğun karlı dogumuz guneyimiz batimiz karlı gariban Kırıkkale'ye biz süt dökmüş kedi gibi bakıyoruz ... Kusura bakmayın hocam ama ben uzulurumde aglarimda lütfen sizde anlayışlı olun . Umarım sizde bizde güzel kar yağışı görürüz .

  • İnsanların asıl üzüldükleri her sistemin hem nadir gelmesi hemde gelenin fiyaskoya dönmesinin kaygısı. tekrar geleceklerinde bu şekilde olacağı korkusu yani ve kışın bitimine az kalmış olması. Kaygı bundan özetle.. Her sistem teğet geçti yada eridi bu korku bize ömür boyu yeter
    Bala haymana vs yerler KB sektörlü rüzgarla 1 2 dere soğumuş biz merkezde doyumlu kar almamz için o yüksek kesimlerin 20 cmi geçmesi sıcaklğın -4 ün altına inmesi gerekki bizde 4 5 cm alabilelim oralar 4 5 cm görürse biz burda değil 1 cm ancak yağmur görürüz. İşte bütün mesele ve karamsarlığın nedeni bu. Sütten ağzımış yanmışların isyanını e kaygısnı doğal karşıalamak laızm çünkü brda normal insna yok hepsi karsever -20 leri görse 2 metre kar görse göbek atacak insanlar. şimdi dıaşrıya baktıkça tasalanma isyan etme yani

  • @slepless Dostum ben anlatamadım size derdimi,tamam o halde böyle devam.Ben üzülmenize değil,üzüldüğünuz için yanliş seyler düsünüp yanlış seyler yazmaniza kızıyorum.Daha fazla uzamasın,vermek istediğim mesaji algılayanlar varsa ne mutlu bana.İyi Forumlar :) .