Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Bu ikisini buraya koyalım. Bakalım tutturacaklar mı? Sizin de takip ettiğiniz yerler varsa koyun da bir karşılaştırma yapalım.




    BORN IN WINTER

  • Buda coamps sınırlı alan modeli ne kadar güvenilir bilmiyorum ama öğle saatlerinde 0 izotermi sokuyor ve yağış olarak 5-10mm arası öngörüyor bakalım buda dursun sonra bakarız tutarlımı diye. Tabi merkez için 850 hpa 0 derece tam yeterli değil 1000 üstü yeterli diye düşünüyorum.forum.havaforum.com/attachment/13923/forum.havaforum.com/attachment/13924/

  • Hocam wrf meteogram nasıl sizce?Bana güzel gibi geldi attığınız meteogram.

    Ben pek anlamam da, benim gördüğüm, toplam yağış güzel ama çok kısa bir zaman diliminde yağacak, 6 saat içinde neredeyse yağışın tümü düşüyor ve maalesef sıcaklık tam sınır değerlerde. Hakan hocamın dediği gibi rüzgar takibi yapıp, karayele erken dönmesini bekleyeceğiz. İnşallah hayırlısı olur

    BORN IN WINTER

  • Her zaman olduğu gibi hiç beklenmedik anda mesela gece vakti rüzgarın karayele dönme ihtimali oluyor değilmi ?

    o biraz zor sonuçta rüzgar ab'nin konumuna göre esiyor.Ab'de bu kadar tahmin edilemeyecek bir hareket yapmaz diye düşünüyorum.

  • bence bol bol lodos yiyeceğiz yağış bitene kadar nede olsa alıştık ankara havasına yağış biter soğuk gelir soğuk olmaz yağış olur maalesef

  • İyi geceler Arkadaşlar,karsızlık sendromundan dolayı sizleri anlıyorum,ama şuan 18 sistemine odaklandık yağar ve yağmaz rüzgar takibi yapalım,umarım güzel süprizler oluşur.Yarın akşam ve Cumadan itibaren önümüze bakarız.Bide şunu ekliyeyim,biz daha İstanbulda havada kar göremedik evet ülke adına kötü bir kış sizlerde sağlam soğuklu bir sistem bekliyorsunuz ama sabredelim ay sonu ve şubat ayı var önümüzde.Hatta Ankara için Mart ayını bile sayabiliriz.

  • Ankara Geneli İçin En Uygun Şartlar Yarın Öğle-Akşam Saatleri Arasındadır. Sabah Saatlerinde Yağış Olsada +1200 Rakım Civarlarında Kar Olarak Gözlemlenebilir Fakat Bana Göre Zor Görünüyor. Yarın Sabah Saatlerinde İlk Etapta Güneyli Rüzgarların Etkisiyle Sıcaklıklar Çoğu Yerde +3,+5 Olarak Seyredecek. Ancak Öğle Saatlerine Yaklaştığımız Vakitlerde Rüzgarın Yönünü KuzeyBatıya(karayele) Çevirmesiyle Sıcaklıklar Düşmeye Başlayacak.



    Öğle Saatlerinde Dew Point Sınırı 0 dereceye ve Altına İnmeye Başlıyor, Rakıma Göre Sıcaklık Düşüşleri Başlar. Eğer Rüzgarın Şiddeti Fazla Olursa Sıcaklıklar Daha Hızlı Düşer, Bu Sayede Kar Sınırı +900m ve Altına Çabuk Ulaşır. Yüksek Kesimler İçin Sıcaklık Sıkıntısı Olmaz Kar Yağışı Birikimi Oldukça Yer Yer 3-5cm Aralığında Artar. Merkez İçinse Havada ve Birkaç Çim, Araba Üstlerinde, Tutan Kar Yağışı Görülebilir.



    Yağışlar Ankaranın Batısından-Doğusuna Doğru Hareket Edecek, Öğle Saatlerinde Kuzeyinde Bulunan İlçelerden Kar Haberi Erken Gelebilir. Unutmayalım Sistemde En Çok Olanak Sağlayan Faktörler Rüzgar ve Sıcaklık Durumudur. Yağışlar Çok Şükür Diğer Sistemlere Bakılarak Fazlaca Gözüküyor.


  • @MerTanN güzel bir değerlendirme olmuş benim pazar günü ve devamında attıklarım,yazdıklarim çizdiklerimle ilgili özet niyetinde olmuş.Fakat şunuda eklemeliyim Forumda bizim gibi bilgi sahibi olmayan binlerce insan var,sorumlu tahminleri haricindeki tahminler yönetimce mesuliyet alınmaz.Dediğim gibi dozunu abartmadan,belirli aralıklar ve tabiki verilere dayandırarak bana yardımcı olabilirsiniz.İyi geceler dilerim :) .