Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Mgm'ye göre Ankara ve çevresindeki her yer karlı ama Ankara kky :) muhtemelen Ankara tahmini yapan arkadaş geçen sistemin azizliğinden dolayı bu sefer işim garanti olsun demiş.

  • Arkadaşlar mgm’nin tahminlerine güvenmeyin özellikle de saatlik tahminlerine güvenmeyin gördük geçtiğimiz sistemde neredeyse bütün gün orta kuvvette kar vermişti ve merkezde bir tane kar tanesi bile göremedik.Perşembe günü çoğu site Ankara’ya çoğunlukta yağmur az bir kar vermiş maalesef...Ancak karayelin olduğu sistemlerde sürprizler çok olur bu yüzden umudumuzu yitirmeyelim hocamın hep söylediği gibi sistem anında sıcaklık ve radar takibi yapalım.

  • Bence bu saatden sonra hiç bir şeye güvenmeyin geçen sistemi hatırlayın gün boyu yağış vermişdi her yer sıcaklık da yeterli gözüküyordu. Ama 3 derecenin altına zor düştü üstelik sabahdan sonra az yağış olmuştu.

  • Arkadaşlar karalar bağlamayın hemen şu sinoptik görüntüde yarın kötü kar alamayız size söyleyim yarın her türlü sürpiz olabilir hakan hocanın dediği gibi rüzgar takibi yapalım 23 ocak sisteminde büyük potansiyel var yarın ki sistemi atlatalım sonra o sisteme bakarız.

  • Valla ılıkçılık yapmak, moral bozmak için söylemiyorum (ki o tarz biri değilimdir, troll'lük için kullanmadım burayı, sadece şahsi görüşüm) ama ben pek ümitli değilim yine. Kaç kez gelecek dedik, gelmedi. Yarın da işimiz karayele bağlı. Soğuk olsa yağış gelmiyor, yağış olsa hava soğumuyor. Havada kar görürsem sevineceğim. 23'ündeki sistem de bu saatten sonra adım adım bozulup yine saçmasapan bir şeye dönüşür kesin.


    Böyle diyerek bir ters sinerji yapayım da belki güzel yağışlar alırız, tek ümidim o :)

  • Valla ben de uzun süredir bundan yazmıyorum. Yazınca değişen bir şey olmuyor. Bugüne kadar sistemler ardı ardına geldi mi de biz kar haritalarına inanalım ya da inanmayalım. Bu sene kötü bir sene ülke adına. Bir örtülü sistem beni kesecek ama o bile gün yaklaştıkça kayboluyor. Daha başındayız, koca aralık sonra ocak derken ocak son çeyreğe şubata geldik. Daha ne kadar karalar bağlamayalım. Ha bu kadar kaptırmaya gerek yok doğru. Yağarsa yağar olmazsa kader deriz. Ama artık 2012 den sonra 6. seneyi deviriyoruz. İyi bir kış görmek istiyoruz. Hayırlısı artık.

  • Dün akşam işten dönerken yolu uzattım, İncekten döndüm belki kar görürüm diye, ama orda bile yağmur yağıyordu.


    Yarın için öğlene kadar kuvvetli yağmur, sonrasında ise ikindiye kadar orta ve hafif kar olacak gibi.


    Gerek diyagram gerek meteogram öyle gösteriyor.


    Hatta wrf ye göre öğleden sonra çok az yağış var. Saat 06 ile 09 arası asıl yağış ve yağmur. Bakalım ne olacak, inşallah güzel sürprizler olur.

    BORN IN WINTER

  • şuan model bu tahmin yapanlarda modele bakıyor


    Yanlış görmediysem/yorumlamadıysam Mersin taraflarına bile bizden 4-5 kat kar yağışı veriyor. Pek makul gelmedi bana. Zaten şu aşamada değerlendirmede bulunmak da yersiz olur sanırım. Malum bir günde bile çok şey değişebiliyor, efsane derken kestaneye dönüyor. Umarım bu sefer tersi olur. Yeni taşındım Ankara'ya. Karı, buzu, soğuğu boldur diye seviniyordum. Kuru soğuktan başka bir şey göremedim maalesef. Şu 23'ündeki sistem güzel olsun da daha fazlasında gözüm yok. Gerçi kışa da geç girdik sayılır, ben 15 Mart'a kadar ümitli olma taraftarıyım. Daha nereden baksanız iki ayımız var.