Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Gfs öğle güncellemesi Ankara diyagramı;
    Yakın vadede ki yağış gayet iyi gözüküyor.Aralık ayının 5'nden sonra gelecek sistem için kararlılık var.Ortalam çizgisi sıfırın altına geliyor bir süre o şekilde devam ediyor.Senaryolarda -5 civarı ve altına inen değerler umut vadediyor.Yağış olarak bir sıkıntı gözükse de zaman yaklaştıkça değişim olacaktır.
    f7d9834fdd3b0.gif

  • Samet Bey her gün paylaşımda bulunamayabilir, geçen seneki moderatör veya başka bir üye de forum kuralları ve medeniyet çerçevesinde yorum ve paylaşım yaparsa bu sorun olmamalıdır veya yardımcı bir moderatör atanabilir. Bilgi edinmek ve vermek her forum üyesinin hakkıdır. Anlasam gerçekten elimden geldiğince yardımcı olurum lakin bilgim kısıtlı, bilgi ve uzmanlık sahibi olanların da forum kuralları ve adab-ı muaşeret çerçevesinde paylaşımda ve yorumda bulunmasını temenni ediyorum.

  • @afac bizler elimizden geldiğince zaten bilgilendireceğiz üstteki yazım hiçbirsey yapmayacağim anlamina gelmiyor.Ayrica bilgili kişilerin sistem hakkında konuşmasina kimse birşey demiyor üslubu uygun olduğu sürece ve tahminini verilere dayandırıp yaptıği sürece herkes az çok yazabilir tabikide.Günaydınlar :) .

  • Şuandaki görünümde önumuzdeki sistem için halen daha ana senaryo -1,-2 lere iniyor.Bu ortalamayı -5,-6 lara çekersek ve yağışta düzelmeler olursa daha güzel olabilir.Şuanki haliyle sadece yüksekler hafif kar alır alçaklarda gece geç saatlerde hafif kar görür gibi.Takipte kalalım,Mutlu günler :) .

  • Son GFS guncellemesi cop gozukuyor ama vade uzun gene.Cumartesi ve pazar son noktayi koyariz gibi geliyor.Haftasonu detayli aciklama yapacagim

    Hayda.Dakka 1 gol bir Arkadaşlar sorumlu siz degilsiniz aciklama yapacagim,son noktayi koyariz gibi uslununuzdan vazgecin lutfen.Forum kurallari icinde tahminde bulunalim.Iyi forumlar :) .

  • Size tahmin yapmayin diyen yok.He evet olurda ben bole devam edicem derseniz buyrun edin sonuclarini yonetim size tebliğ eder.Ergen tavırlarla düşunmek yerine biraz sakin olup söleleni düzgün anlamak zorundasiniz.Gecen sistemden once haftasonu 2 gün boyunca sistemin her detayini anlattik.Kimsenin bu şekilde konusmaya hakki yok.Dikkatli olursaniz sevinirim.
    @Şaban Çilesiz hocam benim bunlari yazmam pek fayda etmeyebilir defalarca genel olarak uyarmamiza ragmen devam eden arkadaslar var.Yonetime birakiyorum konuyu.

  • Arkadaşlar bu konuda defalarca yazdığım gibi yine açıklıyorum.Herkes tahminde bulunabilir ama asla sorumlu gibi açıklama yapmak,soru cevaplamak yasaktır.Bu olay için özel bir konu açıldı.Onada bakmanızı tavsiye ederim.İyi forumlar diliyorum hepinize.

  • @MertcanS siz sorunuzu konu sorumlusu arkadaşa iletseydiniz şayet cevap alırdınız . . . kişisel görüşte bulunmuşsunuz . Haftasonu detaylı açıklama yapacağım demişsiniz pardon konuda sorumlu yada yazar değilsinizki açıklama yapasınız ? daha önce bu konuda @Samet_113 adminimizde bu konuda açıklama yapmıştı . Kimse size yorum yapmayın demiyor fakat üslup önemli yani '' haftasonu detaylı açıklama yapacağım'' demeniz üslup olarak yanlış bizce . lütfen tahmin yapacaksanız şahsi yorumumdur yada fikrimdir diye belirtirseniz sorun olmaz . Tabi verilerlede bu tahmini desteklemelisiniz .