Ankara Özel Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • gunun aksama kadar olan kisminda tamamen kapali bir hava olmasina ragmem yagis olmadi bugun fakat su saatler itibariyle radarda da hareketlenmeler sozkonusu batidan baslayarak yagis yaklasmakta dunun benzeri bir yagis olabilir

  • Yaşamkentten inceğe taşınarak rakımımı 1000 metreden 1150 ye çektim. Yaşamkentte beni çok mutlu etti kar konusunda baklım 150 metre fark ne kadar etki gösterecek. Önümüzdeki kışı heycanla bekliyorum.

  • Uzun süre daha sıcak hava etkisinde kalacağız yeni haftaya dahada sıcak girecezğiz. Lütfen dikkatli olalım. Öğle saatlerinde dışarı çıkmamaya özen gösterin. Ağustos ortasına kadar durum iç açıcı değil. Ağustos ayı kurak geçecek muhtemelen.

  • havada hareket olmayinca forumda sessizlige burunuyor.yazin artik yavas yavas sonuna yaklasmaktayiz.buzullardaki bu seneki rekor erimeden dolayi yazin bu sene erken bitecegi ve kisin sert gecebilecegi gibi yorumlar okudum ne kadar dogru forumdaki arkadaslarin tahminlerinide bi gormek isteriz.simdi kisa vadede sicaklar devam ediyo hafta sonu biraz sicaklik dususu ongormus mgm ve hatta pazar gunu baskentte yagis soz konusu.birazda serinlemek hic fena olmayacak sanirim.

  • beklenen serinleme ruzgarla birlikte sanki hissedilmeye basladi fakat yagis henuz ankarada kendini gostermedi ama afyon taraflarinda kutle olusumlari basladi bakalim ankaraya kadar uzanacakmi gorecegiz

  • Kızılaydan konya yolu üzerinden inceğe giderken telefonun içinde bulunan sensör ile anlık rakım ölçümü yaptım. Kızılayda 830 civarı ile başladı inceğin en yüksek sayılabilecek yerinde rakım 1250 ye kadar çıktı. 420 metrelik bir fark gerçekten muazzam kışın sıcaklık sınırdayken muhtemelen burda kar kış olur. Benim taşındığım bölge 1150m tabi inceğin zirvesinde değilim malesef.

  • Herkese iyi bayramlar şimdiden arkadaşlar, Gelecek haftayla beraber daha sıcak bir haftaya gireceğiz özellikle salı gününden itibaren bir sıcak atak başlıyor ve tehlikeli derecede yüksek. Ziyaretlerinizi akşam üzeri yapmanızı tavsiye ediyorum. Bu yazın en sıcak haftasını geçireceğiz. Lütfen herkes dikkatli olsun, 11:00 17:00 saatlerinde dışarıda olmamaya özen gösterin. Dışarıya hayvanlar için 1 kap su koymayı unutmayın.