GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Şubat 2017)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Her güncellemeye göre "radikal" yorum yapan kişileri anlayamadım bir türlü.Tamam burası model yorumlama konusu ama bu denli farklı yorum yazma sayfası sonuçlandırma sayfası değil.Sitemizde bu kadar yazar ve tahmincilerimiz var.Sonuç tahminini onlar yapar.Her güncellemede aşırı tepki verileceğine model tahmini bile yapan bilir kişilerin yorumlarınada saygısızlık oluyo.Bunu da düşünmek lazım.Sağolsun bu konuda forumumuzda duyarlı yöneticilerimiz varda gerekli müdahaleleri yapıyorlar.



  • 8 Şubat sistemi gelecektir demet haritalarına göre bu artık iyice belli oldu sayılır. İstanbul açısından cevabını arayan soru şudur ki acaba 6-10 Ocak sistemindeki gibi yağışın büyük çoğunluğunu kar olarak mı alacağız yoksa alçak basıncın konumu nedeniyle soğukların esaslı kısmını Balkanlara kaptırıp büyük bölümünü yağmur şeklinde alıp heba mı edeceğiz. Bundan sonra takip etmemiz gereken kısım budur. Trollere de fazla kulak asmayın kafa karıştırıp moral bozmaktan başka bir işe yaramazlar. Sistem geldiğinde de zaten duruma göre ya toz olup giderler veya ortalığı karıştırmaya devam ederler. Bakalım bu sistemden nasibimize neler düşecek. Şimdiden hepimize kolay gelsin.

  • Bu konuya ilk mesajım şubat ayı efsaneler ayı olması dileğiyle ...


    Bu arada şu an modellere pek takılmamak gerek o tarihlerde bi şeyler ineceğini bilelim yeter. Gücü, nereye ineceği, nasıl ineceği ,nereyi etkileyeceği belli değil.


    Panik yapmamalıyız.


    İyi forumlar :)

  • Bay hava yazınızdan anladığım kadarıyla Doğu ve güneydoğu için sıkıntılı ve resimdede yb var galiba

    @Bay Hava Hocam ulkenin diger kesimlerini de yorumlar misiniz


    Tesekkurler.

    Vade kısaldıkça modelleri yorumlarız. 1 hafta biraz uzun bir süre sayılır modellerin performansı düşmektedir. Cuma günü bakmaya başlarız ayrıntılara. Bugün akşamki çıktılara yorumlama yapsak sabaha değişecek söylediklerimiz çöp olacak. Taşlar yerine iyice oturduktan sonra değerlendirme yapsak daha iyi olur.