Doğu-Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz Raporlar-Yorumlar

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Allah size kolaylık versin.Afyon'da 35 i görünce bu ne sıcak diyoruz.11-12 temmuzdan sonra çok olmasada sıcaklık düşüşü görünüyor.

  • Dün Bölgedek

    Cizre 46.3 derece Allah yardım etsin bölge de yaşayanlara Temmuz rekoru kırıldı mı acaba :/

    Dün bölgede günlük rekor kırılmış. Ay veya yıllık olarak sıcaklık rekoruna etkisi olmamış demek ki daha yüksek değerler gerçekleşmiş öncelerde. İran ve Irak ile rekabet halinde güneydoğu son iki yıldır özellikle.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Yazı ortalıyoruz yavaş yavaş .....2007 DeN itibaren forumumuzda ki ve diğer kardeş forumlarda ki hava kar aşıklarıyla tanıştım... Üsdat'larla tanıştım .... Hava_Forum üsdadım Arif hocam sistemci Aklımda kalanlar... Bİz sorduk sağolsunlar bıkmadan usanmadan cevapladılar....Kimse çok soru sordu diyede yadırganmadı... Bana göre çok güzel tatlı yıllardı....10 sene geçti nerdeyse ....İnsan evladı büyüdükçe yaşlandığını hissedermiş ya....Zaman geçtikçe ilerleyen yaşla insanın hayattan aldığı lezzetle beraber beklentileri Hatta huyu suyu bile azda olsa değişiyor....Ama değişmeyen bazı şeylerde var ...Her sene o ilk kar tanelerini havada gördüğümde hissettiğim heyecan o kalb atışı gibi :) ...Bunu ancak kar aşıkları bilir, Kısacası bilen bilir....ALLAH Cümlemize sağlık sıhhat afiyetle beraber nice seneler yazlar kışlar görmeyi nasip eylesin inş. .... Sağlıcakla kalın....

  • Cizre 50 derece olmamıştır 850 hpa en fazla 32-33 derece idi..Cizrenin yüksekliği Vs gibi şartlara da bakacak olursak maksimum 44-45 derece olur ki Cizreye en yakın ve genelde aynı derecede olan Silopi de 44 derecede idi.Yani 49-50 hatalı bir değer olabilir

  • Urfa merkezi bilmiyorum ama benim bulunduğum merkez Karaköprü ilçesinde 5 dakikası çok şiddetli olmak üzere 20 dakikadır sağanak yağmur yağıyor ve hala devam ediyor..Bir yaz gecesinde çok tatlı bir sürpriz oldu gerçekten..hava-yagmusrs23333323333hava-yagmusrs23333323333

  • Arkadaşlar merhabalar uzun süredir işlerimden dolayı aktif olamadım inşallah bundan sonra daha fazla burada sizlerle olacağım.


    Bugün maşallah Mardin'de bulutlu bir güne uyandık hava serin hafif yer yer orta kuvvette rüzgar etkili oluyor.

    Güneydoğu'da gece saatlerinden sonra özellikle Karacadağ civarında yağış etkili olmuş. An itibariyle radardan da Karacadağ civarında yerel yağış geçişi olduğu görülüyor.


    Önümüzdeki saatlerde;

    Güneydoğu'da Diyarbakır-Mardin-Batman-Siirt boyunca özellikle dağlık kesimler başta olmak üzere Diyarbakır'ın kuzeydoğu kesiminde yerel yağış geçişi olabilir.

    Doğu Akdeniz'de Adana-Osmaniye-Maraş-Hatay arasında iç kesimlerde yağış görülebilir. Yağışlar zamanla İskenderun Körfezi'ne kadar genişleyebilir.

    Doğu Anadolu'da Bingöl-Erzurum-Ağrı-Kars-Ardahan hattı başta olmak üzere Tunceli-Erzincan ve Bitlis-Muş çevrelerinde yerel yağış geçişleri görülecek. Yağışlar özellikle Bingöl-Erzurum-Ağrı-Kars-Ardahan boyunca yer yer etkisini arttıracağından meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

  • Bizim köyde de dün akşam yarım saat şiddetli yağmur yağdı gece 3 gibi yine kuvvetli yağış olmuş bugün hava çoğunlukla bulutlu serindi şimdi buz gibi dışarıda hirkayla bile oturulmuyor. Çok iyi geldi bu havalar nefes aldık boğucu sıcaklardan sonra.

  • Arkadaşlar Mgm ekime kadar mevsim normalleri demiş...Geçen sene tüm aylar yaz sonbahar mevsim normallerinin çok üstünde geçmişti .. O mevsim normallerinin üstünde ki sıcakla kışa girdik ... Ve kışta o trendde geçti . Bence en azından sonbahar mevsim normallerinde geçerse kış için güzel bir sinyal olabilir..

  • Yazı yarıladık..Bu yıl şu ana kadar maşallah iyi..Normaller civarı gidiyor..Geçen yıl ve önceki yıl baştan sona nefes aldırmamıştı sıcaklar...

  • Urfa'da tekrar yağmur sürprizi...Az önce Karaköprü merkez ilçede özellikle yüksek mahallelerde Gökgürültülü sağanak etkili oldu..hava-yagmusrs323hava-yagmusrs323

  • bu yaz gercekten daha serin gidiyor.birkac gun 47 dereceyi buldu onun disinda hava serinmis yani batman icin söylüyorum. (Antalyadayim ve o kadar yogun bir nem varki sis çöküyor.);(