İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dün gfs eski sevgili gibidir. Ayrılır barışır bir daha ayrılır diye söyledim. Ecm dosttur. Sakin ve hakimdir dedim mesajım silindi. Sanırım sol da yeni üye yazıldığı zaman önyargı oluşuyor insanlar da.


    istanbullu olarak artık kar yağışını özlemle bekliyoruz. Modeller artık yola gelsin ve üzmesin bizi ama biz her zaman ecm den tarafız. Geçen sene de olduğu gibi

    Bu tur yorumlari silmeyin.

  • UKMO GEM ve ECMWF 20 -21 sistemi üzerinde mutabık görünüyorlar. JMA ilk guncellemesinde onlara uyum sağlayacaktır. GFS öğlen guncellemesinde 20 -21 Aralık için digerleriyle uyumlu hale gelecektir. 24-26 Aralık için ise p.tesi salı günleri önemli veriler sağlayacaktır. Son olarak meteorolojik veriler stok veriler değildirler dinamik verilerdir ve ham verilerden oluşan ikincil veriler bu sebeple değişime açıktır. Geçen sene de çok konusu geçmişti hatırlarsanız bazılarımız siklonik bazılarımız ise YB kökenli sistemlerden yana olduğumuzu belirtmiştik. Siklonik sistemler zincirine maruz kaldığımız şu önümüzdeki periyotta temkinli ve tedbirli olmak oldukça önemli. Yağış açısından verimli bir dönem bizleri bekliyor.

  • Ohoo yine kışı kapatanlar türemiş. Beyler bayanlar aralık ayının ortasındayız hangi kışı neye göre kapatıyorsunuz? Bundan böyle saçma sapan bir şekilde kışı kapatanların mesajlarını sildiğim gibi adminlerden bu konuya yazmasını yasaklatacağım. Biraz bu konuda sakin olalım, anlıyoruz üzülüyorsunuzda bu üzüntünüz mantık dışına çıkmanızı gerektirmiyor.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • İstanbul un kışı 15 ocak 15 mart arasındadır derler.Bu lodosların karşılığı olduğuna inanıyorum.Tamam kuraklık var doğru.Ne bileyim kar ile meşhur olan illerimiz bile doğru düzgün kışa giremedi.Birde üstüne modeller sürekli bozunca moraller bozuluyo ama.Küresel değişiklik işte ne yaparsın.Sabreden derviş muradına ermiş.

  • Forumu kaç senedir takip ediyorum,her sene böyle muhabbetler geçer.Sistem geldiğinde bu muhabbeti yapanlara da rastlanmaz.İlla ki sistem gelir arkadaşlar önemli olan sabırlı olmak.Bu sene kara bol bol doyacağız inşallah.

  • @Ozan Turan Adminlerin yada moderatörlerin renkli yazılarını alıntılamayın. Durum belirtmek başka birşey kışı kapatmak başka birşey. Daha aralık ayının 17. gününde kış kapatırsanız kusura bakmayında yazılarınız burada durmaz. Mantıksız mesnetsiz hiçbir yorumu burada görmek istemiyoruz. Siz gelecek modellerde bozulmalar var diyorsunuz, daha 3 gün evvel modeller 3 sistem verirken ne oldu? Mesela Ocak ayının ortasını bekleyeceğiz demişsiniz neye göre?


    Tahmin vari yorumlarınızı bölge konularından değil karalama tahtası isimli konumuzdan yazın.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • diğer yorumlara bakıyorum hiç birisi özel bir durum belirtmemiş sadece safı yorum.ben bir şey yazınca kafanıza göre siliyorsunuz altına yaptığınız açıklama kompleksten başka bir şey değil.kurak geçiyor kış rabbim vermezse vermez ona yapacak bir şey yok bakıyoruz modellere sistemlere durum orta'da ocak ayının ortasına doğru hareketlenme bekliyorum aralık sonuna kadar kar yağmasını ihtimaller dahilinde görmüyorum en azından istanbul için.ben yorumlarımı oraya'da yaparım merak etmeyin.

  • @Ozan Turan işte sizin anlamadığınız şey şu modellere göre kış bitiremezsiniz olay bundan ibaret. Ayrıca forumda kompleksli admin yada mod olduğunu sanmıyorum.


    Bireysel tahmininiz varsa konu belli karalama tahtası.

    VATAN NE TÜRKİYE’DİR TÜRKLERE NE TÜRKİSTAN VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TÜRKLERE TURAN

  • 2012 de aynen boyleydi ocak ortasina kadar kendini kesmeye bicmeye calisan ortaligi aleve veren adamlar ocak ortasından sonra birden mutluluk abidesine donusmuslerdi. Gene ayni yolda ilerliyorlar siz kapatın kisi sonra gercekler gun yuzune cikinca buraya yazcak yuzleri olamıyacak hicbirinin