İstanbul Özel Meteorolojik Yorum Konusu

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • ECMWF diyagramına baktığımızda minnak bi hörgüç oluştuğunu görüyoruz ki bu hörgüçlenme eğilimi ortalamada da var. Çoğu senaryo böyle ön görmüş. Ama sonrasında makas çok açılıyor bu diyagramdan başka bir yorum çıkartamadım ben.
    Ha bu arada üzülmek moral bozmak yok soğukçu tayfa, sonuç olarak önümüz kış ve kasıma göre gayet iyi bir sistem alacağız.

  • GFS'ye göre artık son 96'ya girdi sistem ve bu sinoptiğin değişmesi de artık kolay gözükmüyor.Mevsimine göre tek haneli sıcaklıklar,kuvvetli rüzgar ve sıkı yağışlar ihtiyacımızı karşılayacak.

    Bir gönüllünün yüreğinden daha güçlü bir yürek yoktur.

  • Kasım ayında olmamıza rağmen abartı senaryoları çok makul bulanlarımız oldu. Kasım ayında bundan fazlasını İstanbul adına beklemek biraz abartıya kaçar gibime geliyor. Neyse ki tek haneli sıcaklıkları kasım ayında 2. kere yaşayacağız. Ama bu yağış İstanbulun kasım ortalamasını kurtarır mı bilemeyeceğim.

  • Bence baba soğukları kasımda beklememiz biraz absürt. Elbette gelebilirdi sistem ama iyi yanından bakın, kuvvetli yağış var ve toprakla ile deniz bu sistemle bi kademe daha soğuyacak :)

  • Orhan üstadımızın “kasımda kar mar yağmaz, alçağa da yağmaz yükseğede yağmaz , bu konularda Mikdat hocayı ve tv meteoroloji sunucularını dinleyin “şeklindeki bilimsel cümlesi hala kulaklarımızda yankılanıyor
    Referans gösterdiği Mikdat hoca bu şartlarda yağabilir demişti ( tabiki o anki şartlardaydı o)
    İkinci gol haberi de NTV meteoroloji servisinden Dilek Çalışkan tarafından geldi az önce.
    Çalışkan “ pazartesi gecesi İstanbul’da bazı yerlerde sulu kar gözlenebilir” dedi
    Bakalım, hoca artık bu referansları tekrar gösterecek mi

  • CNN TÜRK Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli önümüzdeki hafta etkili olacak soğuk hava dalgası nedeniyle İstanbul'da kar yağışının görülebileceğine dikkat çekti. Sürmeli, sıcaklığın sert düşüşüyle birlikte Salı günü İstanbul'un yüksek yerlerinde kar yağışı görülebileceği uyarısı yaptı.



    hadi bakalım hayırlısı :)

  • aydosa kesinlikle birşeyler düşecektir 530 rakımlı yer :D ben şahsen gitmeyi düşünüyorum zaten çok yakın
    aslında tepeye kadar çıkmak biraz zor birkere gitmiştim tarihi bir bizansdan kalma aydos kalesi var. Yakında sanırım Direk aydos tepesine çıkan bir teleferik yapılması gündemde

  • Kar yağar yağmaz nasip işi
    Benimde beklentim semtimin yükseklerinde göreceğim yönünde
    Sorun o değil
    Koskoca isim yapmış bilimadamı kasımda kar falan yağmaz , Yükseğe de yağmaz diyor , şahit gösteriyor , ama şahitler bile , sistemin zayıflamış haline rağmen kar bekleyebiliyor
    Bilim birilerinin sandığından daha başka birşey olsa gerek

  • Bu sistemden sonra birazcık durağan bir periyoda gireceğiz ay başına kadar. Aralığın ilk haftasında veya ikinci haftasının ilk günlerinde yağışlı soğuklu bir sistem daha bekliyorum.

  • Bu sistemden sonra birazcık durağan bir periyoda gireceğiz ay başına kadar. Aralığın ilk haftasında veya ikinci haftasının ilk günlerinde yağışlı soğuklu bir sistem daha bekliyorum.

    istanbulda pazar pazartesi için rüzgar ve yağmur değerlendirmeniz nasıl acaba?

  • istanbulda pazar pazartesi için rüzgar ve yağmur değerlendirmeniz nasıl acaba?

    Pazar günü rüzgar açısından pek kayda değer bir gün gibi durmuyor ancak pazartesi yıldız ağırlıklı poyraz var ve kuvvetli olacak.
    Yağmur ise pazar günü akşam saatlerinde ve pazartesi öğle akşam arasında etkili olacak.